Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4768 alkalommal

Tévhitek a fogamzásgátlásról


Tévhitek a fogamzásgátlásról
A fogamzásgátló módszerekről keringenek legendák, de senki nem beszél arról, mennyire biztonságosak.

Bizonyára már rengeteget hallottatok arról, milyen fontos a fogamzásgátlás. Gumióvszerről, fogamzásgátló tablettáról, és más egyéb módszerekről. Azt tudjuk, hogy az óvszer és a tabletta szinte százszázalékos védelmet adnak, ráadásul nincs velük túl sok baj, csak egy kis odafigyelés kell hozzájuk. De vannak olyan házi praktikák, amelyekről keringenek legendák, de senki nem beszél arról, mennyire biztonságosak. Most leleplezzük ezeket, íme!

Hőmérőzés
Az emberi test hőmérséklete változik. Nem jelentősen, általában nem érezzük, de a lányoknál bizonyított tény, hogy peteéréskor az átlagosnál magasabb a testhőmérsékletük, majd az ovuláció (tüszőrepedés, ekkor szabadulnak ki a petesejtek) idején hirtelen lecsökken néhány tizedet. A menstruáció későbbi szakaszában pedig újra emelkedni kezd. Elfogadott módszer tehát a terhesség megelőzésére az, ha a lányok folyton mérik a testük hőmérsékletét, megfigyelik, pontosan feljegyzik az adatokat. Hogy ez miért jó? Mert ha a menstruációs ciklus megfelelő, akkor könnyen ki lehet következtetni, hogy a hónap melyik napján van peteérés. Ilyenkor van esély a megtermékenyítésre, vagyis annyi a dolgunk, hogy ilyenkor nem élünk nemi életet – vagy óvszerrel védekezünk.

Mi a hibája?
Először is rettentő macerás. Minden egyes napot lázméréssel kell kezdeni, ráadásul mindig ugyanabban az időpontban kell elvégezni. Pontosan kell lejegyezni az adatokat, és azokat a befolyásoló tényezőket is fel kell jegyezni, amelyek megakadályozhatják a hőmérőzés pontosságát. Például az alkoholfogyasztást, a kevés alvást. Rendszeresség és fegyelem kell hozzá. Ráadásul ha tévesztesz, könnyen jöhet a nem kívánt terhesség. Elvéted a peteérés idejét, máris nem vagy biztonságban. Nem egyszerű módja ez a fogamzásgátlásnak: a hibaszázaléka 25%, azaz minden negyedik nő, aki így próbálja megelőzni a nem kívánt terhességet, mégis teherbe esik. Ezt a módszert inkább azoknak szokták ajánlani, akik kisbabát szeretnének, de nem akar összejönni. Ezzel lehet a peteérést figyelni.

Megszakításos módszer
Roppant egyszerű módszer, csupán arra kell vigyázni, hogy egy csöpp ondó se jusson a lány hüvelyébe. Ezzel elkerülitek a megtermékenyítést. A nevét onnan kapta, hogy a csúcsra jutás előtt meg kell szakítani az aktust, és más módszerekkel elérni az orgazmust.

Mi a hibája?
Rendkívül veszélyes módszer. Már csak azért is, mert sok fiú nem tud "vigyázni", utána meg hiába álltok értetlenül a terhesség ténye előtt. Második veszélye az, hogy spermacsöppek nem kizárólag orgazmusnál jelennek meg, hanem úgynevezett előváladékként is. Az előváladék arra szolgál, hogy megkönnyítse a "bejutást", vagyis síkosító hatása van, de tartalmaz spermiumokat is. Azaz alkalmas a megtermékenyítésre. Vannak párok, akiknek tökéletes ez a módszer, de sokan folyamatos frusztrációban élnek amiatt, hogy valójában ők nem is védekeznek, csupán hellyel-közzel. Nagyon könnyen becsúszhat a terhesség ezzel a módszerrel!

Meleg víz
A spermiumok nem szeretik a meleget, néhány fokkal hidegebbre van szükségük, mint az átlag testhőmérséklet. Állítólag ha a férfi 21 napon keresztül 46,7 Celsius fokos vízben melegíti a heréit 45 percig, akkor a következő fél évre sterillé válik. Azért inkább ne próbálkozzatok ilyesmivel. Tény, hogy sok magát okosnak gondoló ember ereszti szabadjára a gondolatait, de nem muszáj mindig hallgatni rájuk.

Egyéb legendák
Azt is terjesztik, hogy menstruációs időszakban nem lehet teherbe esni. Ez nem igaz. Vannak időszakok, amikor a fogamzóképesség fokozott vagy alacsony szintű. De sohasem lehetetlen!

Ha rendszeres szexuális életet éltek, akkor forduljatok inkább nőgyógyászhoz, vagy sétáljatok el a legközelebbi drogériába/gyógyszertárba, és vásároljatok egy doboz óvszert. Ezek biztos és megnyugtató módszerek.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Randibakik – női szemmel
Megtekintve 4951 alkalommal

Randibakik – női szemmel Hogy az első közösen töltött óra ne egyben az utolsó is legyen, a kedves lovagok figyelmébe ajánljuk a következő néhány, mindenképp kerülendő randibakit!

Férfiak figyelem! Ez a 4 halálos vétketek...
Megtekintve 4444 alkalommal

Férfiak figyelem! Ez a 4 halálos vétketek... Persze úgyis folyton-folyvást velünk vannak elfoglalva, szeretnek, kiszolgálnak minket. Meg néha ki is dobnak! Hogy miért? Mert van néhány olyan tulajdonság, amelyet egyszerűen nem bírnak elviselni!

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex?
Megtekintve 5473 alkalommal

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex? Az elmúlt években a szex már nem számít tabutémának. Mégis ha a szeretkezések hosszúságáról faggatunk bárkit, pironkodó arcok válaszolnak.

Figyelj az erotikus álmaidra! Mert ezt jelentik...
Megtekintve 4599 alkalommal

Figyelj az erotikus álmaidra! Mert ezt jelentik... Szinte mindenkinek voltak már erotikus álmai, amely után azon tűnődött, vajon jelentett-e valamit?! Sokszor a szextartalmú álmainkon keresztül tudatalattink üzen, ezért jó, ha ismered a magyarázatokat!