Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6496 alkalommal

Meglepő tények! A nők nyögése szex közben


Meglepő tények! A nők nyögése szex közben
Pornó kellék vagy valóban elengedhetetlen a nők számára az ágyban a hangoskodás? Tényleg elengedhetetlen része a nyögés a szeretkezésnek? Valójában miért is nyögnek a nők szex közben?

Senkinek sem újdonság, hogy egy filmből, ahol szexjelenet is van, nem hiányozhatnak a szenvedélyes női nyögések - szakértők azonban arra voltak kíváncsiak, hogyan is zajlik ez a való életben. A Leeds-i és a Lancashire-i egyetem kutatói a "hangos szexről" végeztek tanulmányt.

A tanulmányba 71, szexuálisan aktív nőt vontak be, 18 és 48 éves kor között. A szexuális aktus részleteiről kérdezték őket. Kiderült: valóban sok nő ad ki hangokat, nyög szex közben, ám nem feltétlenül akkor, amikor orgazmusa van.

Ehelyett, 66 százalékuk azt mondta, azért nyög, hogy a partnere orgazmusát elősegítse, 87 százalékuk pedig azért, hogy a férfi önbizalmát növelje szex közben.

Nagyon úgy tűnik, hogy míg a női orgazmus inkább az előjáték során következik be - az orális szex által -, addig a valódi aktus során a nyögések inkább a partner kedvéért történnek, a férfi ejakulációval hozhatók összefüggésbe - állítják a kutatók.

A megkérdezett hölgyek közül sokan hozzátették, hogy a nyögést az unalom, a fáradtság, a fájdalom/kellemetlenség érzés ellen is bevetik. Tehát a női nyögés csak egy játék lenne, a férfi előnyére?

Kristen Mark szexuálterapeuta szerint kevés tanulmány létezik ebben a témában. "Ezzel szemben számos, a médiában látható jelenettel bombáznak bennünket, amelyekben a nők nyögése az orgazmussal és a szexuális élvezettel hozható összefüggésbe."

Az orgazmus eljátszása semmiképp sem előnyös. Hiszen ha azt a jelet adjuk a férfi felé, hogy sikerült elélvezni, ő valóban azt hiszi, miközben ez nem igaz - a nő a saját helyzetét rontja mindezzel - mondja Patty Brisben szexuálpedagógus. "A nyögés arra jó, hogy jelezzük, jól érezzük magunkat, izgatottak vagyunk, de ne játsszuk el segítségével az orgazmust."

Érdekes, hogy az állatvilágban ez hasonlóan működik - a nyögés jellemzőbb és változó az ovuláció idején. A makákó majmoknál például ugyancsak a hím orgazmusát segíti elő a jellegzetes kiáltó hang.

A nyögést mindenesetre valóban arra kellene használni, hogy a nő jelezze a partnere felé, mi esik neki jól, és így megszerzi a saját maga örömét is. Legyen olyan, akár egy tanító - mondja Patty Brisben.

Ugyanakkor, ha valaki saját örömét fokozza a nyögéssel, illetve ezzel segíti elő a partner élvezetét, az is teljesen rendben van - teszi hozzá a szakember.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A legszexisebb férfiszakmák
Megtekintve 4587 alkalommal

A legszexisebb férfiszakmák Összegyűjtöttük azokat a szakmákat, melyek képviselői többségében olyan férfiak, akiket bármelyik nő megcsodálna.

Ezektől a tényezőktől függ a nők szexualitása
Megtekintve 5200 alkalommal

Ezektől a tényezőktől függ a nők szexualitása Hogy egy nőnek milyen a szexualitása, sok dologtól függ. Nyilván számít az első együttlét, az elfogyasztott partnerek hozzáállása és még valami plusz, ami általában belülről jön.

Szexpóz haladóknak!
Megtekintve 5034 alkalommal

Szexpóz haladóknak! Ez a póz nem minden pár számára kényelmes, így kevésbé elterjedt a többi pozitúrához képest.

Óvszer kisokos – amire mindig ügyelj!
Megtekintve 11593 alkalommal

Óvszer kisokos – amire mindig ügyelj! Az óvszer a legkönnyebben elérhető fogamzásgátló, bárhol megvásárolható, és nincsenek mellékhatásai sem. Ráadásul portálunk is ad a rendelések mellé ingyen ha kéred. Úgy tűnik, a legelőnyösebb módszer, de csak akkor működik így, ha ügyelünk az aranyszabályaira is!