Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 3476 alkalommal

A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?


A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?
A hetes számot a misztikum övezi: van, aki a szerencse számának tartja, de akad olyan is, aki fél tőle. A hetedik év vajon azért játszik olyan meghatározó, olykor végzetes szerepet, mert az évek során felgyülemlett problémák tornyosulnak vagy valami egészen más áll a hátterében?

A 7-es szám szinte kivétel nélkül az összes kultúrában megjelent, és a világ rendje is ezen a számon nyugszik. A hetedik év nemcsak a párkapcsolatok számára kritikus, hanem az élet többi területén is, legyen az barátság, munka, vagy bármi, amibe belefogtunk.

A kapcsolat állomásai
Minden kapcsolatban vannak bizonyos szakaszok és pontok, amelyekhez el kell érkeznünk, hogy jól működjön. Ez azért is fontos, mert rámutat arra, hogy a kapcsolat fejlődik és tart valamerre. Ilyen a "szeretlek" szó kimondása, az összeköltözés, az eljegyzés, a házasság és a gyermekvállalás.

Ha bizonyos idő elteltével nem jut el a kapcsolatunk ezekhez az állomásokhoz, akkor az arról tanúskodhat, hogy valami nincs rendben, és ilyenkor kezdődhetnek a problémák. Például az egyik fél már készen áll a következő lépcsőfok meglépésére, de a másik még nem. A kapcsolat elején lila-ködben úszunk, majd szépen lassan megismerjük egymást, sor kerül az összeköltözésre és a házasságra. A hetedik évben általában már túl vagyunk az első gyermek érkezésén, ami még jobban megerősíti a kapcsolatot, de viszont háttérbe szorulnak az egymás iránti érzelmeink és az intimitás, ami a kapcsolat ellaposodásához vezethet.

Hét évente változás áll be?
Egy elmélet alapján a kapcsolatokat hét éves periódusokra oszthatjuk, és amikor átlépjük a hetedik évet változás áll be. Vajon tényleg így van, vagy csak akkor, hogyha túl nagy jelentőséget kerítünk a misztikus hetes számnak és ezáltal bevonzzuk a nehézségeket?

A hetes szám megjelenése nagy jelentéssel bír, gondoljunk csak arra, hogy Isten hét nap alatt teremtette meg a földet, vagy A világ hét csodájára, a hét főbűnre, a hétfejű sárkányra és folytathatnánk a sort. Lehet, hogy igaz a hetedik évre vonatkozó változás, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz irányba fajulna, lehet, hogy pozitív szempontból lesz meghatározó.

A brit kutatók szerint mégsem a hetedik év a legmegpróbáltatóbb, hanem a tizenkettedik. Ezt a válási statisztikák alapján állapították meg, ugyanis a legtöbb házasság a boldogító igen után 12 évvel ér véget. Bár arra nem tért ki a vizsgálat, hogy a párok mennyi ideje voltak együtt mielőtt összeházasodtak volna.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a bajt?
Fordítsunk nagyobb figyelmet párunkra, gondoljunk vissza kapcsolatunk boldog pillanataira és próbáljuk meg fellobbantani a már-már pislákoló szenvedélyt. Csináljunk közösen valami olyat, amit egykor úgy szerettünk, lepjük meg párunkat apró ajándékokkal, vagy csak mondjuk el, hogy mennyire fontos számunkra a másik.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Miről mesél a száj?
Megtekintve 3753 alkalommal

Miről mesél a száj? Nagyobb felsőajak - mély érzelmi és lelki életről mesél. A markánsabb felsőajakkal megáldott emberek kiélik az érzelmeiket, különösen szenvedélyesnek és energikusnak számítanak.

Sex on the Beach
Megtekintve 4201 alkalommal

Sex on the Beach Sokak fantáziájában merül fel a vízparti szex mint erotikus vágyálom, a tapasztalatok azonban azt mutatják, a strandszex korántsem olyan romantikus, mint ahogy azt a Kék Lagúna alapján gondoltuk.

A jó szex csak tizenhárom percig tart
Megtekintve 4083 alkalommal

A jó szex csak tizenhárom percig tart Hiszik vagy sem, de az elképzeléseik ellenére a jó szex csak tizenhárom percig, vagy még rövidebb ideig tart, bár ebbe az előjáték egyáltalán nem számít bele.

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók
Megtekintve 4064 alkalommal

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók A párkapcsolatok sokszor apró dolgok felgyülemlése miatt jutnak válságba, pedig ha ezeket sorra vesszük, és igyekszünk változtatni rajtuk, akkor nagyobb bajtól kímélhetjük meg magunkat. Cikkünkben elolvashatod, mely problémák a leggyakoribbak a kapcsolatokban.