Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5710 alkalommal

Téves szexuális, szerelmi mítoszok!


Téves szexuális, szerelmi mítoszok!
A szűz nők jobban ragaszkodnak partnereikhez? Valóban létezik biztonságos szex? Mi az az orgazmus-mítosz? A szerelem egy sajátos univerzum, jó lenne megismerni.

Szexuális tapasztalatok mítosza
Ahhoz, hogy megfelelő színvonalat nyújtsunk az ágyban, kellő gyakorlatra kell szert tennünk. Vagyis minél több szexuális kapcsolat van a hátunk mögött, annál jobb szeretők leszünk.

Az igazság azonban az, hogy nem annyira a mennyiségre, hanem inkább a minőségre kellene jobban figyelni. Sokakat azonban a több emberrel szerzett szexuális tapasztalat sem tanít meg arra, hogy kell a másikat igazán boldoggá tenni.

"Életre szóló kapcsolat a szűz nőkkel"-mítosz
Ha olyan valakivel kerül kapcsolatba a férfi, aki még szűz, az hálás lesz neki egy életre a beavatásért- tartja a mítosz.

De ne legyünk naivak: a 21. században, amikor már teljesen elfogadott az egyéjszakás kaland, a szüzességet már nem őrizgetjük a házasságig, azaz napjainkban már eléggé nevetségesnek tűnik ez a felfogás.

Valóban életreszóló (akár pozitív, akár negatív) élmény lehet az első szexuális élmény, de sokaknak csak a "végre túlvagyok rajta" érzés marad meg belőle.

A természetes szexualitás mítosza
A természet és a biológia belénk kódolta a természetes és normálisnak mondható szexuális viselkedést. Ám, hogy mi a természetes és normális, azt mindig az adott kor és társadalom határozza meg.

Gondoljunk csak az önkielégítés kérdésére: az ókori Galénus még azt javasolta, hogy az orvos folyamodjék e módszerhez, ha női pácienseket kezel. Később viszont kialakult az a felfogás, hogy a maszturbáció mindenféle súlyos betegséget (pl. gerincsorvadást) okozhat.

A társadalom normáinak köszönhetően így mindig elválik a normális szexualitás a perverziótól (pl. pedofília, mazochizmus).

A biztonságos szex mítosza
Az AIDS elterjedésével különösen kedvelt lett a biztonságos szex emlegetése, főként a médiának köszönhetően.

De biztonságos szex nem létezik, csak biztonságosabb szex. Ha megfelelő fogamzásgátlót vagy óvszert használunk, akkor sem jelenthetjük ki nyugodtan, hogy biztonságban vagyunk.

Orgazmus-mítosz
Ha szexuális kapcsolatra gondolunk, akkor annak végén mindig ott kell, hogy álljon az orgazmus is. Korunk teljesítmény centrikusságára jellemző, hogy az orgazmus túlhangsúlyozásával néha már egyesek munkának tekintik a szexuális együttlétet. Ennek elérésén áll vagy bukik a sikeresség, s ez a görcsösség bizony zavart is okozhat.

A romantikus szerelem mítosza
Sajnos bármennyire is igyekszünk elhitetni magunkkal, a romantikus szerelem a modern kor mítosza, és nem sok alapja van.

A szerelem egy sajátos univerzum, amely az érzelmek mellett cselekedeteket, gondolatokat, vágyakat, empátiát és bizalmat és még egy sor hasonló dolgot foglal magában.

Társunkat meg kell tanulni szeretni, elfogadni minden jellemvonásával együtt, és ez egyáltalán nem könnyű feladat.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A legjobb szex tippek nőktől férfiaknak
Megtekintve 8432 alkalommal

A legjobb szex tippek nőktől férfiaknak Az erotikus tippekből soha nem elég, és most első kézből kapod őket, tehát nem árt megfogadnia a tanácsokat. Bár minden nő más és más, ezeket a tippeket biztosan hasznosíthatod! Nem árulunk el nagy titkokat, mégis rálelhetsz egy-egy lakat kulcsára.

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük?
Megtekintve 5637 alkalommal

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük? Szinte mindenkinek volt múltbéli kapcsolata, amiből természetszerűleg maradt hátra egy ex. A kérdés, hogy mennyire jelent valóban múltat az illető, vagy még mindig képes felkavarni az állóvizet?

10 jel, hogy mégsem ő az igazi
Megtekintve 6864 alkalommal

10 jel, hogy mégsem ő az igazi Hiába a remény, a mellette szóló érvek, ha alapvető figyelmességek hiányoznak a részéről. Ne áltasd magad azzal, hogy ez egy különleges kapcsolat, és senki más nem érti meg rajtad kívül. Vannak dolgok, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy nem vesz téged elég komolyan a másik.

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex?
Megtekintve 6853 alkalommal

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex? Az elmúlt években a szex már nem számít tabutémának. Mégis ha a szeretkezések hosszúságáról faggatunk bárkit, pironkodó arcok válaszolnak.