Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5444 alkalommal

Az előnyös szex!


Az előnyös szex!
Sokan tudják, milyen fantasztikus fizikai hatásai lehetnek a szexnek, azt azonban csak kevesen, hogyan befolyásolja a mentális egészségünket.

Limor Blockman szexuális és házassági tanácsadó azt állítja, hogy a szex erős stresszoldó hatással jár. "Az orgazmushoz érve testileg és lelkileg egyaránt megnyílunk egy folyamatos boldogság ciklus felé" - állítja a szakértő. A stresszoldásra szolgáló szex gondolata azonnal megszünteti a frusztrációt, és lehetővé teszi, hogy a csúcspont a jó öreg boldogság hatalmas, megerősítő adagjában részesítsen bennünket.

A szex testmozgás, és a testmozgás (amilyen a kocogás és a túrázás is) közismerten javítja a közérzetünket. A különféle mozgásokhoz hasonlóan a szex is az endorfinok felszabadulása révén gyakorol pozitív hatást a testünkre és az elménkre. Egyes esetekben a szex után még az önbecsülés is javul. Blockman szerint az a tény, hogy megnyílunk, és ezt még élvezzük is, bizonyítottan növeli az önbecsülésünket. Nicole Prause, a Mind Research Network kutatója szerint a szex mentális előnyeit nem csak orgazmus esetén, hanem az izgalmi állapotban is meg lehet tapasztalni. Vagyis már az is növelheti az öröm érzését, ha valaki intim helyzetbe kerül partnerével. A lényeg az, hogy az orgazmus nem sokat tesz hozzá a hangulathoz, ezért nem szabad azt hinni, hogy az orgazmus feltétlenül szükséges a szex pozitív kognitív hatásainak megtapasztalásához.

Arról sem szabad megfeledkezni, milyen fantasztikus alvássegítő lehet a szex. "Orgazmus közben oxitocin szabadul fel, ami a szerelem érzésének kialakításán kívül az alvást is elősegíti" - mondja a szakértő.

Mikaya Heart életmód tanácsadó, az The Ultimate Guide to Orgasm for Women (Útmutató a női orgazmushoz) c. könyv szerzője arról számolt be, hogy a könyv megírása közben megkérdezett nők egytől-egyig arról vallottak, hogy a szexnek köszönhetően jobb lett a kapcsolatuk önmagukkal és az egész világgal. Néhányan arról számoltak be, hogy a szex erősebbé, energikusabbá és nyitottabbá tette őket az élet nagy misztériuma felé, és eljuttatta őket az intenzív öröm állapotába. Heart azt is hozzátette, a kutatások azt bizonyítják, hogy az orgazmus a krónikus és az akut fájdalmat is csillapíthatja, a hosszan tartó és intenzív szexuális izgalmi állapot pedig többek között a depressziót, a szorongást, a kimerültséget és a dühöt is gyógyíthatja.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Mikor csalfák a nők?
Megtekintve 5044 alkalommal

Mikor csalfák a nők? Egy romantikus kapcsolat kezdetén, amikor még mindkét fél szerelmes, és a vágyat szinte érezni lehet a levegőben, minden tökéletesnek tűnik...

Milyen a szex hasas, mackós pasival?
Megtekintve 8555 alkalommal

Milyen a szex hasas, mackós pasival? A feleségem olyan kövér, hogy amikor a strandon napozik, az emberek megpróbálják visszatuszkolni a vízbe. (Woody Allen.) De mi a helyzet, a hasas pasasokkal? Mennyire sikeresek a vízben és az ágyban? Íme a vélemények....

Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni
Megtekintve 5842 alkalommal

Tíz ok, amiért egy férfinek érdemes szexelni Finoman szólva is elhanyagolható azon férfiak száma, akik kizárólag testi és lelki épségük megóvása érdekében kezdeményeznek szexuális viszonyt partnerükkel. Szerencsés esetben a nyilvánvaló ingerek bőven elég inspirációt jelentenek számukra.

Anális titkok
Megtekintve 6242 alkalommal

Anális titkok Bár egyre kevésbé számít tabu témának, az anális szexszel kapcsolatban még mindig felmerülnek kérdések