Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4160 alkalommal

Gyakori kérdések a szexuális élettel kapcsolatban


Gyakori kérdések a szexuális élettel kapcsolatban
Egy lány már első alkalommal teherbe eshet? Mi az a coitus interruptus? Meddig termékenyítőképesek az emberi spermiumok? Mit lehet tenni védekezés nélküli együttlét után? Cikkünkből választ kaphatsz minderre és más hasonló kérdésekre is.

1. A fogamzásgátló tabletta megváltoztatja a szexuális aktivitást?
A gyógyszer szedése nem változtatja meg a személyiséget, ellenben lehetővé teszi, hogy annyiszor és akkor szeretkezzen párjával, amikor akar, anélkül, hogy aggódnia kellene egy esetleges, nem kívánt terhesség miatt – mindez természetesen csak akkor igaz, ha rendszeresen szedi a gyógyszert. A tabletta nem nyújt védelmet a nemi betegségekkel szemben. A szexuális úton terjedő betegségek nem megfelelő kezelése súlyosan károsíthatja az egészséget, és további súlyos betegségekhez vezethet. A tabletta szedése a későbbiekben megnehezítheti a teherbeesést.

Sok nemi betegségnek kevés tünete van, akadnak olyanok is, melyeknél egyáltalán nem jelentkeznek. Ha ezzel kapcsolatos aggodalmaid vannak, fordulj a legközelebbi nagyobb kórházhoz, vagy a kezelőorvosod által ajánlott klinikához, ahol elvégzik a teszteket.

2. Azt hallottam, hogy az első együttlét fájdalmas lehet. Igaz ez?
Ez nem feltétlenül igaz. Sok lány van, akiknek az első alkalom kellemes élmény. A lányok szűzhártyája az első közösülés alkalmával többnyire még ép. A hímvessző behatolásakor ez majdnem mindig elszakad, ami fájdalommal járhat. A fájdalom nagymértékben összefügg a körülményekkel. A belső feszültség gyakran görcsössé teszi a lányokat. Ezen kívül első alkalommal sok fiú meglehetősen vehemens, mivel sokan közülük még tapasztalatlanok.

3. Egy lány már első alkalommal teherbe eshet?
Igen, ez mindenképp előfordulhat. Sokan azt hiszik, hogy a lányokat első alkalommal a szűzhártya megvédi a teherbeeséstől. Ez badarság! Miután a lányoknak megjön a menstruációjuk, termékenyek és teherbe eshetnek.

4. A barátom védekezés nélkül akar velem szeretkezni. Mit tegyek most?
A barátod vagy nagyon felelőtlen, vagy nincs teljesen tisztában azzal, hogyan is foganhat meg egy gyermek. Vagyis korrepetálásra szorul a témában. Beszélj vele a védekezésről. A követelésének azonban egyáltalán semmi esetre sem kell eleget tenned.

6. Mi az a coitus interruptus?
A kifejezés megszakításos közösülést jelent: a fiú kihúzza hímvesszőjét a hüvelyből magömlés előtt. Ez egy igen régi módszer, ami gyakran kudarcba is fullad. Ugyanis a fiúknak nagyon nehéz irányítani és időzíteni a magömlést, ráadásul azelőtt még előváladék is távozhat. Ez a módszer olyan, mint a lottó. Tehát jobb, ha nyomban el is felejtitek!

6. Meddig termékenyítőképesek az emberi spermiumok?
Az emberi spermiumok a hüvelyben 3 napig életképesek, és ott várakoznak a peteérésre, hogy aztán megtermékenyíthessék a petesejtet.

7. Mit lehet tenni védekezés nélküli együttlét után?
Az esemény utáni tabletta megakadályozza a terhességet, azonban csak kivételes esetben szabad bevenni. Fontos gyorsan cselekedni. Azonnal keresd vagy hívd fel nőgyógyászod!

8. A tabletta megvéd az AIDS-től?
Nem. A tabletta csupán a nem kívánt terhességtől véd meg, nem az AIDS-től. Az eddigi egyetlen, ám szintén nem kockázatmentes védekezés, ami esetleg (egyáltalán nem biztos!) védelmet nyújthat az AIDS-szel szemben, az a gumióvszer használata.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell
Megtekintve 7723 alkalommal

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell Hormonmentes, kényelmes, de önmagában nem tökéletes! Sokszor hallani a spermicid anyagokról, melyek a fogamzásgátlásban töltenek be fontos szerepet. De mi is tulajdonképpen ez az anyag, és hogyan működik?

Fétisek - Undorító szexuális vágyak
Megtekintve 9115 alkalommal

Fétisek - Undorító szexuális vágyak Olyan fétiseket, vagyis kóros vonzalmakat mutatunk be, amelyek az egészséges szexualitással rendelkező emberek körében minimum meghökkenést, de inkább undorral vegyes megvetést váltanak ki.

Szvinger klubok
Megtekintve 4354 alkalommal

Szvinger klubok A szvinger klub látogatói is hétköznapi emberek, akik szeretnék színesíteni szexuális életüket, vagy esetleg kipróbálni olyan dolgokat, amikre máshogy nehezen lenne alkalmuk.

Csak a hiú férfi tolja el a nő kezét a csiklóról
Megtekintve 5553 alkalommal

Csak a hiú férfi tolja el a nő kezét a csiklóról A nők orgazmus-zavara értelemszerűen kihat a pasikra is, akik akkor tesznek a legjobban, ha elkerülik, hogy tovább frusztrálják a nőt. A férfiak azonban a sorozatos sikertelenséget kudarcnak élik meg, saját férfiasságuk csorbulhat amiatt, hogy úgy érzik, nem tudják a csúcsra juttatni nőjüket.