Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6457 alkalommal

10 tévhit a védekezésről


10 tévhit a védekezésről
Elmélkedés a téves védekezésről. A védekezés kérdését körüllengő tévhitekről nem árt lerántani a leplet, és megfelelően tájékozódni a témát illetően.

Az eszetlen szexnek sírás lesz a vége - mondhatnánk egyszerűen az alapján, hogy a fiataloknak gyakran banális elképzeléseik vannak a védekezésről. Ennek kérdése minden pár életében felvetődik, viszont eldöntésekor gyakran a tévhitek befolyásolják őket.

Nem árt tehát, ha végigolvassuk az itt összegyűjtött "mítoszokat", hogy valóban el tudjuk kerülni a teherbeesést és egyéb nem kívánt szituációkat!

1. A megszakítással nem eshetünk teherbe
Rengeteg pár védekezik a "megszakításos" módszerrel. Ebben az esetben az az elmélet alapja, hogy a fiú az ejakuláció pillanata előtt megszakítja a szexet, így a spermái nem ejthetik teherbe partnerét. A problémát az okozza, hogy ondó már az elélvezés pillanata előtt is megjelenhet, másrészt, ha az ejakuláció a hüvelyen kívül, de annak közelében történik, még mindig van rá esély, hogy sperma jut a nő testébe, ezzel megtermékenyítve őt.

2. Ne aggódj, ez az első!
Sokan hiszik, hogy a lányok nem eshetnek teherbe az első szeretkezéskor, erre azonban minden alkalommal ugyanannyi esélye van a nőknek. Tehát, mondjon bármit a másik fél, mindig védekezzünk szex közben!

3. Az óvszer gyártható házilag is
A kreativitás hasznos, de nem akkor, ha a hiányzó óvszert próbáljuk pótolni különböző tárgyakkal, például zacskóval, esetleg csoki papírral. Ezek semmilyen formában nem helyettesíthetik az óvszert, emellett egészségügyileg is károsak lehetnek, tehát ne használjuk őket!

4. A zuhanyzással megelőzhető a teherbe esés
Közvetlenül az aktust követő zuhanyzás sem zárja ki a terhesség esélyét, mivel a spermiumok gyorsan úsznak, így nem lehetünk biztosak abban, hogy nem késtünk-e el a tisztítással. Elegendő egyetlen sperma, hogy végül eljutva a petéhez, megtermékenyítse azt.

5. A fogamzásgátló tabletta rákot okoz
Ugyan tablettától függően jelentkezhetnek különböző mellékhatások a szedés során, vagy azt követően, azonban nincs összefüggés a mellrák, petefészekrák, vagy más daganatos megbetegedés kialakulása között - állítják a szakemberek, akik folyamatosan vizsgálják a rák kialakulásának tényezőit.

6. Ugrálással és köhögéssel a terhesség ellen
Elterjedt nézet, hogy a szex utáni ugrálással, folyamatos köhögéssel megakadályozható, hogy a sperma elérje a petét. Ez banális elgondolás, hiszen a hímivarsejt gyors mozgása és mérete nem befolyásolható ehhez hasonló viselkedéssel.

7. Menzesz közben nem eshetünk teherbe
Ugyancsak gyakori tévhit, hogy a menstruáció időszaka alatti szex során nem eshet teherbe a partner, mivel ilyenkor nem ovulál. Ha ez az eset áll fenn, akkor valóban nem kell aggódni, azonban a két dolog nem feltétlenül zárja ki egymást, mivel olykor rövidebb, szabálytalan ciklusuk van a nőknek, így nem biztos, hogy ovulál a ciklusa közepén. Védekezés nélkül akár 5 napig is életképes a sperma a testben, tehát a peteérés során képes megtermékenyíteni a nőt.

8. Védelmi pozíció
Sokan hiszik, ha állva szeretkeznek, nem eshetnek teherbe, ez azonban tévedés, mivel a pozitúraváltás nem akadályozza meg a spermák mozgását, vagy sebességét.

9. A szűkebb biztosabb
Általában biztonságosabbnak érik az emberek, ha az óvszer feszesen, szorosan simul partnerére, mivel így nem csúszhat le szex közben, illetve nem juthat ki spermium. Bár ennek van alapja, viszont a túl szoros, feszes gumi könnyebben repedhet meg, ezzel megsemmisítve a védelmi szerepét.

10. A fogkrém spermicid hatású
Szokatlan ajzószernek esetleg használhatjuk, ám fogamzásgátlónak semmiképpen sem ajánlott fogkrémet bevetni, hiába hiszik sokan, hogy életképtelenné teszi a spermákat. Erre alapozva ne számítsunk negatív teszteredményre!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

10 Dolog, amitől minden nő beindul
Megtekintve 10623 alkalommal

10 Dolog, amitől minden nő beindul Érdemes ezeket többször megmutatni nekik, rendszeresen hangoztatni, mert tuti célba ér a dolog! Szóval: mik azok a dolgok, tettek, bókok, amire minden csaj beindul, ill. minden nőnél nyerő lap? Lássuk sorjában!

Melyik szexpóz fogyaszt legjobban?
Megtekintve 6229 alkalommal

Melyik szexpóz fogyaszt legjobban? Mostantól tényleg nem lehet több kifogása a párodnak az edzés ellen: tudunk egy módszert, amihez nem kell lejárnia a konditerembe, ingyen van, mindig lesz kedve hozzá és még a kapcsolatotoknak is jót tesz. Kezdjétek el a szexedzést még ma!

Ejakulálnak-e a nők?
Megtekintve 6496 alkalommal

Ejakulálnak-e a nők? Az ősi írások szerint létezik, számos nő megtapasztalta, de a tudomány továbbra is tagadja, hogy a nők ejakulálnak.

Önzés az ágyban
Megtekintve 8156 alkalommal

Önzés az ágyban Szexuális önzésnek azt a viselkedést nevezik, amikor a nemi élet során az egyik partner csak a saját örömével törődik, és nem törődik azzal, hogy a másik is kielégüljön.