Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5089 alkalommal

Rontja a szexet, ha a feleség túl jóban van a haverokkal


Rontja a szexet, ha a feleség túl jóban van a haverokkal
Egy új tanulmány szerint rombolja a párok szexuális életét, ha egy nő túl jóban van partnere barátaival. A chicagói orvosok által elvégzett kutatások olyan kapcsolatokat vizsgáltak, ahol a partnerek szexuális problémákról számoltak be. Amikor a körültekintő elemzés során a párok társas kapcsolatait elemezték, meglepő eredményekre lettek figyelmesek.

A kutatás elsősorban 57 és 85 év közötti férfiakat vett górcső alá. Ebben az életkorban a férfiak szociális élete elkezd leépülni, férfiúi identitásuk a fizikai és mentális változások miatt önértékelési zavarokhoz vezethet, és sokszor erekciós problémákkal is párosul. Az eredmények szerint ebben a helyzetben ha az adott férfi felesége, stabil partnere szoros viszonyt ápol a férfi barátaival, ivócimboráival, kifejezetten rontja a szexuális élet kilátásait.

Mindez azért különösen bonyolult kérdés, mivel a megkérdezett nők azt hitték: emberük kimondottan szereti, ha jó viszonyt ápolnak a "haverokkal". A szakemberek ugyanakkor "partnerköztességként" emlegetik a szóban forgó jelenséget, amelynek lényege, hogy végül a férfi női társa közelebbi viszonyt ápol a cimborákkal, mint maga a férj, vagy legalábbis a férj ezt így éli meg magában. Vagyis úgy érzékeli, a nő beékelődik a barátai és közé. Mindez elsősorban azon kapcsolatokban jellemző, ahol a nő a domináns fél, illetve ahol a férj különösen szoros viszonyt ápol a barátokkal. A jelenség távolról sem tekinthető elszigeteltnek: a megkérdezett férfiak mintegy egynegyede saját bevallása szerint életében legalább egyszer átélt már hasonló érzéseket.

A kutatás bebizonyította: a "partnerköztességgel" küzdő pároknál a férfiak esetében több az erekciós nehézség, és az orgazmust is nehezebben érik el. A hatás jelentős: a hasonló helyzetben lévő férfiak esetében 92 százalékkal nagyobb esély mutatkozik a merevedési zavarokra, mint normális esetben. Jó hír ugyanakkor, hogy a jelek szerint a hetven év feletti férfiak számára a probléma többnyire nem probléma többé, őket már javarészt egyáltalán nem érdekli ez a kérdéskör. Ebben az is közrejátszik, hogy a férfiak az évek előrehaladtával egyre kevésbé "bandáznak", lazulnak a férfibarátokkal ápolt kapcsolataik.

A jelenség hátterében egyébként nem feltétlenül a féltékenység áll: a kutatók szerint sokkal inkább a privát szféra és az autonómia sérülékenységére vezetik vissza a gondokat, ezek ugyanis minden egészséges férfi személyiségének alapvető részét képezik. Éppen ezért azt ajánlják a nőknek, hogy ne telepedjenek rá férjük, partnerük minden kapcsolatára, ne kívánjanak a férfi teljes életének óhatatlan részévé válni: az erősebbik nem tagjainak lényüknél fogva alapvető igényük, hogy rendelkezzenek olyan privát szférával, ahová a nőnek nincs bejárása.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Biszex a barátok között
Megtekintve 7595 alkalommal

Biszex a barátok között A heteroszexuálistól eltérő viselkedés megosztja az emberek nagy többségét. Van, aki öröklött, veleszületett hajlamot feltételez emögött, de egyre többen vannak, akik a környezeti hatásokat és a divatot is megemlítik. Vajon te mit tennél, ha a baráti körödben kiderülne valakiről, bizony volt már szexuális kapcsolata veled azonos neműekkel is?

Beszélnünk kell, elkaptam valamit!
Megtekintve 5122 alkalommal

Beszélnünk kell, elkaptam valamit! Sajnos bárkivel, még monogám kapcsolat esetén is előfordulhat, hogy valamilyen nemi fertőzést szerez be. A gyógyítás és a továbbfertőzés megelőzése érdekében azonban a partnerrel is közölni kell a tényeket, és mielőbbi kezelés alá kell vetni őt is. Ennek a közlése azonban nem mindig kellemes és könnyű...

A Facebook hatása a párkapcsolatra
Megtekintve 4960 alkalommal

A Facebook hatása a párkapcsolatra A Facebook mára meghódította a világot, életünk minden területére beékelte magát, ami alól párkapcsolatunk sem képez kivételt. Úgy tűnik, a szerelmi élet egy új színteret nyert a közösségi portállal. De nem árt óvatosnak lenni!

A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok
Megtekintve 6043 alkalommal

A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok Nem egyszer előfordul, hogy álmainkban vagy vágyképeinkben olyan szexuális fantáziák jelennek meg, amelyeket, ha fel kéne vállalnunk, bizony nagyon kellemetlenül éreznénk magunkat.