Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5270 alkalommal

Jobb a nő az ágyban, ha ő a családfenntartó?


Jobb a nő az ágyban, ha ő a családfenntartó?
Egyre több házasságban a feleség az, aki a nagyobb fizetést kapja. Elfoglalt? Igen. Cserélnie kellene a férjével? Soha.

Mire Kata és Tibor készek voltak a családalapításra, mindketten sikereket értek el szakmájukban. Kata egy világcég marketing menedzsere volt, Tibor az egyik népszerű étterem séfje. Mindketten sokat dolgoztak, sokszor napi nyolc óránál is többet, de ez egyiküket sem zavarta: imádták, amit csináltak.

Amikor Kata első gyermeküket várta, szembekerültek azzal a problémával, amivel minden babát váró házaspár: ki marad otthon a kicsivel? Születendő gyermeküket nem szerették volna bébiszitterre bízni, dadát pedig nem engedhettek meg maguknak, bármilyen jól kerestek. Hosszas gyötrődés után úgy döntöttek, egyikük félállásba megy, és otthon marad a bébivel, a másik pedig továbbra is egész időben dolgozik.

A gyermekünk érdekében...
Mindketten hagyományos dolgokat szerettünk volna adni a kicsinek: meleg otthont, szerető szülőket – mondja Kata. – Végül azt kellett átgondolnunk: melyikünk munkája hoz többet a konyhára. A válasz: az enyém. Néha azt szeretném, ha még ennél is többet keresnék, és akkor Tibor teljesen a gyerekeknek szentelhetné magát – mondja a csinos anyuka, aki egyike azoknak a nőknek, akik elsődleges kenyérkeresők a családban.

Ez tíz éve még elképzelhetetlen szerep volt a nők számára. Ma sem ez az általános, de egyre gyakoribb. A változásra borzasztó egyszerű a magyarázat: napjainkban a nők képzettebbek, iskolázottabbak, és jobban fel vannak készülve a munkahelyen való helytállásra, mint a férfiak.

Ez a felállás azonban óhatatlanul azt eredményezi, férj és feleség másként néz egymásra. Ha a nőnek nem kell a betevő falat miatt aggódnia, mert van mit a tejbe aprítani, nem olyan társat keres, aki eltartja, hanem olyat, aki az élet minden területén jó partner. A férfiak sem ragaszkodnak annyira hagyományos szerepükhöz: nem görcsölnek azon, "nekem kell a nagyobb presztízzsel járó munkát végeznem, mert én vagyok a férfi".

Néhányan elfogadják, ha nejük a domináns a kapcsolatban, mert belátják, a hagyományok merev betartása nem feltétlenül jó mindkét fél számára. Ez a felfogás modern pénzügyi, kulturális és szociális hozzáállást feltételez, és új kihívásokat eredményez. Azok a konfliktusok, amelyek minden házasságban előfordulnak – pénzügyi döntések, a házimunka és a gyerek körüli teendők elosztása – sokkal erősebbek lehetnek, ha a feleség a családfenntartó.

Íme öt pár története, akik megpróbáltak életüket az új szabályok szerint élni – és megtanulták, ez minden házasságot megerősít.

Modern szerelem
Ha a feleség jobban keres, mindkét fél szabadabb: mindketten azt tehetik, amihez leginkább kedvük van. Viktória (27), aki karrieristának tartja magát, kedvére dolgozhat, hogy előrejusson a reklámszakmában, mert János (30), a törekvő színész gondoskodik két lányukról. Jánosnak ez nem okoz problémát, hiszen így is el tud járni meghallgatásokra, nem köti a nyolc órás munkaidő. Ez a gondolkodás igazán boldoggá tehet egy házasságot: ahelyett, hogy szigorúan ragaszkodnának a hagyományos szerepekhez, úgy rendezkednek be, hogy férj és feleség egyaránt ki tudja bontakoztatni tehetségét, így a lehető legjobb életet tudják biztosítani családjuk számára.

Vannak párok, akik arra használják fel ezt a pénzügyi felállást, hogy több időt tudjanak együtt tölteni. Amikor Dóra (37) és Péter (40) összeházasodtak 1998-ban, munkamániások voltak – Péter programozó, Dóra szaktanácsadó. Mindkettejüket nagyon jól megfizették, de a busás fizetés, a rengeteg külön töltött idő megkongatta házasságuk felett a vészharangot. – Rájöttünk, ha így folytatjuk, a kapcsolatunkat veszélyeztetjük – mondja Dóra. – Szinte alig láttuk egymást, amikor pedig végre kettesben voltunk, mindketten borzasztó fáradtak és ingerültek voltunk.

