Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5929 alkalommal

Biszex a barátok között


Biszex a barátok között
A heteroszexuálistól eltérő viselkedés megosztja az emberek nagy többségét. Van, aki öröklött, veleszületett hajlamot feltételez emögött, de egyre többen vannak, akik a környezeti hatásokat és a divatot is megemlítik. Vajon te mit tennél, ha a baráti körödben kiderülne valakiről, bizony volt már szexuális kapcsolata veled azonos neműekkel is?

Dr. Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szerint akadnak, akik merészen vállalják, mások szemlesütve dadognak, ha a téma szóba kerül, pedig szinte biztos, hogy az aktív szexuális életet élők nagy számban elképzelték már, milyen lenne a szex egy azonos nemű emberrel. Bár a társadalom ma már jóval nyitottabban áll a kérdéshez, sok érintettet még ma is szorongással tölt el a kérdés: vajon mi lappanghat a saját neműekkel kapcsolatos szexuális fantáziák hátterében? Például leszbikus lenne egy olyan lány, aki gyakran elképzeli, milyen egy másik nő ajkait felfedezni, melleihez hozzáérni? Vagy egyszerűen csak kíváncsi?

Szabina (21) a neten ismerkedett meg egy lánnyal, akivel egyre több levelet váltottak a saját vágyaikról, fantáziáikról, aztán szóba került az is, hogy milyen lehet két lány között a szex. "Egyszerűen mindketten kíváncsiak voltunk, milyen ez. Aztán ki is próbáltuk. Neki is jó volt meg nekem is, és azóta még párszor megtörtént a dolog. De szerintem én nem vagyok leszbikus, a pasikat szeretem, érzem. Ő amúgy biszexnek mondja magát." Szabina azon az állásponton van, hogy soha nem mondaná el lánybarátainak ezt az esetet, mert akkor biztosan eltávolodnának tőle.

A fiúk és egy rokoni kapcsolat oldaláról azonban Ádám (19) teljesen másképp vélekedik egy ilyen szituációról. Ő a mostohatestvéréről tudta meg, hogy biszex. Egy szülők nélküli hétvégén ugyanis a srác szobájából egy másik fiú jött ki, és elég egyértelmű volt, mi történt kettejük között. "Azt sem tudtam hirtelen, hogy mit csináljak, teljesen lefagytam. És azért is fura, mert közben meg barátnője van... Nem is beszéltünk erről, azóta is csak kerülgetjük egymást Tamással."

Pedig egy ilyen helyzetet nem érdemes szó nélkül hagyni, hiszen minden érintettben rengeteg kérdés merül fel. Lehet, hogy egyszer rám is szemet vet? Most már mindig zárjam magamra a fürdőszobaajtót? Mi van, ha egyszer rányitok, és meglátom a biszex partnerével? És így tovább. Ádámot is ezek a kérdések foglalkoztatták, és valljuk be, a legtöbb ember fejében ugyanezek fordulnának meg hasonló helyzetben.

Azonban egy névtelenséget kérő, meleg interjúalanyunk arra hívja fel a figyelmet, hogy a legfontosabbról elfeledkeznek ezek az ítélkező ismerősök és barátok: egy meleg srác vagy leszbikus lány nem kezdeményez olyannál, aki hetero. Eszébe sem jut, hogy bármi más lehetne köztük. Amúgy meg ők se ugranak rá válogatás nélkül bárkire, és ha párkapcsolata van az illetőnek, akkor hűséges, tehát nem is akar új partnert magának.

Ezek után nézzünk meg egy friss kutatást is: vajon mennyire gyakori a biszexualitás nálunk? A szintén Gyimesi Andrea nevéhez fűződő, 2010-es magyar felmérés során több mint kétszázezer embert kérdeztek meg arról is, hogy volt-e már ellenkező nemű partnere. Eszerint azoknak a 20-35 éves nőknek, akik 12 éves koruk előtt (!) veszítették el a szüzességüket, 18%-a biszexuális, 9%-a leszbikus. De melyik volt előbb? Esetleg a hajlam, ami a korai érdeklődést szülte, vagy az élmény, ami kiváltotta a hajlamot? A felmérés rávilágít arra a tényre is, hogy akik a saját nemük iránt (is) érdeklődnek, sokkal hamarabb próbálták ki magát a szexet, mint a heteroszexuálisok.

A férfiakra azonban vagy nem jellemző ilyen mértékben az ez arány, vagy nem voltak teljesen őszinték a válaszadók. Mindenesetre a 20-30 év közötti férfiak 2%-a homoszexuálisnak, újabb 2% pedig biszexuálisnak vallotta magát. Az is kiderült a felmérésből, hogy a megkérdezett homoszexuális férfiak 9%-a még egyáltalán nem létesített szexuális kapcsolatot azonos neműekkel. A magukat heteroszexuálisoknak vallók 5%-a pedig már igen. Illetve a biszexuálisoknak 31%-a nem élt még át a valóságban olyan élményt, amit szexuálisan a magáénak vall.

Az általunk levont következtetés alapján a statisztikákból az is látható, hogy száz főből 18 lányra és csupán 2 fiúra jellemző a biszexualitás. Tehát jóval nagyobb arányban szerepelnek a nők, amit a szakértők egyrészt a férfiaktól megtapasztalt, durvább, érzelemmentesebb együttlétekkel és a nők közti közvetlenebb, gyengédebb baráti szálakkal is magyaráznak. Azonban ezeknek a lányoknak a többsége kíváncsiságból és/vagy egy befolyásolható állapotában engedett az ilyen jellegű kísértésnek. De eszük ágában sincs leszbikussá vagy biszexuálissá válni, sőt, a legtöbben mereven elutasítják ezt a felcímkézést.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Élvezzünk egyszerre!
Megtekintve 10937 alkalommal

Élvezzünk egyszerre! Minden pár álma, hogy a szeretkezés alkalmával együtt jussanak el a csúcsra. Nem megoldhatatlan produkcióról van szó, csak egy kis odafigyelés kell!

Baj van az ágyban?
Megtekintve 3569 alkalommal

Baj van az ágyban? A szexualitás a párkapcsolatok egyik alappilére – a kielégülés nemcsak a feszültségeket oldja, hanem a szeretkezés lelkileg is közelebb hozza egymáshoz a két félt. Az ágybéli gondok a kapcsolatra, és akár a személyes életvitelre is rányomhatják a bélyegüket, azonban minden szexuális problémára létezik megoldás.

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz
Megtekintve 12142 alkalommal

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz Mítoszokat ledönteni – pláne a szex terén – nem könnyű feladat. Párat szétrombolnánk.

Asszony, még a konyhában vagy?
Megtekintve 3699 alkalommal

Asszony, még a konyhában vagy? Az emberiség történetében a nők még soha nem voltak annyira egyenlőek a férfiakkal, mint korunkban. A nők egyenjogúak, legalábbis kívülről ez látszik, a döntésekbe beleszólnak, a férfiak nem dönthetnek egyedül csak azért, mert ők férfiak. A nők egyre öntudatosabban és magabiztosabban harcolnak az igazukért, és ezzel egy időben a megszokott férfi-női szerepek is változnak.