Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 15576 alkalommal

Fogd vissza magad! A korai magömlés


Fogd vissza magad! A korai magömlés
Úgy tűnik, a korai magömlés sokak hálószobájának nemkívánatos vendége, legalábbis erről tanúskodnak olvasói leveleink.

Húszéves férfi vagyok, és a kérdésem arra vonatkozik, hogy hogyan lehet az ejakulációt késleltetni, hogy minél tovább tartson az együttlét.

Mit tudnék azért tenni, hogy ne élvezzek el idő előtt? A problémám, hogy a barátom szex közben nagyon hamar eljut a csúcsra (1-2 perc alatt). Gyors segítség kellene!

Gyakori probléma, de a korai magömlés kezelésére hatékony szexuál- és párterápiás módszerek vannak, ezek egyikét, az elszorításos technikát, amely a magömlés késleltetésének egyik leghatékonyabb módja, ismertetjük Molnár Tamás szexológusunk segítségével.

Korai magömlésről (tudományosan ejaculatio praecoxról) akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét a hüvelybe vezetés előtt, illetve közösülés közben, a nő kielégülése előtt jut el a magömlésig.

Az időre vonatkozó statisztikának itt kisebb jelentősége van. Ha a petting, az előjáték elégséges volt, a nők akár két-három percen belül képesek eljutni az orgazmusig, de sokszor nyolc-, tízperces folyamatos közösülést is igényelhetnek. A férfiak átlagban három-hat perc után eljutnak a magömlésig, illetve annak előrejelzési szakaszáig. Ebben az előrejelzési szakaszban a férfi még képes magömlését késleltetni, például szünetelteti közösülő (frikciós) mozgásait, miközben más módon ingerli partnere erogén zónáit.

Mikor korai a magömlés? Nehéz ezt a kérdést idő-intervallumhoz kötni. Ha a behatolás után a nő kettő-négy percen belül eljut az orgazmusig, majd a partnere is, nem beszélhetünk korai magömlésről, hiszen a partnerek kölcsönösen kielégítették egymást. De ha a nő tizenöt-huszonöt perc után sem jut orgazmusig, ám a férfi ejakulál, feltehetően szintén nem beszélhetünk korai magömléstől. Lehet, hogy az előjátékban a férfi nem volt elég gyengéd, kitartó. A pettingnek finomnak, hosszan tartónak kellene lennie a behatolás előtt, így a nő is hamarabb eljuthat a csúcsig.

Másik lehetőség, hogy testhelyzetet változtatnak, és közben alkalmazzák az elszorításos technikát, amiről igen sok tévképzet él az emberekben. Nem arról van szó, hogy a makkon a húgycsőnyílást be kellene szorítani, de nem is a hímvessző tövénél kell próbálkozni.

A hímvessző alsó oldalán, a makk pereme egybeolvad a hímvessző törzsével, körülbelül itt, közvetlenül a makk alatt viszonylag erősen kell szorítani, s ez meggátolhatja a magömlést. Persze csak akkor, ha megfelelő helyen, megfelelő időben és megfelelő erősséggel alkalmazzuk a szorítást. Ez tanulás, gyakorlás kérdése, de minden férfinál működő biológiai reflex. Itt vezetnek ugyanis azok az idegpályák, melyek a magömlésért, illetve annak blokkolásáért felelősek.

Figyelni kell, nehogy túl későn alkalmazzuk, az ejakuláció előtt van egy négy-nyolc másodperces elkerülhetetlenségi szakasz, amikor már sehogyan sem akadályozhatjuk meg a folyamatot. Ilyenkor beindul az ejakuláció szimpatikus idegrendszer által vezérelt reflexfolyamata, s ez visszafordíthatatlanul végigfut.

A férfiaknak meg kell tanulniuk érezni, tudatosan felismerni azt az előrejelzési szakaszt, amikor érzik, ha folytatják a közösülést, a hímvessző ingerlését, úgy tíz-húsz másodperc múlva bekövetkezne a magömlés. Ekkor van itt a cselekvés ideje.