Nem bírtuk egymás nélkül
Egyszer úgy jött ki a lépés, hogy mindkettőjüknek hosszú, öthetes üzleti útra kellett mennie. Éjszakába nyúlóan beszélgettek telefonon, és mindig oda lyukadtak ki, mennyire hiányoznak egymásnak. Amikor Dóra az Eiffel-torony alatt állt, csak arra tudott gondolni, mennyire tetszene ez Péternek. Péter pedig csak azért rendelt homárt az étteremben, mert tudta, Dóra egyik kedvence. Amikor hazatértek, leültek megbeszélni, mit tehetnének kapcsolatukért. Valamilyen köztes megoldást kerestek, ahol egyiküknek sem kell feladnia munkáját, mégis sokkal több időt tölthetnek együtt.

A megoldás végül az lett, hogy egyikük megtartja jól fizető állását, a másik pedig szabadúszóként keresi kenyerét, így többet tud otthon lenni. Dóra maradt állásban a reklámügynökségnél, mint rangidős szaktanácsadó, Péter független programozóként otthon dolgozik. – Ha mindketten szeretitek a pörgést és a munkátokat, nehéz csak úgy félreállni az egyiknek, nehéz átengedni a családfenntartó szerepet. De mióta meghoztuk ezt a döntést, sokkal több időt tudunk együtt tölteni, és ez mindennél többet ér – fejezi be Péter.

Másik haszna is van, ha a nő viseli a nadrágot: ha a nő hivatásában sikereket ér el, az élet más területein is elégedettebb. Ha érzi, megbecsülik, nagyra tartják, lelkileg feltöltődik, amiből a család minden tagjának csak előnye származik – egy boldog, kiegyensúlyozott feleség és anya sokkal több szeretetet képes adni hozzátartozóinak, mint egy frusztrált, sorsával elégedetlen asszony.

Az ágyban is jobb!
A szakmai elismertség még az ágyban is érezteti jótékony hatását! – Soha nem voltak köztünk félreértések – mondja János (32). – Az, hogy kapcsolatunkban egyenlők vagyunk, az intim pillanatokban is sokat számít: könnyebben átadjuk magunkat a másiknak testileg és lelkileg is.

Más férjek is hasonlóan látják a helyzetet: Tibor (30) szerint a domináns feleség boldogabb feleség. – Noémivel sokkal jobban érzem magam most, jobban megértjük egymást, és többet is nevetünk – mondja. Talán azért van ez így, mert Noémi (30) tudja, hogy férje – aki éjszaka dolgozik, így napközben tud vigyázni gyermekükre – többre tartja, mint valaha. – Jobban megbecsülöm őt az élet minden területén most, hogy kiveszem a részem a házimunkából. Fogalmam sem volt róla, milyen sok időt vesz el ez nap, mint nap – meséli a nő.

Új lehetőség, új kihívás
Persze ennek a felállásnak is megvannak a maga hátulütői. Hogy a legkézenfekvőbb problémát említsük: az emberek többsége (családtagok, főnökök, szomszédok) nem érti meg, sőt ellenzi, hogy a feleség a pénzkereső. – Szüleim ellenezték választásomat – mondja Rita (35), akinek férje a harmadát keresi annak, amit ő visz haza havonta. – Próbálom velük megértetni, hogy Gábor mellett tökéletesen boldognak érzem magam. Azt hiszem, kezdik elfogadni döntésemet.

Ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolat erős maradjon, a házastársaknak egységes frontot kell képezniük az ellentáborral szemben. A kapcsolatra irányuló rosszindulatú megjegyzések jó esetben közelebb hozzák egymáshoz a párokat, nem pedig éket vernek közéjük. De ez csak addig van így, amíg kiállnak egymás mellett mások előtt.

Azzal is szembe kell nézni, hogy minden férfi (és minden nő) önérzetes. Egyes férfiakat, a kényelmes fajtát, megnyugtatja, hogy kedvesük húzza az igát – ők könnyen elfogadják ezt a felállást. Persze van, amikor ez nem ilyen egyszerű. Amikor Rita, aki executive munkatársként dolgozik, felhívja Csabát (37), hogy vacsorázzanak egy felkapott étteremben, Csaba mindig morcos lesz. – Annyi büszkeség szorult belé! Nem bírja elviselni, hogy nem ő fizeti a számlát. Előfordul, hogy semmilyen eszközzel nem bírom rávenni, hogy elmenjünk – kesereg Rita.

A konfliktust el lehet simítani, ha a jól kereső fél megosztja sikereit házastársával – mondjuk megkéri, legyen a kísérője a hivatalos eseményeken. Ha így tesz, férje látni fogja, megbecsüli őt, és megérti, sikereiben neki is nagy szerepe van.

"Kiveszem a részem a házimunkából"
További problémaforrás lehet a szokásos csatározások a kiadások felett. Nagyon fontos, hogy férjének is legyen beleszólása az anyagiakba. Még véletlenül se essen abba a hibába, hogy kijelenti: én keresem a pénzt, tehát én döntök mindenben. Egy férfi nem tudja elviselni, ha nincs hatalma, befolyása a dolgok menetére.

