Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5777 alkalommal

Mindent a női óvszerről


Mindent a női óvszerről
Forradalmi találmány, hiszen ez az egyetlen olyan női fogamzásgátló eszköz, amely egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől is. Első ízben az 1992-ben megrendezett AIDS elleni Világkonferencián mutatták be a nagyközönségnek. Mit érdemes még róla tudnod? Olvass tovább!

A női óvszer, a Femidon egy cilinder formájú poliuretán zacskó, ami vékony, ám erős anyag, és a latexhez viszonyítva kisebb az allergiás reakció esélye. De ezen kívül számtalan tudnivaló kering róla, melyet most cikkünkben összefoglalunk neked.

Hogyan kell használni?
- Két gyűrűből áll: a kisebb, puhább gyűrűt a vaginába kell helyezni, míg a nagyobbat a hüvelybejárathoz, ahol véd a fertőzésektől, úgy, hogy a szeméremajkakat befedi. A mutatóujjra húzva kell felhelyezni, mint egy tampont, levétele a külső gyűrű segítségével történik.

- A férfi óvszerhez hasonlóan ezt sem szabad használni egy következő szeretkezésnél. Ebben az esetben egy új óvszerre van szükség.

Milyen védettséget ad?
- A női óvszer 75-82 százalékos biztonsággal véd a nem kívánt terhességtől.
- A rizikófaktorok hasonlóak a férfi óvszerhez, pl. elszakadhat felhelyezés vagy aktus során, ha későn helyezik fel, a pénisz esetlegesen már érintkezhetett a hüvellyel, illetve levételnél ondó kerülhet a hüvelybe.

Milyen előnyei vannak?
- Akár 8 órával az aktus előtt felhelyezhető.
- Nem szükséges merev pénisz a behatoláshoz.
- A hüvely külső és belső részét is védi a fertőzésektől.
- Terhességés menstruáció alatt is használható.

Milyen hátrányai ismertek?
- Mivel a külső gyűrű a vaginán kívül helyezkedik el, ez egyeseket zavarhat.
- Aktus alatt fura zajokat okozhat, ám síkosító használatával ez megszüntethető.
- Kisebb hatékonysággal véd a terhesség ellen, mint a fogamzásgátló tabletták.

Mit érdemes még róla tudni?
- Mivel erős, ellenálló anyagból készül, ezért nem túl hajlékony, így általában síkosítókkal és spermicid anyagokkal együtt használják.

Vigyázni kell, hogy a túl hosszú körmök vagy ékszerek ki ne szakítsák.

Nem szabad a férfi óvszerrel együtt használni, mivel azok súrlódása szakadáshoz vezethet.

Amennyiben szeretkezés közben elszakad, vagy a külső gyűrű a hüvelybe csúszik, esetleg megcsavarodik, el kell távolítani és újat kell felhelyezni.

Hol szerezhető be?
- A női óvszer megvásárolható gyógyszertárakban, automatáknál, szupermarketekben, illetve katalógusból és az interneten is.

Népszerűsége és elterjedtsége azonban messze elmarad a férfiak részére kifejlesztett óvszer mögött. A Femidomot kezdetben több mint 15 országban tesztelték a világ minden táján, a vélemények azonban eléggé szélsőségesek voltak.

Sokak szerint viszont ez az új gumióvszer, amelyet a férfiak oly régóta vártak.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Miről mesél a száj?
Megtekintve 5848 alkalommal

Miről mesél a száj? Nagyobb felsőajak - mély érzelmi és lelki életről mesél. A markánsabb felsőajakkal megáldott emberek kiélik az érzelmeiket, különösen szenvedélyesnek és energikusnak számítanak.

A tökéletes nyaláshoz vezető út
Megtekintve 7459 alkalommal

A tökéletes nyaláshoz vezető út Gyengéd előjáték, figyelem és ritmusérzék. Ha ezek megvannak, már nem lehet nagy baj. Azért lehet használni az ujjakat is. Orális tippek, férfiaknak. Ahány nő, annyi íz, annyi illat, annyi szokás. Hogy mégis hogyan lehet orálisan kielégíteni őket? A Cunnilingus Tutor tippjeit osztjuk meg veled.

5 út az őrületes női orgazmushoz
Megtekintve 7483 alkalommal

5 út az őrületes női orgazmushoz Multiorgazmus a cél, ha ezt elérted a Nő, akkor már valóban a csúcson van. De ha nem, akkor most segítünk!

Irány meztelenföld!
Megtekintve 6459 alkalommal

Irány meztelenföld! Szafari, golf, hegyi túra, strandolás: a nyári vakációt mindenki másképp képzeli, olyannyira, hogy vannak, akik tökéletesen meztelenül. Olyan utazási ajánlatok között keresgéltünk, ahova kimondottan pucérkodni érkeznek a turisták.