Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6638 alkalommal

Idősebb nőknek jobb a szex!


Idősebb nőknek jobb a szex!
A The American Journal of Medicine című szaklapban nemrég megjelent tanulmányból kiderül, hogy a szexuálisan aktív idős nők koruk előrehaladtával egyre jobban élvezik a szexet.

A Kalifornia Egyetem kutatói a szexuális aktivitás és a szexuális megelégedettség mértékét vették számba annak a több mint nyolcszáz idős nőnek a beszámolói alapján, akik egy San Diego közelében található közösség tagjai, és akiknek egészségügyi állapotát már negyven éve nyomon követték a szakemberek.

A tanulmányban résztvevők átlag életkora 67 év volt, 63 százalékuk már túl volt a menopauzán, és azok közül, akik párkapcsolatban éltek, minden második személy vallotta azt, hogy az elmúlt négy hétben élt szexuális életet. A vizsgálatból kiderült, hogy a kor előrehaladtával a szexuális aktivitás csökkent, de akik aktívak maradtak, azoknak több mint, 67 százaléka mindig, vagy legtöbb esetben orgazmust is átélt. Ugyanakkor a megkérdezettek negyven százaléka még soha, vagy szinte soha nem érzett szexuális vágyat, és a szexuálisan aktívak egyharmadában is csupán alacsony szexuális vágy élt.

A kutatás vezetője, Elizabeth Barrett-Connor, a San Diegó-i Orvosi Kar munkatársa megállapította, hogy a szokásos modellel szemben - miszerint az emberben először felébred a vágy, és az vezet el a szexhez - az idősebb nők más okból létesítenek szexuális kapcsolatot, amik között szerepelhet a partner megerősítése, vagy a kapcsolat fenntartása is.

Összességében a párkapcsolati állapottól és a szexuális aktivitástól függetlenül, a nők 61 százaléka elégedett volt saját szexuális életével, sőt ez a szám a kor előrehaladtával csak nőtt. Susan Trompeter, a tanulmány egyik szerzője hozzátette, hogy a szexuális megelégedettséghez nem feltétlenül volt szükség aktív szexuális életre, mivel azt érintéssel, törődéssel és egyéb intim megnyilvánulásokkal is el lehet érni. A tanulmány egyik nagy tanulsága tehát, hogy az orgazmus megélésénél sokkal fontosabb a párunk érzelmi és fizikai közelségének megélése.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Top 10 párkapcsolatölő
Megtekintve 5564 alkalommal

Top 10 párkapcsolatölő A korábban hitt hét évnél, mára már négy évvel hamarabb következik be a párkapcsolatokban a legválságosabb időszak - áll egy brit tanulmányban.

Rontja a szexet, ha a feleség túl jóban van a haverokkal
Megtekintve 5384 alkalommal

Rontja a szexet, ha a feleség túl jóban van a haverokkal Egy új tanulmány szerint rombolja a párok szexuális életét, ha egy nő túl jóban van partnere barátaival. A chicagói orvosok által elvégzett kutatások olyan kapcsolatokat vizsgáltak, ahol a partnerek szexuális problémákról számoltak be. Amikor a körültekintő elemzés során a párok társas kapcsolatait elemezték, meglepő eredményekre lettek figyelmesek.

Gyakori kérdések a szexuális élettel kapcsolatban
Megtekintve 5888 alkalommal

Gyakori kérdések a szexuális élettel kapcsolatban Egy lány már első alkalommal teherbe eshet? Mi az a coitus interruptus? Meddig termékenyítőképesek az emberi spermiumok? Mit lehet tenni védekezés nélküli együttlét után? Cikkünkből választ kaphatsz minderre és más hasonló kérdésekre is.

11 tipp, hogy megőrizd az erekciódat!
Megtekintve 6779 alkalommal

11 tipp, hogy megőrizd az erekciódat! Az erekciós problémák nem is olyan ritkák a férfiaknál, mint gondolnánk! Íme 11 tipp, amellyel sokat tehetünk azért, hogy ne adódjon gond az ágyban!