Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5894 alkalommal

A jó szex csak tizenhárom percig tart


A jó szex csak tizenhárom percig tart
Hiszik vagy sem, de az elképzeléseik ellenére a jó szex csak tizenhárom percig, vagy még rövidebb ideig tart, bár ebbe az előjáték egyáltalán nem számít bele.

Eric Corty és Jenay Guardini kutatók kikérdezték a Szexterápia és -kutatás Szövetség tagjait, akik között akadt pszichológus, orvos, szociális munkás, családterapeuta és nővér, akik évtizedek óta betegek ezreit kezelték.

"A férfiak és nők saját és partnerük szexuális teljesítményének megítélésében részben szerepet játszik a társadalom formális és informális üzenete." - mondják a kutatók. "Sajnos napjaink kultúrája megerősített bizonyos sztereotípiákat a szexuális aktivitással kapcsolatban. Sok férfi és nő képzeletében él a hatalmas hímtagok, kőkemény merevedések és egész éjszakán át tartó aktusok fantáziaképe.

34 szakember válaszolt a kérdésékre az aktus optimális hosszát illetően, a behatolástól az ejakulációig.

A relatíve kisléptékű felmérés résztvevői 3-7 perces aktust tartottak megfelelőnek, 7-13 perceset pedig kívánatosnak. Az ennél rövidebb túl rövid, a hosszabb pedig túl hosszú.

Korábbi kutatások eredményei szerint a nők és férfiak nagy százaléka állította, hogy a közösülésnek legalább 30 percig kell tartania.

"Ez csalódást és elégedetlenséget szülhet" - mondja a cikk fő szerzője, Eric Corty. "Kutatásunkkal remélhetőleg eloszlathatjuk ezen ábrándokat, és reális adatokkal bíztathatjuk az embereket, így megelőzhetjük a szexuális működési zavarokat és frusztrációt."


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Miért olyan nehéz az érzelmeinkről beszélni?
Megtekintve 5219 alkalommal

Miért olyan nehéz az érzelmeinkről beszélni? Az őszinte szavak kimondásával vagy másokat sértünk meg, vagy magunkat tesszük sebezhetővé, hiszen mint az tudjuk, az igazság fáj a legjobban.

Prosztata gondok? Szexet ajánlunk!
Megtekintve 6002 alkalommal

Prosztata gondok? Szexet ajánlunk! A prosztatitisz (prosztatagyulladás) a férfiak egyik leggyakoribb betegsége. És a közhittel ellentétben nem csak az időseket fenyegeti: a baktérium rengeteg fiatalt, sőt, nőket is ezrével fertőz meg.

Miért szeretjük mi annyira a zsebhokit?
Megtekintve 6074 alkalommal

Miért szeretjük mi annyira a zsebhokit? Egy kézen alig tudom megszámlálni az okait. Időnként egy-egy jó marokszex, nem csak a tinédzserek privilégiuma.

Mire vágyik a nő?
Megtekintve 7299 alkalommal

Mire vágyik a nő? Sok férfi álmodik arról, hogy akár csak egyetlen nap erejéig, képes legyen olvasni a nők gondolataiban, ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek? c. filmben. Erre azonban – sajnos – egyelőre nincs lehetőség. A rejtély megfejtetlenül lebeg a pasik feje fölött: vajon mire vágyik a nő?