Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4124 alkalommal

A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?


A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?
A hetes számot a misztikum övezi: van, aki a szerencse számának tartja, de akad olyan is, aki fél tőle. A hetedik év vajon azért játszik olyan meghatározó, olykor végzetes szerepet, mert az évek során felgyülemlett problémák tornyosulnak vagy valami egészen más áll a hátterében?

A 7-es szám szinte kivétel nélkül az összes kultúrában megjelent, és a világ rendje is ezen a számon nyugszik. A hetedik év nemcsak a párkapcsolatok számára kritikus, hanem az élet többi területén is, legyen az barátság, munka, vagy bármi, amibe belefogtunk.

A kapcsolat állomásai
Minden kapcsolatban vannak bizonyos szakaszok és pontok, amelyekhez el kell érkeznünk, hogy jól működjön. Ez azért is fontos, mert rámutat arra, hogy a kapcsolat fejlődik és tart valamerre. Ilyen a "szeretlek" szó kimondása, az összeköltözés, az eljegyzés, a házasság és a gyermekvállalás.

Ha bizonyos idő elteltével nem jut el a kapcsolatunk ezekhez az állomásokhoz, akkor az arról tanúskodhat, hogy valami nincs rendben, és ilyenkor kezdődhetnek a problémák. Például az egyik fél már készen áll a következő lépcsőfok meglépésére, de a másik még nem. A kapcsolat elején lila-ködben úszunk, majd szépen lassan megismerjük egymást, sor kerül az összeköltözésre és a házasságra. A hetedik évben általában már túl vagyunk az első gyermek érkezésén, ami még jobban megerősíti a kapcsolatot, de viszont háttérbe szorulnak az egymás iránti érzelmeink és az intimitás, ami a kapcsolat ellaposodásához vezethet.

Hét évente változás áll be?
Egy elmélet alapján a kapcsolatokat hét éves periódusokra oszthatjuk, és amikor átlépjük a hetedik évet változás áll be. Vajon tényleg így van, vagy csak akkor, hogyha túl nagy jelentőséget kerítünk a misztikus hetes számnak és ezáltal bevonzzuk a nehézségeket?

A hetes szám megjelenése nagy jelentéssel bír, gondoljunk csak arra, hogy Isten hét nap alatt teremtette meg a földet, vagy A világ hét csodájára, a hét főbűnre, a hétfejű sárkányra és folytathatnánk a sort. Lehet, hogy igaz a hetedik évre vonatkozó változás, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz irányba fajulna, lehet, hogy pozitív szempontból lesz meghatározó.

A brit kutatók szerint mégsem a hetedik év a legmegpróbáltatóbb, hanem a tizenkettedik. Ezt a válási statisztikák alapján állapították meg, ugyanis a legtöbb házasság a boldogító igen után 12 évvel ér véget. Bár arra nem tért ki a vizsgálat, hogy a párok mennyi ideje voltak együtt mielőtt összeházasodtak volna.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a bajt?
Fordítsunk nagyobb figyelmet párunkra, gondoljunk vissza kapcsolatunk boldog pillanataira és próbáljuk meg fellobbantani a már-már pislákoló szenvedélyt. Csináljunk közösen valami olyat, amit egykor úgy szerettünk, lepjük meg párunkat apró ajándékokkal, vagy csak mondjuk el, hogy mennyire fontos számunkra a másik.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Asszony, még a konyhában vagy?
Megtekintve 4387 alkalommal

Asszony, még a konyhában vagy? Az emberiség történetében a nők még soha nem voltak annyira egyenlőek a férfiakkal, mint korunkban. A nők egyenjogúak, legalábbis kívülről ez látszik, a döntésekbe beleszólnak, a férfiak nem dönthetnek egyedül csak azért, mert ők férfiak. A nők egyre öntudatosabban és magabiztosabban harcolnak az igazukért, és ezzel egy időben a megszokott férfi-női szerepek is változnak.

Szex a menstruáció alatt - Ezekre figyelj!
Megtekintve 21132 alkalommal

Szex a menstruáció alatt - Ezekre figyelj! Előfordulhat, hogy a piros betűs napok egyikén kívánjuk meg a párunkat olyannyira, hogy nem bírunk magunkkal. Sokan ódzkodnak ettől, de az igazság az, hogy mi nők, ilyenkor vagyunk a leginkább szexéhesek.

Gyorstüzelő szex
Megtekintve 5476 alkalommal

Gyorstüzelő szex Sok férfi szenved az úgynevezett korai ejakulációtól, amely a legtöbb esetben nem testi elváltozás, hanem rossz mentális beidegződés miatt alakul ki.

Férfiúi tévhitek az ágyban
Megtekintve 5346 alkalommal

Férfiúi tévhitek az ágyban Azt hiszed, kiváló szerető vagy? Meggyőződésed, hogy barátnőddel nem is történhetett volna jobb dolog annál, minthogy összeakadt veled? Nos, a valóság távolról sem biztos, hogy megegyezik az elképzeléseiddel. Íme a leggyakoribb tévhitek és a belőlük fakadó hibák, amiket a férfiak elkövetnek az ágyban!