Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5142 alkalommal

Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni


Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni
Finoman szólva is elhanyagolható azon férfiak száma, akik kizárólag testi és lelki épségük megóvása érdekében kezdeményeznek szexuális viszonyt partnerükkel. Szerencsés esetben a nyilvánvaló ingerek bőven elég inspirációt jelentenek számukra.

Nem árt azonban, ha – pusztán informális jelleggel – a kutatások által igazolt jótékony hatásokkal is tisztában vannak. Következzék tehát tíz, az Askmen által publikált biológiai és pszichológiai jellegű érv a szex mellett.

1. Fogyás
"Minden kúrás fogyókúrás" – a költő cizellált szavait a felmérések eredménye is alátámasztja: félórányi szex 85 és 200 közötti kalória elégetését eredményezheti. Egy hasonló időtartamú, napi rendszerességű légyott évente legalább öt felesleges kilótól szabadíthatja meg a fogyni vágyó férfiakat.

2. Intenzív tréning
A pásztorórák nem csupán a kilók leadását segítik elő, de kidolgozott testet is biztosíthatnak. A felszabaduló tesztoszteron a csontokra és az izmokra egyaránt kedvező hatást gyakorol. Mindemellett a szex a sportolás egyéb pozitív tüneteit is magában hordozza: önbizalmat ad, javítja a kedélyállapotot és energiával tölt el.

3. Védelem a rák ellen
A kutatások kimutatták, hogy a rendszeres ejakuláció védelmet biztosít a prosztatarák ellen: az intenzív nemi életet élő férfiak esetében a betegség kialakulásának esélye 30%-kal kisebb, mint önmegtartóztató társaiknál. Ez a tendencia természetesen a maszturbáció esetében is megállja a helyét.

4. Védelem a keringési zavarok ellen
A rendszeres szexuális élet a vérkeringésre is pozitív hatással van. A Queens Egyetem vizsgálatai szerint a hetente minimum három alkalommal szeretkező férfiak fele akkora eséllyel vannak kitéve magas vérnyomásnak, szívinfarktusnak, agyvérzésnek és egyéb keringési rendellenességeknek.

5. Védelem a stressz ellen
A vérnyomásra gyakorolt kedvező hatása miatt a szex az idegesség és a szorongás leküzdésében is szerepet játszik. Emellett a felszabaduló endorfinok is nyugtató hatással bírnak. Felmérések szerint a rendszeres nemi életet élő férfiakon jóval kevésbé uralkodik el a kétségbeesés érzése, mint önmegtartóztató társaikon.

6. Immunerősítő hatás
Talán nem túlzás az az állítás, miszerint az intim együttlét felér egy influenza elleni védőoltással. A szexuális aktus jelentősen megemeli az immunoglobulin-szintet, melynek köszönhetően jóval ellenállóbb lesz a meghűléssel, a lázzal és az influenza egyéb kellemetlen tüneteivel szemben.

7. Intimitás felsőfokon
Közvetlenül orgazmus előtt a szervezetben található oxitocin – hétköznapi nevén szerelemhormon – mintegy ötszörösére nő. Többek között ez a hormon felelős a bizalom érzésének kialakulásáért is. A nemi életet élő férfit tehát ezáltal jóval szorosabb köteléket, meghittebb viszonyt képes kialakítani partnerével.

8. Fájdalomcsillapító hatás
Bizonyított tény, hogy a szex közben felszabaduló boldogsághormonok, mint a oxitocin és a szerotonin nem csupán a fejfájásos, migrénes tüneteket képesek elmulasztani, de az ízületi fájdalmakkal szemben is hatékony védelmet biztosítanak. Ahelyett tehát, hogy feltúrjuk a házi gyógyszertárat, folyamodjunk ehhez a természetes és jóval kellemesebb terápiához.

9. Pihentető alvás
A mély alvás pozitív hatásairól számtalan tanulmány született már. A szerotonin nem csupán antidepresszáns funkcióval bír, de megbízható segítséget nyújt a testi relaxációban is. A nyugodt éjszakai pihenés elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges életvitelhez és a hatékony szellemi tevékenységhez.

10. Hosszútávú reproduktív egészség
Vizsgálatok szerint az önmegtartóztató férfiak jóval nagyobb eséllyel vannak kitéve a szexuális rendellenességek veszélyeinek, mint azok, akik rendszeresen szeretkeznek vagy végeznek önkielégítést. Már heti háromszori orgazmus is elegendő a későbbi erekciós problémák elkerüléséhez.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Ezektől a tényezőktől függ a nők szexualitása
Megtekintve 5200 alkalommal

Ezektől a tényezőktől függ a nők szexualitása Hogy egy nőnek milyen a szexualitása, sok dologtól függ. Nyilván számít az első együttlét, az elfogyasztott partnerek hozzáállása és még valami plusz, ami általában belülről jön.

Lovagló póz a szexben
Megtekintve 9115 alkalommal

Lovagló póz a szexben Ha a nő van felül... A pozitúra, amiben a nő többszörös orgazmust élhet át!

Így nyúlj a nődhöz!
Megtekintve 7805 alkalommal

Így nyúlj a nődhöz! A nő helyes, azaz hatásos izgatására és orgazmusig való feszítésére igenis léteznek hatásos, univerzális technikák. A legtöbb férfi magától is kitapasztalja ezeket, de összefoglalni sosem árt, lehet, csak egy apró változtatáson múlik a teljes siker.

Az 5 legforróbb férfi szexfantázia
Megtekintve 6008 alkalommal

Az 5 legforróbb férfi szexfantázia Mint tudjuk, a pasiknak szinte mindenről a szex jut az eszébe - de vajon milyen gondolatok izgatják fel őket leginkább? Felfedjük a titkot!