Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4718 alkalommal

A szex jótékony hatásai


A szex jótékony hatásai
Tudjuk, hogy a szex a legjobb dolog, és azt is, hogy kiváló stresszoldásra. Az sem titok, hogy a boldogsághormonok miatt jobb kedvünk is lesz tőle. De tudtad, hogy egy heves szex majdnem annyi kalóriát éget el, mintha két autót is lemosnál?

A szex a testünk egyik legősibb, alapvető karbantartója is. Lelkünkre gyakorolt jó hatása mellett azonban élettani hatásairól nem lehet megfeledkezni. Egy kiadós ágytorna körülbelül úgy hat ránk fizikailag és annyi kalóriát is éget el, mintha például szörföznénk egyet. (Már ha tudnánk szörfözni). Növeli a pulzusszámot és serkenti a vérnyomást, csakúgy, mint a sport: szex közben a testünk átvált egy másik üzemmódba: szaporábban vesszük a levegőt, hogy biztosítsuk a megfelelő oxigénellátást, izmaink pedig folyamatosan dolgoznak, miközben a vérnyomásunkkal együtt a kondíciónk is javul.

Szenvedély számszerűsítve
A szeretkezések kalóriaégetésben magasan vernek jópár mozgásformát. A sor végén a lassabb tempójú szeretkezés áll, 208 kalória/alkalommal, ezt követi az átlagos intenzitású együttlét, ami 296 kalóriát igényel összebújásonként. Érthető módon azonban a szenvedélyes szeretkezés a legjobb a zsírégetésben (is), hiszen 383 kalóriával számolhatunk akciónként. Ez tehát többet jelenthet a kalóriafelhasználás tekintetében, mint egy nagyobb bringázás 15 km/h sebességgel, de még a lassú tempójú szeretkezés is felér egy laza táncolással. A szex ezen felül erőssé teszi immunrendszerünket, miközben el is lazulunk tőle, kikapcsolódunk és feltöltődünk mentálisan. A sporthoz hasonlóan viszont itt is érhetik balesetek az embert, gondoljunk csak a begörcsölt izmok kellemetlen tünetére (sokszor éppen a legjobbkor). Még egy ok, hogy komolyan vegyük a bemelegítést! (Például a csókolózást.)

1 csók = mínusz 1 kocka csoki
Számos helyen lehet olvasni, hogy a párok egy idő után nem csókolóznak, vagy csak nagyon ritkán. Pedig az élvezeten túl például 20 percnyi csókolózással 200 kalóriát is elégethetünk, ami nagyjából egy csokis jégkrémnyit jelent. 20 percnyi csók tehát több kalóriától szabadít meg bennünket, mintha például kiporszívóznánk a lakásban. (És mennyivel kellemesebb!)

Ezt az információt talán érdemes megosztanod a csajoddal is – csak legyen, aki végül kitakarítja a nappalit.

Szexkémia
Az biztos nem új információ, hogy szex közben a kémia dominál. A szexuális együttlétek alatt hormonok termelődnek bennünk, amelyek fokozzák az élvezetünket. A simogatások, az ölelgetések és maga a szex is oxytocint, azaz kötődési hormont termel, az orgazmus pedig az endorfinnal, más néven boldogsághormonnal ajándékoz meg bennünket. Ennek köszönhetjük a boldogság és a beteljesülés érzését, valamint a szex utáni jó közérzetet.

A boldogság kék madara
Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, nem tudja (és általában nem is akarja) titkolni. Ez pedig akkor következik be, ha ki van békülve önmagával és elégedett. A legtöbb nő az alapján is ítéli meg saját kívánatosságát, hogy milyen visszacsatolásokat, jelzéseket kap a választott férfitól saját nőiességére, megjelenésére, viselkedésére, azaz női mivoltára. Ergo: ha megmutatod, mennyire kívánod (de nem tepered le akarata ellenére persze), jó eséllyel boldog lesz melletted, és eszébe se jut féltékenykedni.

Szex közben pedig egyébként nem a kalóriaégetés és nem is az egészségmegőrzés lebeg a nő szeme előtt, hanem sokkal inkább a másik vonzódásának érzete: ez jelenti a legnagyobb elismerést és bókot nőiségének. Ettől lesznek a nők tényleg boldogok az endorfinon kívül.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

10 biztos jel, hogy kihűlt a szerelem
Megtekintve 4622 alkalommal

10 biztos jel, hogy kihűlt a szerelem Vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy a közöttetek lévő érzések már nem a régiek. Ha ezek közül többet is tapasztalsz, akkor érdemes elgondolkoznotok azon, hogy van-e még közös jövőtök.

A szexbarátság előnyei és hátrányai
Megtekintve 5188 alkalommal

A szexbarátság előnyei és hátrányai Míg régebben a szimpla szeretői viszonyok voltak a megszokottak, addig mára egy új típussal bővült a laza kapcsolatok tárháza. Ez nem más, mint a szexbarátság.

Mire vágyik a nő?
Megtekintve 5826 alkalommal

Mire vágyik a nő? Sok férfi álmodik arról, hogy akár csak egyetlen nap erejéig, képes legyen olvasni a nők gondolataiban, ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek? c. filmben. Erre azonban – sajnos – egyelőre nincs lehetőség. A rejtély megfejtetlenül lebeg a pasik feje fölött: vajon mire vágyik a nő?

Ketrecbe zárva avagy kulcs a piszkos gyönyörhöz
Megtekintve 4811 alkalommal

Ketrecbe zárva avagy kulcs a piszkos gyönyörhöz Kevés olyan pillanata van az életünknek, mikor megélhetjük a tökéletes szabadságot. A kontroll nélküli határtalanságot. Azt az ősi teljességet, melyre mindannyian egyformán vágyunk. A szex során kiszabadulhatunk a magunk épített korlátok közül azzá a lénnyé válva, akik legbelül vagyunk. Korlátok nélkül, határok nélkül, a ketrec nélkül, melybe önmagunkat zárva élünk.