Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5389 alkalommal

Miért olyan nehéz az érzelmeinkről beszélni?


Miért olyan nehéz az érzelmeinkről beszélni?
Az őszinte szavak kimondásával vagy másokat sértünk meg, vagy magunkat tesszük sebezhetővé, hiszen mint az tudjuk, az igazság fáj a legjobban.

Mikor jön el az ideje?
Mikor két ember úgy dönt, együtt veszik tovább az irányt, vagyis már párként tekintünk rájuk, idővel kialakul egy érzés, amit ki kell mondanunk, mert majd szétfeszít belülről. Ez nem más, mint a szerelem. Van, aki hamar szerelmes lesz és van, akinek idő kell hozzá. Mindenki más. De ha már tudjuk és nemcsak hisszük, hogy ez szerelem, akkor miért várunk a másikra, és miért nem mondjuk ki abban a pillanatban, amikor felszínre szeretne törni ez az érzés?

Talán félünk attól, hogy a másikat megrémisztjük, vagy esetleg elijesztjük, vagy nem kölcsönös az érzés. De bármelyik is az, ha nem mondjuk ki, nem jelenti azt, hogy nincs bennünk. Ha elnyomjuk, egyre intenzívebben igyekszik utat törni magának és egyre megnehezíti a napjainkat. Rettegünk, hogy véletlen kicsúszik a szánkon, vagy álmunkban elkotyogjuk.

Várunk egy ideig, de ez az érzés elkezd égetni bennünket belülről, ezért valakivel meg kell osztanunk, de a félelem miatt gyakran nem a párunknak mondjuk ki elsőnek, hanem a közeli barátoknak. Pont annak a személynek nem adjuk tudtára, akinek igazán fontos lenne tudnia róla.

Egy dolog szinte biztos: Nem jó, ha túl hamar mondjuk ki, de az sem, ha túl későn vagy sosem mondjuk ki, mert utóbbinál talán örökké bánni fogjuk. Bizonyos szinten mindenki fél a csalódástól, ezért nem mer őszintén megnyilvánulni egy másik ember felé. De ha mindenki fél, akkor hogyan tovább?

Bátorság!
A nők sokszor félnek elsőnek kimondani: Szeretlek! Ugyanis, ha kimondtad, nincs visszaút. Vagy borul minden vagy az "Én is Téged!" választ kapjuk. A kedvellek és jó úton haladok afelé, hogy beléd szeressek, nem más, mint egy kibúvó. Ekkor túl korai, vagy számára értéktelen a szó.

Az érzéseinket nem szoktuk megmagyarázni. Vagy felnőttként közli, hogy számára korai a kijelentés és időre van szüksége ahhoz, hogy komolyabb kötődés alakuljon ki, vagy számára nem kölcsönös a dolog.

Bár nem könnyű az érzelmekről beszélni, de jobb idejében tisztázni, hogy elkerüljük a félreértéseket és ne csalódjunk. Elvégre felnőttek vagyunk, ideje lenne úgy is cselekedni!

Nem az számít, hogy ki mondja ki elsőnek és mennyi idő után. A lényeg, hogy igyekezzünk úgy párt választani, hogy az, akinek szívünk legféltettebb titkát kiadjuk, jó döntésnek bizonyuljon. Ismerjük meg alaposan, akihez elkezdünk vonzódni. Ne kövessük el azt a hibát, hogy csak a szépet és jót látjuk, hiszen egy embert nem a hibái ellenére, hanem éppen amiatt szeretjük. Merjük kimondani, amit érzünk, mert érzéseink által vállaljuk fel azt, akik vagyunk!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Szex hosszabb ideig? Hogyan?
Megtekintve 6375 alkalommal

Szex hosszabb ideig? Hogyan? Valami egyszerű módszert szeretnénk, hogy tovább húzzuk a dolgot az ágyban? A megoldást talán a fehérneműs fiókban kell keresnünk!

15 tény, amit biztosan nem tudtál a szexről
Megtekintve 6354 alkalommal

15 tény, amit biztosan nem tudtál a szexről Sokan azt hiszik, hogy mindent tudnak a szerelemről és a szexről. A következő listából kiderítheted, hogy ez nálad is így van-e. Ha nem, az sem baj, hiszen most sok érdekességet megtudhatsz.

Ölelkező kiflik az ágyban
Megtekintve 6529 alkalommal

Ölelkező kiflik az ágyban Kis kifli, nagy kifli. Izgalmas is lehet, ha hátat fordítasz a partnerednek az ágyban! Mi sülheti ki belőle?

Mindent a HIV-szűrésről
Megtekintve 5303 alkalommal

Mindent a HIV-szűrésről Nehéz meghozni egy ilyen döntést, de sajnos előfordulhat, hogy elkerülhetetlen. A ha nem tudunk róla, nem fáj taktika helyett azonban bölcsebb dolog a végére járni a dolognak. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit érdemes róla tudnod!