Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5492 alkalommal

Mindent a női óvszerről


Mindent a női óvszerről
Forradalmi találmány, hiszen ez az egyetlen olyan női fogamzásgátló eszköz, amely egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől is. Első ízben az 1992-ben megrendezett AIDS elleni Világkonferencián mutatták be a nagyközönségnek. Mit érdemes még róla tudnod? Olvass tovább!

A női óvszer, a Femidon egy cilinder formájú poliuretán zacskó, ami vékony, ám erős anyag, és a latexhez viszonyítva kisebb az allergiás reakció esélye. De ezen kívül számtalan tudnivaló kering róla, melyet most cikkünkben összefoglalunk neked.

Hogyan kell használni?
- Két gyűrűből áll: a kisebb, puhább gyűrűt a vaginába kell helyezni, míg a nagyobbat a hüvelybejárathoz, ahol véd a fertőzésektől, úgy, hogy a szeméremajkakat befedi. A mutatóujjra húzva kell felhelyezni, mint egy tampont, levétele a külső gyűrű segítségével történik.

- A férfi óvszerhez hasonlóan ezt sem szabad használni egy következő szeretkezésnél. Ebben az esetben egy új óvszerre van szükség.

Milyen védettséget ad?
- A női óvszer 75-82 százalékos biztonsággal véd a nem kívánt terhességtől.
- A rizikófaktorok hasonlóak a férfi óvszerhez, pl. elszakadhat felhelyezés vagy aktus során, ha későn helyezik fel, a pénisz esetlegesen már érintkezhetett a hüvellyel, illetve levételnél ondó kerülhet a hüvelybe.

Milyen előnyei vannak?
- Akár 8 órával az aktus előtt felhelyezhető.
- Nem szükséges merev pénisz a behatoláshoz.
- A hüvely külső és belső részét is védi a fertőzésektől.
- Terhességés menstruáció alatt is használható.

Milyen hátrányai ismertek?
- Mivel a külső gyűrű a vaginán kívül helyezkedik el, ez egyeseket zavarhat.
- Aktus alatt fura zajokat okozhat, ám síkosító használatával ez megszüntethető.
- Kisebb hatékonysággal véd a terhesség ellen, mint a fogamzásgátló tabletták.

Mit érdemes még róla tudni?
- Mivel erős, ellenálló anyagból készül, ezért nem túl hajlékony, így általában síkosítókkal és spermicid anyagokkal együtt használják.

Vigyázni kell, hogy a túl hosszú körmök vagy ékszerek ki ne szakítsák.

Nem szabad a férfi óvszerrel együtt használni, mivel azok súrlódása szakadáshoz vezethet.

Amennyiben szeretkezés közben elszakad, vagy a külső gyűrű a hüvelybe csúszik, esetleg megcsavarodik, el kell távolítani és újat kell felhelyezni.

Hol szerezhető be?
- A női óvszer megvásárolható gyógyszertárakban, automatáknál, szupermarketekben, illetve katalógusból és az interneten is.

Népszerűsége és elterjedtsége azonban messze elmarad a férfiak részére kifejlesztett óvszer mögött. A Femidomot kezdetben több mint 15 országban tesztelték a világ minden táján, a vélemények azonban eléggé szélsőségesek voltak.

Sokak szerint viszont ez az új gumióvszer, amelyet a férfiak oly régóta vártak.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Irány meztelenföld!
Megtekintve 6174 alkalommal

Irány meztelenföld! Szafari, golf, hegyi túra, strandolás: a nyári vakációt mindenki másképp képzeli, olyannyira, hogy vannak, akik tökéletesen meztelenül. Olyan utazási ajánlatok között keresgéltünk, ahova kimondottan pucérkodni érkeznek a turisták.

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell
Megtekintve 9850 alkalommal

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell Hormonmentes, kényelmes, de önmagában nem tökéletes! Sokszor hallani a spermicid anyagokról, melyek a fogamzásgátlásban töltenek be fontos szerepet. De mi is tulajdonképpen ez az anyag, és hogyan működik?

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük?
Megtekintve 5477 alkalommal

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük? Szinte mindenkinek volt múltbéli kapcsolata, amiből természetszerűleg maradt hátra egy ex. A kérdés, hogy mennyire jelent valóban múltat az illető, vagy még mindig képes felkavarni az állóvizet?

Így szoktasd rá a csajodat a pornóra
Megtekintve 6316 alkalommal

Így szoktasd rá a csajodat a pornóra Sorozatunk első részében feltártuk azokat az elsődleges okokat, amelyek miatt a nők jelentős része elutasítja a pornót. Most megvizsgáljuk a dolgok gyakorlati oldalát, és segítünk a megfelelő módszer elsajátításában ahhoz, hogy mindenki megkapja, amire vágyik.