Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5263 alkalommal

Az előnyös szex!


Az előnyös szex!
Sokan tudják, milyen fantasztikus fizikai hatásai lehetnek a szexnek, azt azonban csak kevesen, hogyan befolyásolja a mentális egészségünket.

Limor Blockman szexuális és házassági tanácsadó azt állítja, hogy a szex erős stresszoldó hatással jár. "Az orgazmushoz érve testileg és lelkileg egyaránt megnyílunk egy folyamatos boldogság ciklus felé" - állítja a szakértő. A stresszoldásra szolgáló szex gondolata azonnal megszünteti a frusztrációt, és lehetővé teszi, hogy a csúcspont a jó öreg boldogság hatalmas, megerősítő adagjában részesítsen bennünket.

A szex testmozgás, és a testmozgás (amilyen a kocogás és a túrázás is) közismerten javítja a közérzetünket. A különféle mozgásokhoz hasonlóan a szex is az endorfinok felszabadulása révén gyakorol pozitív hatást a testünkre és az elménkre. Egyes esetekben a szex után még az önbecsülés is javul. Blockman szerint az a tény, hogy megnyílunk, és ezt még élvezzük is, bizonyítottan növeli az önbecsülésünket. Nicole Prause, a Mind Research Network kutatója szerint a szex mentális előnyeit nem csak orgazmus esetén, hanem az izgalmi állapotban is meg lehet tapasztalni. Vagyis már az is növelheti az öröm érzését, ha valaki intim helyzetbe kerül partnerével. A lényeg az, hogy az orgazmus nem sokat tesz hozzá a hangulathoz, ezért nem szabad azt hinni, hogy az orgazmus feltétlenül szükséges a szex pozitív kognitív hatásainak megtapasztalásához.

Arról sem szabad megfeledkezni, milyen fantasztikus alvássegítő lehet a szex. "Orgazmus közben oxitocin szabadul fel, ami a szerelem érzésének kialakításán kívül az alvást is elősegíti" - mondja a szakértő.

Mikaya Heart életmód tanácsadó, az The Ultimate Guide to Orgasm for Women (Útmutató a női orgazmushoz) c. könyv szerzője arról számolt be, hogy a könyv megírása közben megkérdezett nők egytől-egyig arról vallottak, hogy a szexnek köszönhetően jobb lett a kapcsolatuk önmagukkal és az egész világgal. Néhányan arról számoltak be, hogy a szex erősebbé, energikusabbá és nyitottabbá tette őket az élet nagy misztériuma felé, és eljuttatta őket az intenzív öröm állapotába. Heart azt is hozzátette, a kutatások azt bizonyítják, hogy az orgazmus a krónikus és az akut fájdalmat is csillapíthatja, a hosszan tartó és intenzív szexuális izgalmi állapot pedig többek között a depressziót, a szorongást, a kimerültséget és a dühöt is gyógyíthatja.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

10 heves jeges trükk
Megtekintve 5492 alkalommal

10 heves jeges trükk Próbáld ki ezeket a dermesztően jó trükköket egy forró éjszakán! Garantáltan senki és semmi nem marad szárazon!

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók
Megtekintve 5092 alkalommal

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók A párkapcsolatok sokszor apró dolgok felgyülemlése miatt jutnak válságba, pedig ha ezeket sorra vesszük, és igyekszünk változtatni rajtuk, akkor nagyobb bajtól kímélhetjük meg magunkat. Cikkünkben elolvashatod, mely problémák a leggyakoribbak a kapcsolatokban.

Két út között - biszexualitás
Megtekintve 11210 alkalommal

Két út között - biszexualitás Lehet férfit és nőt egyaránt kívánni? A biszexualitás a szexuális hovatartozás olyan megfoghatatlan kategóriája, ami zavarbaejtő átmenetet kínál az egymástól elhatárolódó heteroszexuális és homoszexuális közösségek számára.

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz
Megtekintve 22776 alkalommal

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz Mítoszokat ledönteni – pláne a szex terén – nem könnyű feladat. Párat szétrombolnánk.