Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 8833 alkalommal

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell


Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell
Hormonmentes, kényelmes, de önmagában nem tökéletes! Sokszor hallani a spermicid anyagokról, melyek a fogamzásgátlásban töltenek be fontos szerepet. De mi is tulajdonképpen ez az anyag, és hogyan működik?

A spermicidek olyan kémiai spermaölő anyagok, amelyek megakadályozzák a megtermékenyítést. Működésük lényege, hogy a spermiumok membránját károsítják, vagy a fontos enzimjeiket bénítják. Nagy előnye, hogy nem tartalmaz hormonokat, így nem terheli vele a szervezetet sem, és gyógyszertárban vény nélkül beszerezhető.

A spermicideknek 3 fő fajtája létezik:

1. habzó tabletták és hüvelykúpok: legalább 15 perccel a közösülés előtt fel kell kerülniük a hüvelybe, ennyi időre van szükség ahhoz, hogy szétolvadjanak és elterüljenek az érintett felületen.

2. habok: kettős védelmet nyújtanak. Egyrészt megölik a spermiumokat, másrészt mechanikusan elzárják a méhszájat, így megakadályozva, hogy a spermium a méh közelébe jusson. Ez egy kis aeroszolos tubusban kapható, melyből egy applikátor segítségével kell a habot a hüvelybe vezetni, mindezt legfeljebb fél órával a nemi aktus előtt. Orvosok szerint biztonságosabb, ha két habtöltést használunk.

3. krémek és zselék: ezek kevésbé hatékonyak, mint az előző két módszer, mert van rá esély, hogy egyenetlenül oszlanak el.

Mit kell még tudni róluk?
Szeretkezés előtt a hüvelybe kell helyezni, és általában három órán keresztül tart a hatékonyságuk. Minden szeretkezés előtt meg kell ismételni a műveletet. A spermicid anyagok nagy előnye, hogy némely gombás vagy vírusos fertőzés ellen is védelmet nyújtanak. Hátránya, hogy egyes nőknél allergiás reakciókat válthatnak ki, ami erős irritáció formájában jelentkezhet, és érdemes vele azonnal orvoshoz fordulni.

Csak 80-95%-os védelem
A fogamzásgátló módszerek megbízhatóságát a Pearl-index-szel (PI) szoktuk kifejezni, ami azt jelenti, hogy az adott fogamzásgátló módszer alkalmazása mellett 1 év alatt 100 nőből hány esik teherbe. A hüvelybe helyezhető spermiumölő anyagok Pearl-indexe 5-20, ezért nem tekinthető olyan hatékonyabb módszernek, mint például a gumióvszer és a fogamzásgátló tabletta.

Hasonlítsd össze Te is a Pearl-index eredményeit! A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer, illetve a módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma:

* Nincs fogamzásgátlás - 85
* Megszakításos védekezés - 35
* Naptár-módszer - 14-40
* Spermicidek - 5-20
* Méhszájsapka - 7-11
* Óvszer használata - 3-4
* Női óvszer - 1-5
* Pesszárium spermiciddel - 2-3
* Hőmérőzés - 0.5-3
* Injekció - 0.03-2
* Hormonális IUD - 0.05-0.1
* Fogamzásgátló tabletta 0.1-0.5
* Sterilizáció - 0.1-0.3
* Implantátum – 0

Sajnos a sok pozitívum mellett önmagában nem nyújt kellő védelmet a teherbeesés és a fertőzések ellen, ezért a szakemberek kiegészítésképpen óvszerrel javasolják használni.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

10 dögös dal a hálóba
Megtekintve 4826 alkalommal

10 dögös dal a hálóba Ha szeretnéd meglepni kedvesedet, készíts egy válogatást a 10 legerotikusabb dal segítségével, amelyek túlfűtött hangulatukkal garantálják az izgalmas estét.

Az orális szex legkínosabb pillanatai - Férfiak szerint
Megtekintve 11518 alkalommal

Az orális szex legkínosabb pillanatai - Férfiak szerint A pasi számára a szájmágia csupa gyönyör, ám nem minden egyes részlete. Tudd meg, mitől jön zavarba!

Prosztata gondok? Szexet ajánlunk!
Megtekintve 5123 alkalommal

Prosztata gondok? Szexet ajánlunk! A prosztatitisz (prosztatagyulladás) a férfiak egyik leggyakoribb betegsége. És a közhittel ellentétben nem csak az időseket fenyegeti: a baktérium rengeteg fiatalt, sőt, nőket is ezrével fertőz meg.

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz
Megtekintve 4771 alkalommal

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét – nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.