Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4687 alkalommal

Tönkreteszi-e a szex a barátságot?


Tönkreteszi-e a szex a barátságot?
Középiskola óta ismered őt – mindig kijöttetek, úgy tekintettél rá, mint a nővéredre. Ezek az évek rég elmúltak: azóta gyönyörű, érett nő lett belőle, de a kapcsolatotok továbbra is szoros, és természetesen a viszonyaitokról is mindent megosztotok egymással.

Aztán egy este úgy alakul, hogy egy buliban többet isztok a kelleténél, és másnap reggel meztelenül ébredtek egymás mellett.

Kínos csendben öltöztök fel, és még azelőtt lelépsz, hogy az agyad pontosan összerakná az előző éjszaka eseményeit. Vajon egy hasonló szituáció után képes-e két barát kitörölni az emlékezetéből a történteket? Mehet-e minden ugyanúgy, mint előtte? Bizonyára akad olyan, akinek sikerül, de a többség esetében biztonsággal kijelenthetjük: a kapcsolat többé sosem lesz ugyanaz. De vajon miért teszi a szex ennyire bonyolulttá a viszonyokat?

Nos, mindennek számos oka van, az első és legfontosabb azonban az, hogy túlléptetek egy határt: sokkal intimebben ismeritek egymást, mint ahogyan az egy barátságban szokásos. Ez pedig azzal jár, hogy bizonyos korábban meglévő dolgok eltűnnek, és megjelennek a kapcsolatotokban olyan elemek, amelyek azelőtt nem voltak jellemzőek. Elég valószínűtlen például, hogy a jövőben fesztelenül lennétek képesek eszmét cserélni a szexről, hiszen ez csak felhozná a mindkettőtök számára kínos emlékképeket a közös élményről. A beszélgetésekben egyébként is kínos csendek állhatnak be, amikor mindketten tudjátok, hogy a másik arra a bizonyos éjszakára gondol. Még rosszabb, ha ezeket tartalmatlan, az időjárásról szóló frázisokkal kívánjuk áthidalni – hosszabb távon a barátság totális kiüresedését okozhatják a történtek. Más típusú problémát jelent, ha innentől fogva az egyik fél minduntalan azt hiszi, hogy a másik azért jelentkezik nála, mert többet akar barátságnál. Ilyenkor egy idő után akár már a telefon felvétele is kínossá válhat – és ugyanígy persze te sem leszel képes fesztelenül felhívni őt, hiszen mi történik, ha azt hiszi, hogy "azért" hívod. Ennél lényegesen komolyabb nehézségeket okozhat a zöld szemű szörny felbukkanása: könnyen előfordulhat, hogy egyikőtök – vagy akár mindkettőtök – nehezen viseli majd, ha a másik életében felbukkan egy új partner. Akár egyetlen szexuális élmény hatására is úgy érezheti az ember, hogy a másik hozzá tartozik: ez nem függ össze feltétlenül a mélyebb érzelmekkel.

És persze ne feledkezzünk meg arról a helyzetről sem, amikor a szex hatására mindketten rájöttök, hogy kapcsolatotok valójában mindig is több volt barátságnál, ám azért nem meritek megtenni a következő lépést, mert féltitek a baráti viszonyt. Mi van, ha nem működik majd a dolog? Mi lesz a barátságotokkal, amit hosszú évek óta ápoltok és mindkettőtöknek rengeteget jelent? Nos, számos kapcsolat, sőt, sikeres házasság nőtt ki egy barátság táptalajából – de legyünk őszinték: sajnos tényleg ez a ritkább. A lehető legkínosabb szituációt az teremti, ha az egyik fél tényleg többet kezd el érezni a másik iránt – ez bizony tényleg olyan helyzet, amiből egyszerűen nem lehet jól kijönni, valaki biztosan sérülni fog, a barátság pedig könnyen örökre tönkremehet.

A fenti problémák elkerülése és tisztázása érdekében a legfontosabb, amit tennünk kell egy hasonló éjszaka után, hogy megbeszéljük a történteket – és értelemszerűen nem azt, vajon a másiknak jó volt-e az ágyban. Így kizárhatjuk az esetleges kínos félreértéseket, tisztázhatjuk, ki mit vár a másiktól, és amennyiben tényleg csak egyszeri meggondolatlanságról volt szó, próbáljunk meg túllépni a történteken. Ha pedig mindketten többet akarunk ennél, nincs különösebb ok elfojtani a vágyakat amiatti félelmünkben, hogy tönkremegy a barátságunk – a vonzás törvényeinek nem igazán lehet ellenállni.

Általános érvényű konklúzióval tehát nem szolgálhatunk – könnyű ledobálni a ruháinkat és bebújni az ágyba, a hálószobából kikecmeregni azonban néha elképesztően nehéz. A megoldást csakis a megfontoltság és az őszinteség jelentheti.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Közös vagy külön kasszán legyünk?
Megtekintve 4694 alkalommal

Közös vagy külön kasszán legyünk? Az egzisztenciális különbségek egy idő után sok feszültséget okozhatnak, az együttélések, házasságok túlnyomó részében állandóak a pénzzel kapcsolatos viták. Fontos, hogy minél hamarabb tisztázzuk párunkkal, hogy mekkora összeggel és hogyan szállunk be a közös életbe.

Gyorslövetű női szemmel
Megtekintve 5498 alkalommal

Gyorslövetű női szemmel Levegőt sem vettél még, és a pasid máris felülmúlhatatlan gyönyöröket tapasztalhatott meg? Hogyan húzzátok tovább az időt?

Szexpózok korai magömlés ellen
Megtekintve 12001 alkalommal

Szexpózok korai magömlés ellen A korai magömlés szinte társadalmi betegségnek számít manapság, de ha komolyabb ok nem áll a háttérben, néhány hasznos tippel és megfelelő pózok segítségével ellensúlyozhatjuk a problémát.

Mi az orális szex receptje?
Megtekintve 8830 alkalommal

Mi az orális szex receptje? A férfi szájjal vagy nyelvvel izgatja a nőt a lába között - ez az egyik legbeváltabb és legpraktikusabb eszköz a férfi számára, és nagyon élvezetes a nő számára is.