Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 11449 alkalommal

A vazektómia hátulütői


A vazektómia hátulütői
Egy nyisszantás, és ami utána jön. A fogamzásgátlás biztos módja a vazektómia, de számolni kell a beavatkozás után jelentkező szövődményekkel!

A fogamzásgátlás számtalan lehetősége közül az egyik legbiztosabb megoldás a férfiak ondóvezetékének elkötése, vagyis a vazektómia. A beavatkozáson gondolkodva azonban érdemes végigvenni, milyen szövődmények és mellékhatások jelentkezhetnek a későbbiek folyamán! Ugyan a visszafordíthatatlan sebészeti beavatkozás mindössze fél órát vesz igénybe, viszont fájdalom, gyulladás és a nemi étvágy csökkenése is jelentkezhet a vazektómiát követően.

Kényes kérdés, érzékeny terület
A műtét utáni néhány napban, a szokottnál is érzékenyebbé válik az érintett terület. A kényelmetlen érzés mellé fájdalom társulhat, de ezek normális esetben egy-két napon belül teljesen megszűnnek. Ha a fájó érzés hetekkel a beavatkozást követően is megmarad, mindenképpen vissza kell menni a sebészhez, hogy kiderüljön, mi a probléma forrása.

Gyulladás
A metszéssel együtt baktériumok juthatnak az ondóvezetékbe, majd onnan a herezacskóba, ami végül a terület duzzanatát, pirosodását idézi elő. Természetesen a fertőzés és a gyulladás kockázatát, a gondos műtéti előkészületekkel igyekeznek kizárni, így ez az esetek minimális százalékában fordul csak elő.

Csomósodás
Ha a műtét kivitelezése nem tökéletes, a spermák a herezacskóból kijutva a környező szövetekben összegyűlhetnek, ahol csomókká alakulnak. A veszélyes elváltozás gyógyszerek segítségével rendbe tehető, azonban komolyabb esetben a csomókat sebészeti úton kell eltávolítani.

Teltségérzet
Többen tapasztalnak teltségérzetet a műtét után a heréknél, melynek oka, hogy a spermák nem távoznak a zacskóból. Ez az érzés azonban néhány hét alatt megszűnik. Ha mégsem, érdemes orvoshoz fordulni és kivizsgálást kérni!

Csökkenő nemi vágy
A szexuális éhség csökkenését a vazektómia nem idézheti elő, legalábbis nem közvetlenül. A szakértők szerint ilyen esetekben lelki okokra vezethető vissza a vágyak mérséklődése, amely szintén kezelhető szakértő segítségével. Ennek ellenére, tekintettel a műtét visszafordíthatatlan jellegére, nem ajánlott hirtelen döntés hozni a vazektómiával kapcsolatban.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Jobb szeretőnek lenni?
Megtekintve 5485 alkalommal

Jobb szeretőnek lenni? Harminc éves kor körül az emberek már általában foglaltak. S akkor kezdődnek a bonyodalmak, ha felbukkan egy izgalmas idegen, akire úgy reagálunk, hogy szeretnénk meghódítani.

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell
Megtekintve 9850 alkalommal

Amit a spermicides fogamzásgátlásról tudni kell Hormonmentes, kényelmes, de önmagában nem tökéletes! Sokszor hallani a spermicid anyagokról, melyek a fogamzásgátlásban töltenek be fontos szerepet. De mi is tulajdonképpen ez az anyag, és hogyan működik?

A legszexisebb férfiszakmák
Megtekintve 5617 alkalommal

A legszexisebb férfiszakmák Összegyűjtöttük azokat a szakmákat, melyek képviselői többségében olyan férfiak, akiket bármelyik nő megcsodálna.

Tévhitek a fogamzásgátlásról
Megtekintve 5716 alkalommal

Tévhitek a fogamzásgátlásról A fogamzásgátló módszerekről keringenek legendák, de senki nem beszél arról, mennyire biztonságosak.