Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 3934 alkalommal

Az előnyös szex!


Az előnyös szex!
Sokan tudják, milyen fantasztikus fizikai hatásai lehetnek a szexnek, azt azonban csak kevesen, hogyan befolyásolja a mentális egészségünket.

Limor Blockman szexuális és házassági tanácsadó azt állítja, hogy a szex erős stresszoldó hatással jár. "Az orgazmushoz érve testileg és lelkileg egyaránt megnyílunk egy folyamatos boldogság ciklus felé" - állítja a szakértő. A stresszoldásra szolgáló szex gondolata azonnal megszünteti a frusztrációt, és lehetővé teszi, hogy a csúcspont a jó öreg boldogság hatalmas, megerősítő adagjában részesítsen bennünket.

A szex testmozgás, és a testmozgás (amilyen a kocogás és a túrázás is) közismerten javítja a közérzetünket. A különféle mozgásokhoz hasonlóan a szex is az endorfinok felszabadulása révén gyakorol pozitív hatást a testünkre és az elménkre. Egyes esetekben a szex után még az önbecsülés is javul. Blockman szerint az a tény, hogy megnyílunk, és ezt még élvezzük is, bizonyítottan növeli az önbecsülésünket. Nicole Prause, a Mind Research Network kutatója szerint a szex mentális előnyeit nem csak orgazmus esetén, hanem az izgalmi állapotban is meg lehet tapasztalni. Vagyis már az is növelheti az öröm érzését, ha valaki intim helyzetbe kerül partnerével. A lényeg az, hogy az orgazmus nem sokat tesz hozzá a hangulathoz, ezért nem szabad azt hinni, hogy az orgazmus feltétlenül szükséges a szex pozitív kognitív hatásainak megtapasztalásához.

Arról sem szabad megfeledkezni, milyen fantasztikus alvássegítő lehet a szex. "Orgazmus közben oxitocin szabadul fel, ami a szerelem érzésének kialakításán kívül az alvást is elősegíti" - mondja a szakértő.

Mikaya Heart életmód tanácsadó, az The Ultimate Guide to Orgasm for Women (Útmutató a női orgazmushoz) c. könyv szerzője arról számolt be, hogy a könyv megírása közben megkérdezett nők egytől-egyig arról vallottak, hogy a szexnek köszönhetően jobb lett a kapcsolatuk önmagukkal és az egész világgal. Néhányan arról számoltak be, hogy a szex erősebbé, energikusabbá és nyitottabbá tette őket az élet nagy misztériuma felé, és eljuttatta őket az intenzív öröm állapotába. Heart azt is hozzátette, a kutatások azt bizonyítják, hogy az orgazmus a krónikus és az akut fájdalmat is csillapíthatja, a hosszan tartó és intenzív szexuális izgalmi állapot pedig többek között a depressziót, a szorongást, a kimerültséget és a dühöt is gyógyíthatja.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

8 szexpóz, ami a személyiségedről árulkodik! 18+
Megtekintve 4314 alkalommal

8 szexpóz, ami a személyiségedről árulkodik! 18+ Melyik a kedvenced? Keresd ki a felsorolásból és tudd meg, milyen személyiségjegyekről árulkodik a lepedőakrobatikád!

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz
Megtekintve 4109 alkalommal

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét – nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.

Óvszer kisokos – amire mindig ügyelj!
Megtekintve 7121 alkalommal

Óvszer kisokos – amire mindig ügyelj! Az óvszer a legkönnyebben elérhető fogamzásgátló, bárhol megvásárolható, és nincsenek mellékhatásai sem. Ráadásul portálunk is ad a rendelések mellé ingyen ha kéred. Úgy tűnik, a legelőnyösebb módszer, de csak akkor működik így, ha ügyelünk az aranyszabályaira is!

Karrier vagy szex?
Megtekintve 3481 alkalommal

Karrier vagy szex? A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében.