Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5281 alkalommal

A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?


A kritikus 7. év - Véget ér a párkapcsolatod?
A hetes számot a misztikum övezi: van, aki a szerencse számának tartja, de akad olyan is, aki fél tőle. A hetedik év vajon azért játszik olyan meghatározó, olykor végzetes szerepet, mert az évek során felgyülemlett problémák tornyosulnak vagy valami egészen más áll a hátterében?

A 7-es szám szinte kivétel nélkül az összes kultúrában megjelent, és a világ rendje is ezen a számon nyugszik. A hetedik év nemcsak a párkapcsolatok számára kritikus, hanem az élet többi területén is, legyen az barátság, munka, vagy bármi, amibe belefogtunk.

A kapcsolat állomásai
Minden kapcsolatban vannak bizonyos szakaszok és pontok, amelyekhez el kell érkeznünk, hogy jól működjön. Ez azért is fontos, mert rámutat arra, hogy a kapcsolat fejlődik és tart valamerre. Ilyen a "szeretlek" szó kimondása, az összeköltözés, az eljegyzés, a házasság és a gyermekvállalás.

Ha bizonyos idő elteltével nem jut el a kapcsolatunk ezekhez az állomásokhoz, akkor az arról tanúskodhat, hogy valami nincs rendben, és ilyenkor kezdődhetnek a problémák. Például az egyik fél már készen áll a következő lépcsőfok meglépésére, de a másik még nem. A kapcsolat elején lila-ködben úszunk, majd szépen lassan megismerjük egymást, sor kerül az összeköltözésre és a házasságra. A hetedik évben általában már túl vagyunk az első gyermek érkezésén, ami még jobban megerősíti a kapcsolatot, de viszont háttérbe szorulnak az egymás iránti érzelmeink és az intimitás, ami a kapcsolat ellaposodásához vezethet.

Hét évente változás áll be?
Egy elmélet alapján a kapcsolatokat hét éves periódusokra oszthatjuk, és amikor átlépjük a hetedik évet változás áll be. Vajon tényleg így van, vagy csak akkor, hogyha túl nagy jelentőséget kerítünk a misztikus hetes számnak és ezáltal bevonzzuk a nehézségeket?

A hetes szám megjelenése nagy jelentéssel bír, gondoljunk csak arra, hogy Isten hét nap alatt teremtette meg a földet, vagy A világ hét csodájára, a hét főbűnre, a hétfejű sárkányra és folytathatnánk a sort. Lehet, hogy igaz a hetedik évre vonatkozó változás, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz irányba fajulna, lehet, hogy pozitív szempontból lesz meghatározó.

A brit kutatók szerint mégsem a hetedik év a legmegpróbáltatóbb, hanem a tizenkettedik. Ezt a válási statisztikák alapján állapították meg, ugyanis a legtöbb házasság a boldogító igen után 12 évvel ér véget. Bár arra nem tért ki a vizsgálat, hogy a párok mennyi ideje voltak együtt mielőtt összeházasodtak volna.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a bajt?
Fordítsunk nagyobb figyelmet párunkra, gondoljunk vissza kapcsolatunk boldog pillanataira és próbáljuk meg fellobbantani a már-már pislákoló szenvedélyt. Csináljunk közösen valami olyat, amit egykor úgy szerettünk, lepjük meg párunkat apró ajándékokkal, vagy csak mondjuk el, hogy mennyire fontos számunkra a másik.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Amitől az óvszer sem véd...
Megtekintve 5786 alkalommal

Amitől az óvszer sem véd... Az óvszer az egyik legnépszerűbb védekezési mód a nem kívánt terhességgel és különféle nemi betegségekkel szemben, de nem minden ellen hatásos. Mik ezek?

A szexbarátság előnyei és hátrányai
Megtekintve 6449 alkalommal

A szexbarátság előnyei és hátrányai Míg régebben a szimpla szeretői viszonyok voltak a megszokottak, addig mára egy új típussal bővült a laza kapcsolatok tárháza. Ez nem más, mint a szexbarátság.

Mi kell a nőnek az ágyban?
Megtekintve 7312 alkalommal

Mi kell a nőnek az ágyban? Sokan elmondták már az emberiség története során a nagy igazságot: a nők alapvetően különböznek a férfiaktól. Ez a különbség bizony az ágyban is jellemző, amit azonban a férfiak gyakran figyelmen kívül hagynak, pedig kár elrontani az együttléteket, hiszen az alábbi néhány fontos információ segítségével, minden együttlét valódi közös örömmé válhat!

10 heves jeges trükk
Megtekintve 6518 alkalommal

10 heves jeges trükk Próbáld ki ezeket a dermesztően jó trükköket egy forró éjszakán! Garantáltan senki és semmi nem marad szárazon!