Ezt a problémát Kata és Tibor úgy oldották meg, hogy mindenben együtt döntenek. Minden bevételüket egy közös bankszámlára utalják, így az "enyémből" és a "tiédből" rögtön a "miénk" lesz. Az anyagi javak egyesítése azért jó megoldás, mert így a kevesebbet kereső fél megszabadul attól a kellemetlenségtől, hogy pénzt kell kérnie párjától.

A jól kereső feleségeknek meg kell birkóznia azzal az aggállyal is, ami egyébként a férfiakat foglalkoztatja: mi történik, ha elveszítem állásomat? A már említett internetes közvélemény-kutatásban részt vevő hölgyek többsége mind hangot adott félelmének, miszerint ha elbocsátják őket állásukból, nem tudják fenntartani megszokott életmódjukat, vagy ami még rosszabb, nem tudnak miből megélni. 38 százalékuk örökösen aggódik a pénz miatt. Noémi, aki kétszer annyit keres, mint párja, büszke, hogy egy négyszobás lakásban élnek a város legjobb környékén. De munkája olykor annyira megterhelő, akkora nyomás nehezedik rá, hogy néha erős szívdobogása van, és légszomjtól szenved. Orvosa nyugtatót írt fel neki, ami segít neki megbirkózni a stresszel.

Első a család
És végül a legnagyobb kérdés, ami minden családban felmerül, ahol a nő a családfenntartó: ki viseli gondját a gyereknek? Ha a feleség keres többet, legtöbbször a férj válik "anyává". Apa és gyerek között így nagyon erős kapcsolat alakul ki, de ez még nem menti fel az anyát "bűne" alól, hogy nincs otthon eleget.

Ahogy egyre több apuka, Tibor is lemondott kenyérkereső szerepéről a gyerekek (és felesége) kedvéért. Miközben Noémi a munkahelyén húzza az igát, ő vigyáz Danira (2) és Magdira (1), hétvégén viszont Noémi foglalkozik a kicsikkel, és Tibor dolgozik. – Ez mindkettőnk számára kielégítő, de a legjobb az egészben az, hogy a gyerekeket mindig szeretet és féltő gondoskodás veszi körül – mondja Noémi. Csak egyet sajnál: mivel Tibor éjszaka dolgozik, nagyon kevés időt tudnak együtt tölteni.

Természetesen nem minden férfi akar anyuka lenni. Annak a férjnek, aki felvállalja ezt a szerepet, rendkívül türelmesnek kell lennie, hiszen nem kis feladat egész nap odafigyelni egy csöppségre. A feleségnek sem könnyű ez a helyzet: féltékeny lehet férje otthoni sikereire.

A családfenntartó feleségek többsége azonban boldog így. "Ez a legjobb döntés, amit valaha hoztunk" – mondja Noémi. "Sokszor bolondokháza van a munkahelyemen, de amikor hazaérek, és a gyerekek örömmel ugranak a nyakamba, azt sivítozva, anyu, anyu!, minden gondot elfelejtek. Amikor leülünk vacsorázni, mindig elégedetten gondolom: úgy élünk, ahogy nekünk a legjobb."

Maradiak vagyunk
A férfiak 53, a nők 45 százaléka a hagyományos szerepértelmezés híve. Az általános iskolát végzettek sokkal nagyobb arányban (63 százalék) vannak a hagyományos munkamegosztás mellett, mint a diplomások (35 százalék).


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz
Megtekintve 5949 alkalommal

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét – nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.

Sex on the Beach
Megtekintve 6265 alkalommal

Sex on the Beach Sokak fantáziájában merül fel a vízparti szex mint erotikus vágyálom, a tapasztalatok azonban azt mutatják, a strandszex korántsem olyan romantikus, mint ahogy azt a Kék Lagúna alapján gondoltuk.

A melleket nem szabad letámadni!
Megtekintve 7797 alkalommal

A melleket nem szabad letámadni! A nők egész bőrfelülete egyetlen hatalmas erogén zóna, melyre különleges hatással van a simogatás, a kényeztetés és a csók. Léteznek azonban olyan területek, melyeknek ingerlése különösen izgató. A női erogén zónák egyénenként különbözőek lehetnek, ezért a férfinak fel kell fedeznie, melyek azok a pontok, melyeket a szeretkezés során izgatni kell.

A randizás szabályai - Mit tegyél és mit ne
Megtekintve 8790 alkalommal

A randizás szabályai - Mit tegyél és mit ne Nem tudod miért nem jutsz tovább az első randinál? Annyi próbálkozás után még mindig nem lelted meg a neked való társat? Íme, néhány tanács, ami segíthet megtalálni a tökéletes párt!