Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6446 alkalommal

Szex 60 év felett


Szex 60 év felett
Minél aktívabb az idős házaspárok szexuális élete, annál nagyobb az esélye, hogy boldog és kiegyensúlyozott (házas)életet élnek – derül ki egy friss kutatásból.

A kutatás során dr. Adrienne Jackson vezetésével 2004 és 2006 között amerikai (köztük angol és spanyol anyanyelvű) önkéntesek adatait használták fel.

"A kutatási eredmények segíthetnek megnyitni a kommunikációs csatornákat és felkelteni az emberek érdeklődését az időskori szexuális élet javítását megcélzó módszerek felé – nyilatkozta Jackson. – A szex és a boldogság közti kapcsolat feltárása segíthet olyan szexuális kezelési programok kifejlesztésében, amelyek az idősebb korosztály szerelmi életének javítását helyezik előtérbe."

A 238, 65 évnél idősebb önkéntes adatait megvizsgálva Jackson arra a következtetésre jutott, hogy a rendszeres szexuális élet általában boldogabb házasélettel és általános jóléttel jár együtt. Ez az összefüggés akkor is megmaradt, amikor más tényezőket (kor, nem, egészségügyi állapot, pénzügyi helyzet) is figyelembe vettek.

Bár a felmérést megelőző egy évben szexuális életet nem élt önkéntesek 40 százaléka saját bevallása szerint boldog életet élt, a havonta legalább kétszer szeretkező párok tagjainál ez az arány már majdnem 60 százalék volt.

Hasonlóképpen, míg az utóbbi egy évben nem szexelő idősek 59 százaléka vallotta, hogy elégedett a házasságával, addig ugyanez az arány a havonta legalább kétszer szeretkező párok esetében majdnem 80 százalék volt.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Két út között - biszexualitás
Megtekintve 6908 alkalommal

Két út között - biszexualitás Lehet férfit és nőt egyaránt kívánni? A biszexualitás a szexuális hovatartozás olyan megfoghatatlan kategóriája, ami zavarbaejtő átmenetet kínál az egymástól elhatárolódó heteroszexuális és homoszexuális közösségek számára.

A nők beérik egy orgazmussal?
Megtekintve 3828 alkalommal

A nők beérik egy orgazmussal? Nem könnyű szavakba önteni az orgazmus érzését, már csak azért sem mert minden nő másképpen éli meg. A női orgazmus hevesebb, mint a férfié, azonban sokkal lassabban jut el hozzá egy nő. A nők többsége beéri egy orgazmussal, de vannak akik rögtön az első után átélik a második és harmadik élvezetet is.

Vad szex - Vágyfokozók, a hálószobában
Megtekintve 4487 alkalommal

Vad szex - Vágyfokozók, a hálószobában A második legjobb dolog, amit egy kellemesen berendezett hálószobában lehet: mélyen aludni, pihenten ébredni. De ne feledkezz meg az elsőről!

Szexpartner vagy barátnő?
Megtekintve 4008 alkalommal

Szexpartner vagy barátnő? Egy kapcsolat kezdete gyakran nehezen körülhatároló, és az sem biztos, hogy mindent komolyan kell venni. Hogyan viselkedjünk újdonsült csajunkkal, hogyan kezeljük az új helyzetet?