Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5156 alkalommal

Téves szexuális, szerelmi mítoszok!


Téves szexuális, szerelmi mítoszok!
A szűz nők jobban ragaszkodnak partnereikhez? Valóban létezik biztonságos szex? Mi az az orgazmus-mítosz? A szerelem egy sajátos univerzum, jó lenne megismerni.

Szexuális tapasztalatok mítosza
Ahhoz, hogy megfelelő színvonalat nyújtsunk az ágyban, kellő gyakorlatra kell szert tennünk. Vagyis minél több szexuális kapcsolat van a hátunk mögött, annál jobb szeretők leszünk.

Az igazság azonban az, hogy nem annyira a mennyiségre, hanem inkább a minőségre kellene jobban figyelni. Sokakat azonban a több emberrel szerzett szexuális tapasztalat sem tanít meg arra, hogy kell a másikat igazán boldoggá tenni.

"Életre szóló kapcsolat a szűz nőkkel"-mítosz
Ha olyan valakivel kerül kapcsolatba a férfi, aki még szűz, az hálás lesz neki egy életre a beavatásért- tartja a mítosz.

De ne legyünk naivak: a 21. században, amikor már teljesen elfogadott az egyéjszakás kaland, a szüzességet már nem őrizgetjük a házasságig, azaz napjainkban már eléggé nevetségesnek tűnik ez a felfogás.

Valóban életreszóló (akár pozitív, akár negatív) élmény lehet az első szexuális élmény, de sokaknak csak a "végre túlvagyok rajta" érzés marad meg belőle.

A természetes szexualitás mítosza
A természet és a biológia belénk kódolta a természetes és normálisnak mondható szexuális viselkedést. Ám, hogy mi a természetes és normális, azt mindig az adott kor és társadalom határozza meg.

Gondoljunk csak az önkielégítés kérdésére: az ókori Galénus még azt javasolta, hogy az orvos folyamodjék e módszerhez, ha női pácienseket kezel. Később viszont kialakult az a felfogás, hogy a maszturbáció mindenféle súlyos betegséget (pl. gerincsorvadást) okozhat.

A társadalom normáinak köszönhetően így mindig elválik a normális szexualitás a perverziótól (pl. pedofília, mazochizmus).

A biztonságos szex mítosza
Az AIDS elterjedésével különösen kedvelt lett a biztonságos szex emlegetése, főként a médiának köszönhetően.

De biztonságos szex nem létezik, csak biztonságosabb szex. Ha megfelelő fogamzásgátlót vagy óvszert használunk, akkor sem jelenthetjük ki nyugodtan, hogy biztonságban vagyunk.

Orgazmus-mítosz
Ha szexuális kapcsolatra gondolunk, akkor annak végén mindig ott kell, hogy álljon az orgazmus is. Korunk teljesítmény centrikusságára jellemző, hogy az orgazmus túlhangsúlyozásával néha már egyesek munkának tekintik a szexuális együttlétet. Ennek elérésén áll vagy bukik a sikeresség, s ez a görcsösség bizony zavart is okozhat.

A romantikus szerelem mítosza
Sajnos bármennyire is igyekszünk elhitetni magunkkal, a romantikus szerelem a modern kor mítosza, és nem sok alapja van.

A szerelem egy sajátos univerzum, amely az érzelmek mellett cselekedeteket, gondolatokat, vágyakat, empátiát és bizalmat és még egy sor hasonló dolgot foglal magában.

Társunkat meg kell tanulni szeretni, elfogadni minden jellemvonásával együtt, és ez egyáltalán nem könnyű feladat.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Mekkora az ideális férfiasság? Hogyan mérjük?
Megtekintve 7346 alkalommal

Mekkora az ideális férfiasság? Hogyan mérjük? Újra és újra kérdezitek, hogy milyen a jó pénisz, hogyan és hol mérjük, hogy viszonyítható legyen és közben nem érthető, hogy mi értelme van a mérésnek, mit lehet megtudni belőle. Íme, hogyan vizsgálhatod meg magadat hozzáértőbb módon otthon.

Két út között - biszexualitás
Megtekintve 11373 alkalommal

Két út között - biszexualitás Lehet férfit és nőt egyaránt kívánni? A biszexualitás a szexuális hovatartozás olyan megfoghatatlan kategóriája, ami zavarbaejtő átmenetet kínál az egymástól elhatárolódó heteroszexuális és homoszexuális közösségek számára.

Karrier vagy szex?
Megtekintve 4608 alkalommal

Karrier vagy szex? A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében.

Vad szex - Vágyfokozók, a hálószobában
Megtekintve 6333 alkalommal

Vad szex - Vágyfokozók, a hálószobában A második legjobb dolog, amit egy kellemesen berendezett hálószobában lehet: mélyen aludni, pihenten ébredni. De ne feledkezz meg az elsőről!