A közösülést vagy a pénisz egyéb ingerlését óvatosan megszakítva alkalmazzuk az elszorításos technikát! A legjobb, ha ezt a férfi először saját magán gyakorolja, míg megismeri, elsajátítja a technikát. Figyelje az időzítést, az elszorítás helyét, erősségét és az elszorítás időtartamát. A hatékony időtartam változhat öt-tíz másodperc között is. Ezután megszűnik az ejakulációs inger, az izgalmi szint kissé visszaesik. Rövid idő után folytatható a szeretkezés vagy öningerlés.

A következő lépés, hogy az elszorításos technikát a partner alkalmazza párján, amikor ezt a férfi jelzi. Ezt a hímvessző kézi ingerlésnél a legkönnyebb megtanulni, begyakorolni, vagy a fellációnál, amikor a nő szájjal és kézzel is ingerli a péniszt. Előnye, hogy, a partnernek a makk alatti rész a hüvelykujjára esik. Ezért célzottabban alkalmazható az elszorítás, mintha a férfi saját magának csinálná (ekkor a mutató és középső ujjra esik).

Az elszorításos technika többször egymás után is alkalmazható. Semmiféle káros hatása nincsen, esetleg ha az elkerülhetetlenségi szakaszban próbálkozunk, kellemetlen, éles érzés mellett következihet be a magömlés. Egy idő után az ember megtanulja felismerni ezt a szakaszt, s ilyenkor inkább hagyjuk, hogy a magömlés spontán folyamatában bekövetkezzen. Azaz ne alkalmazzuk vagy hagyjuk abba a "squeeze" technikát.

A szeretkezéseknél legjobb, ha először a nő elégül ki, a férfi lehetőleg várja be partnerét. Vagy öt-húsz perces refrakter fázis után próbálkozzanak újra . A refrakter fázis olyan ingerelhetetlenségi szakaszt jelent az orgazmus után, amikor szexuális ingerlésre sem jön létre izgalmi állapot.

Az elszorításos technikának van egy úgynevezett "rögzítő hatása": rendszeres használata mellett kb. másfél hónap után érzékelik, hogy meghosszabbodik az idő két szükséges elszorítás között. Tehát az elszorításos technika nem azt jelenti, hogy élete végéig szeretkezés közben az elszorítást kellene alkalmaznia.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Közös vagy külön kasszán legyünk?
Megtekintve 5377 alkalommal

Közös vagy külön kasszán legyünk? Az egzisztenciális különbségek egy idő után sok feszültséget okozhatnak, az együttélések, házasságok túlnyomó részében állandóak a pénzzel kapcsolatos viták. Fontos, hogy minél hamarabb tisztázzuk párunkkal, hogy mekkora összeggel és hogyan szállunk be a közös életbe.

Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni
Megtekintve 6453 alkalommal

Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni Finoman szólva is elhanyagolható azon férfiak száma, akik kizárólag testi és lelki épségük megóvása érdekében kezdeményeznek szexuális viszonyt partnerükkel. Szerencsés esetben a nyilvánvaló ingerek bőven elég inspirációt jelentenek számukra.

Amikor a Nő a szexről beszél...
Megtekintve 10477 alkalommal

Amikor a Nő a szexről beszél... Adjuk a jeleket - Fogod? Észreveszik-e, és ha igen, jól értelmezik a nekik küldött jeleket a pasik? Vajon mit gondol erről egy igazi nő? Cikkünkből megtudhatod!

Gyorstüzelő szex
Megtekintve 6872 alkalommal

Gyorstüzelő szex Sok férfi szenved az úgynevezett korai ejakulációtól, amely a legtöbb esetben nem testi elváltozás, hanem rossz mentális beidegződés miatt alakul ki.