Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 4985 alkalommal

A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?


A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?
A hetes számot a misztikum övezi: van, aki a szerencse számának tartja, de akad olyan is, aki fél tőle. A hetedik év vajon azért játszik olyan meghatározó, olykor végzetes szerepet, mert az évek során felgyülemlett problémák tornyosulnak vagy valami egészen más áll a hátterében?

A 7-es szám szinte kivétel nélkül az összes kultúrában megjelent, és a világ rendje is ezen a számon nyugszik. A hetedik év nemcsak a párkapcsolatok számára kritikus, hanem az élet többi területén is, legyen az barátság, munka, vagy bármi, amibe belefogtunk.

A kapcsolat állomásai
Minden kapcsolatban vannak bizonyos szakaszok és pontok, amelyekhez el kell érkeznünk, hogy jól működjön. Ez azért is fontos, mert rámutat arra, hogy a kapcsolat fejlődik és tart valamerre. Ilyen a "szeretlek" szó kimondása, az összeköltözés, az eljegyzés, a házasság és a gyermekvállalás.

Ha bizonyos idő elteltével nem jut el a kapcsolatunk ezekhez az állomásokhoz, akkor az arról tanúskodhat, hogy valami nincs rendben, és ilyenkor kezdődhetnek a problémák. Például az egyik fél már készen áll a következő lépcsőfok meglépésére, de a másik még nem. A kapcsolat elején lila-ködben úszunk, majd szépen lassan megismerjük egymást, sor kerül az összeköltözésre és a házasságra. A hetedik évben általában már túl vagyunk az első gyermek érkezésén, ami még jobban megerősíti a kapcsolatot, de viszont háttérbe szorulnak az egymás iránti érzelmeink és az intimitás, ami a kapcsolat ellaposodásához vezethet.

Hét évente változás áll be?
Egy elmélet alapján a kapcsolatokat hét éves periódusokra oszthatjuk, és amikor átlépjük a hetedik évet változás áll be. Vajon tényleg így van, vagy csak akkor, hogyha túl nagy jelentőséget kerítünk a misztikus hetes számnak és ezáltal bevonzzuk a nehézségeket?

A hetes szám megjelenése nagy jelentéssel bír, gondoljunk csak arra, hogy Isten hét nap alatt teremtette meg a földet, vagy A világ hét csodájára, a hét főbűnre, a hétfejű sárkányra és folytathatnánk a sort. Lehet, hogy igaz a hetedik évre vonatkozó változás, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz irányba fajulna, lehet, hogy pozitív szempontból lesz meghatározó.

A brit kutatók szerint mégsem a hetedik év a legmegpróbáltatóbb, hanem a tizenkettedik. Ezt a válási statisztikák alapján állapították meg, ugyanis a legtöbb házasság a boldogító igen után 12 évvel ér véget. Bár arra nem tért ki a vizsgálat, hogy a párok mennyi ideje voltak együtt mielőtt összeházasodtak volna.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a bajt?
Fordítsunk nagyobb figyelmet párunkra, gondoljunk vissza kapcsolatunk boldog pillanataira és próbáljuk meg fellobbantani a már-már pislákoló szenvedélyt. Csináljunk közösen valami olyat, amit egykor úgy szerettünk, lepjük meg párunkat apró ajándékokkal, vagy csak mondjuk el, hogy mennyire fontos számunkra a másik.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A pénz mennyire fontos egy párkapcsolatban?
Megtekintve 4998 alkalommal

A pénz mennyire fontos egy párkapcsolatban? Az anyagi helyzetünk egész életünkre rányomja a bélyegét, sajnos még a kapcsolatunk is zátonyra futhat, ha hirtelen negatív változás áll be.

A nők beérik egy orgazmussal?
Megtekintve 6131 alkalommal

A nők beérik egy orgazmussal? Nem könnyű szavakba önteni az orgazmus érzését, már csak azért sem mert minden nő másképpen éli meg. A női orgazmus hevesebb, mint a férfié, azonban sokkal lassabban jut el hozzá egy nő. A nők többsége beéri egy orgazmussal, de vannak akik rögtön az első után átélik a második és harmadik élvezetet is.

Baj van az ágyban?
Megtekintve 5140 alkalommal

Baj van az ágyban? A szexualitás a párkapcsolatok egyik alappilére – a kielégülés nemcsak a feszültségeket oldja, hanem a szeretkezés lelkileg is közelebb hozza egymáshoz a két félt. Az ágybéli gondok a kapcsolatra, és akár a személyes életvitelre is rányomhatják a bélyegüket, azonban minden szexuális problémára létezik megoldás.

Szex hosszabb ideig? Hogyan?
Megtekintve 6237 alkalommal

Szex hosszabb ideig? Hogyan? Valami egyszerű módszert szeretnénk, hogy tovább húzzuk a dolgot az ágyban? A megoldást talán a fehérneműs fiókban kell keresnünk!