Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 9838 alkalommal

Kapcsolati krízis - Kapuzárási pánik


Kapcsolati krízis - Kapuzárási pánik
A kapuzárási pánik 40-50 éves kor körül jelentkezhet nőknél és férfiaknál egyaránt, mely nem egy házasság végét jelentette már. Nézzük meg, mik állnak ennek a krízisnek a hátterében!

Lezárul egy időszak
Az emberek többsége fél az öregedéstől, és ez az érzés még inkább erősödik bennük akkor, amikor ennek már látható, érezhető jelei jelentkeznek. A nőknél a változókor, a mélyebb ráncok, az első ősz hajszálak megjelenése komoly lelki következményekkel járhat, míg a férfiaknak a szexuális teljesítőképesség gyengülése okozhat traumát.

Ebben az életszakaszban eszmél rá mindkét nem arra, hogy életének egy szakasza lezárult, az időt ezentúl nem a születés óta eltelt, hanem a hátramaradt évek számával kezdik mérni. Ilyenkor érzik az emberek azt, hogy még nem is éltek igazán, és ki szeretnék használni az utolsó alkalmat arra, hogy kiélvezzék a maradék időt, hiszen testük már nem sokáig pompázhat teljes fényében.

Változások
Legjobb esetben a szülők életüket gyermekeik felnevelésére áldozzák, és mikor azok felnőttként kirepülnek a családi fészekből, a szülőnek már nincs akkora felelőssége. Több szabadidővel rendelkezhetnek, amit magukra fordíthatnak.

Ekkor kezd az ember visszafiatalodni: sportolni, nem a korának megfelelően öltözködni – mindezt azért, hogy bizonyítsa: képes hódítani, ami visszaigazolást jelent, hogy még mindig jó nő/férfi.

Sokszor a kapuzárási pánik kimerül ennyiben, ám előfordul, hogy valamelyik vagy éppen mindkét fél átlépi azt a bizonyos határt, és akár még egy évtizedeken át tartó házasságot is képesek felrúgni egy új szerelemért.

Nők és férfiak egyaránt általában fiatalabb partnert választanak maguk mellé. Nagyon élvezik a kezdeti időszakot, ám egy idő után az új kapcsolatban is jelentkezhetnek problémák. Sokan később megbánják, hogy házasságuk lett az ára átmeneti hóbortjuknak.

Mit tehetünk?
Tény, hogy kapcsolatotok próbatétel előtt áll, ám egy olyan házasságban, amelyben a felek szeretik egymást és az elmúlt évek inkább a boldogságról, mint a keserűségről szóltak, ezt is át lehet hidalni. Ebben az életkorban különösen fontos, hogy megbeszéljétek a bennetek dúló érzéseket, még akkor is, ha az kellemetlen, vagy a másik fél számára bántó.

Türelemmel, megértéssel kell fordulnotok egymás felé. Nagy az esélye annak, hogy közel azonos időszakban érint mindkettőtöket ez a jelenség, éppen ezért közösen kell átsegítenetek magatokat rajta, hiszen így könnyebb dolgotok lehet. Szenteljetek több időt egymásra, tetszeni vágyásotokat irányítsátok a másikra, fedezzétek fel újra egymás testét és személyiségét!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Van, aki vadul szereti...
Megtekintve 5793 alkalommal

Van, aki vadul szereti... Párosodni, mint a vadállatok. Vajon mi az élvezet abban, ha durva a szex? Vannak, akiket a vad kéj hoz igazán lázba.

4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal
Megtekintve 5272 alkalommal

4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal Bátran bújj össze a pároddal, ugyanis ez komoly egészségügyi előnyökkel jár! Legközelebb, ha a párod az együttalvás előtt kifogásokkal hozakodna elő: melege van, szüksége van némi személyes térre, így nem érzi úgy, hogy teljesen el tudna lazulni, hozakodj elő az alábbi tudományos bizonyítékokkal.

Anális szex - Az örök tabu
Megtekintve 6824 alkalommal

Anális szex - Az örök tabu Sokféle tanácsra, útmutatásra találhatunk azzal kapcsolatban, hogyan pezsdítsük fel a kissé lanyhulni látszó pásztoróráinkat. A sokaknál tabunak számító anális szeretkezés szexi, kívánatos és mámoros érzés is lehet, ha megfelelően csináljuk! Néhány tanács azoknak, akik kacérkodtak már a gondolattal.

Mindent megteszel a csodás előjátékért? Teszteld!
Megtekintve 5342 alkalommal

Mindent megteszel a csodás előjátékért? Teszteld! A szex egyik legfontosabb része az előjáték. Nem túlzás azt állítani, hogy ezen áll vagy bukik az együttlét minősége. De előfordul, hogy nem mindenki fordít megfelelő figyelmet minderre. Sőt, olyan is akad, aki szíve szerint átugraná ezt az egészet. Te hogyan állsz ehhez a témához? Teszteld magad!