Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6298 alkalommal

Fogamzásgátló implantátum: Mi ez?


Fogamzásgátló implantátum: Mi ez?
A nem kívánatos terhesség kivédését szolgáló módszerek már több mint 3000 éve léteznek, ahogy a folyamatos kísérletezések is egy még megbízhatóbb, még kényelmesebb eljárás után. Úgy tűnik, az implantátum sok olyan előnyt egyesít magában, amit a korábbi módszerek külön-külön nem! Tudj meg mindent róla!

A fogamzásgátló implantátum lényege, hogy egy, 2 mm széles és 4 cm hosszú, hormonokkal töltött műanyag rudacskát helyeznek a bőröd alá. Miután ez a testedbe került, 3 éven át rendszeresen adagolja a hormonokat, és véd a teherbe esés ellen. A 3 év eltelte után pedig az orvos eltávolítja – illetve előbb is, ha valaki hamarabb szeretné abbahagyni a fogamzásgátlást.

Nagy népszerűségét annak köszönheti, hogy nem kell azon izgulni, ha kimaradt egy tabletta, vagy éppen későn került fel az óvszer. Ennek ellenére itthon nincs elterjedve, főleg külföldön közkedvelt módszer. Valószínűleg azért, mert nem lehet azonnal megszakítani, orvos közreműködése szükséges hozzá, illetve sokan idegenkednek a kis műtéttel járó beavatkozástól is.

Hogyan kerül be a szervezetbe?
A fogamzásgátló implantátumot a felkar bőre alá ültetik be - jobbkezeseknek a bal karba ill. fordítva -, a menstruációs ciklus 1-5. napja között. A behelyezést helyi érzéstelenítés mellett végzik, egy steril, cserélhető eszköz, ún. applikátor segítségével. Kontroll céljából 3 hónap után fel kell keresni az orvost.

Milyen hatást fejt ki?
Egyrészt megakadályozza a petesejtek kilökődését a petefészekből. Mivel az implantátum fokozatosan etonogestrel hormont bocsát ki magából, ez meggátolja az ovulációt, és a szervezetben nem keletkeznek megtermékenyítésre alkalmas, érett petesejtek. Emellett ez a módszer a méhnyakban előidézett változásokkal megnehezíti a spermiumok bejutását.

Fő előnyei
- Már 7 nap után hatásos
- A fogamzásgátló hatás hosszan, három évig tart
- Nem zavar a szeretkezésben
- Az implantátum eltávolítása után visszaáll a szervezet korábbi működése
- Bármikor kivehető, megszakítható a hatása

Hátrányai
- Nem véd a nemi betegségek ellen
- A kis műtéti beavatkozástól sokan idegenkednek
- A menstruációs időszakok megváltozhatnak, rendszertelenné válhat a vérzés
- A tablettához hasonlóan súlyos májbetegség vagy a trombózishajlam esetén nem alkalmazható
- Oda kell figyelni a más gyógyszerekkel való kölcsönhatására is

Mellékhatások terén előfordulhat fejfájás, pattanás, érzékenység a mellben, súlygyarapodás, alhasi fájdalmak és felfúvódás, valamint szabálytalan időközönként vérzés is jelentkezhet.

Mennyire hatékony?
Ha az implantátum beültetése helyesen történt, ez a fogamzásgátló technika a tablettához hasonló megbízhatósággal működik. A beültetéstől számítva 7 nap után már megbízható védelmet nyújt. Klinikai vizsgálatokban nem figyeltek meg terhességet implantátum alkalmazása idején.

Hol lehet beszerezni?
A fogamzásgátló implantátum kizárólag háziorvoson vagy nőgyógyászon keresztül szerezhető be, mivel csak orvos vagy szakápoló helyezheti fel. Receptre kapható, ára kb. 30 000 forint.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Mindig azzal a nővel, mindig azzal a férfival? Inkább nem...
Megtekintve 5384 alkalommal

Mindig azzal a nővel, mindig azzal a férfival? Inkább nem... Manapság férfiak és nők tömegei ismerik be, hogy - a korábbiakkal ellentétben - a napi stressz után se hangulatuk, se energiájuk nincs a testi szerelemhez. Hol lehet a problémák gyökere? Úgy tűnik, mintha kihalt volna belőlünk az a képesség, hogy bármit is lassan, élvezettel, türelmesen és teljes önátadással végezzünk.

Itt az igazság! Ahogy alszol, olyan a kapcsolatod a pároddal!
Megtekintve 5778 alkalommal

Itt az igazság! Ahogy alszol, olyan a kapcsolatod a pároddal! Lehet, hogy elsőre hihetetlennek tűnik, de az alváspóz sokat árulkodik arról, hogy éppen hol jár a kapcsolatotok. Alváspózban összefonódtak? Vagy szabad teret hagytok a másiknak? Rólatok mit árul el az alvási pozíciótok?

Szexpóz haladóknak!
Megtekintve 6294 alkalommal

Szexpóz haladóknak! Ez a póz nem minden pár számára kényelmes, így kevésbé elterjedt a többi pozitúrához képest.

Szex hosszabb ideig? Hogyan?
Megtekintve 6375 alkalommal

Szex hosszabb ideig? Hogyan? Valami egyszerű módszert szeretnénk, hogy tovább húzzuk a dolgot az ágyban? A megoldást talán a fehérneműs fiókban kell keresnünk!