Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4193 alkalommal

A szex jótékony hatásai


A szex jótékony hatásai
Tudjuk, hogy a szex a legjobb dolog, és azt is, hogy kiváló stresszoldásra. Az sem titok, hogy a boldogsághormonok miatt jobb kedvünk is lesz tőle. De tudtad, hogy egy heves szex majdnem annyi kalóriát éget el, mintha két autót is lemosnál?

A szex a testünk egyik legősibb, alapvető karbantartója is. Lelkünkre gyakorolt jó hatása mellett azonban élettani hatásairól nem lehet megfeledkezni. Egy kiadós ágytorna körülbelül úgy hat ránk fizikailag és annyi kalóriát is éget el, mintha például szörföznénk egyet. (Már ha tudnánk szörfözni). Növeli a pulzusszámot és serkenti a vérnyomást, csakúgy, mint a sport: szex közben a testünk átvált egy másik üzemmódba: szaporábban vesszük a levegőt, hogy biztosítsuk a megfelelő oxigénellátást, izmaink pedig folyamatosan dolgoznak, miközben a vérnyomásunkkal együtt a kondíciónk is javul.

Szenvedély számszerűsítve
A szeretkezések kalóriaégetésben magasan vernek jópár mozgásformát. A sor végén a lassabb tempójú szeretkezés áll, 208 kalória/alkalommal, ezt követi az átlagos intenzitású együttlét, ami 296 kalóriát igényel összebújásonként. Érthető módon azonban a szenvedélyes szeretkezés a legjobb a zsírégetésben (is), hiszen 383 kalóriával számolhatunk akciónként. Ez tehát többet jelenthet a kalóriafelhasználás tekintetében, mint egy nagyobb bringázás 15 km/h sebességgel, de még a lassú tempójú szeretkezés is felér egy laza táncolással. A szex ezen felül erőssé teszi immunrendszerünket, miközben el is lazulunk tőle, kikapcsolódunk és feltöltődünk mentálisan. A sporthoz hasonlóan viszont itt is érhetik balesetek az embert, gondoljunk csak a begörcsölt izmok kellemetlen tünetére (sokszor éppen a legjobbkor). Még egy ok, hogy komolyan vegyük a bemelegítést! (Például a csókolózást.)

1 csók = mínusz 1 kocka csoki
Számos helyen lehet olvasni, hogy a párok egy idő után nem csókolóznak, vagy csak nagyon ritkán. Pedig az élvezeten túl például 20 percnyi csókolózással 200 kalóriát is elégethetünk, ami nagyjából egy csokis jégkrémnyit jelent. 20 percnyi csók tehát több kalóriától szabadít meg bennünket, mintha például kiporszívóznánk a lakásban. (És mennyivel kellemesebb!)

Ezt az információt talán érdemes megosztanod a csajoddal is – csak legyen, aki végül kitakarítja a nappalit.

Szexkémia
Az biztos nem új információ, hogy szex közben a kémia dominál. A szexuális együttlétek alatt hormonok termelődnek bennünk, amelyek fokozzák az élvezetünket. A simogatások, az ölelgetések és maga a szex is oxytocint, azaz kötődési hormont termel, az orgazmus pedig az endorfinnal, más néven boldogsághormonnal ajándékoz meg bennünket. Ennek köszönhetjük a boldogság és a beteljesülés érzését, valamint a szex utáni jó közérzetet.

A boldogság kék madara
Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, nem tudja (és általában nem is akarja) titkolni. Ez pedig akkor következik be, ha ki van békülve önmagával és elégedett. A legtöbb nő az alapján is ítéli meg saját kívánatosságát, hogy milyen visszacsatolásokat, jelzéseket kap a választott férfitól saját nőiességére, megjelenésére, viselkedésére, azaz női mivoltára. Ergo: ha megmutatod, mennyire kívánod (de nem tepered le akarata ellenére persze), jó eséllyel boldog lesz melletted, és eszébe se jut féltékenykedni.

Szex közben pedig egyébként nem a kalóriaégetés és nem is az egészségmegőrzés lebeg a nő szeme előtt, hanem sokkal inkább a másik vonzódásának érzete: ez jelenti a legnagyobb elismerést és bókot nőiségének. Ettől lesznek a nők tényleg boldogok az endorfinon kívül.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok
Megtekintve 4641 alkalommal

A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok Nem egyszer előfordul, hogy álmainkban vagy vágyképeinkben olyan szexuális fantáziák jelennek meg, amelyeket, ha fel kéne vállalnunk, bizony nagyon kellemetlenül éreznénk magunkat.

Jó volt a szex? Elárulja a nő járása
Megtekintve 4531 alkalommal

Jó volt a szex? Elárulja a nő járása A nő járásából következtetni lehet arra, miféle szexuális örömben volt korábban része – állítják belga kutatók.

Gyorstüzelő szex
Megtekintve 4565 alkalommal

Gyorstüzelő szex Sok férfi szenved az úgynevezett korai ejakulációtól, amely a legtöbb esetben nem testi elváltozás, hanem rossz mentális beidegződés miatt alakul ki.

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük?
Megtekintve 4114 alkalommal

El nem feledett exek - Hogyan kezeljük? Szinte mindenkinek volt múltbéli kapcsolata, amiből természetszerűleg maradt hátra egy ex. A kérdés, hogy mennyire jelent valóban múltat az illető, vagy még mindig képes felkavarni az állóvizet?