Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5233 alkalommal

10 tévhit a védekezésről


10 tévhit a védekezésről
Elmélkedés a téves védekezésről. A védekezés kérdését körüllengő tévhitekről nem árt lerántani a leplet, és megfelelően tájékozódni a témát illetően.

Az eszetlen szexnek sírás lesz a vége - mondhatnánk egyszerűen az alapján, hogy a fiataloknak gyakran banális elképzeléseik vannak a védekezésről. Ennek kérdése minden pár életében felvetődik, viszont eldöntésekor gyakran a tévhitek befolyásolják őket.

Nem árt tehát, ha végigolvassuk az itt összegyűjtött "mítoszokat", hogy valóban el tudjuk kerülni a teherbeesést és egyéb nem kívánt szituációkat!

1. A megszakítással nem eshetünk teherbe
Rengeteg pár védekezik a "megszakításos" módszerrel. Ebben az esetben az az elmélet alapja, hogy a fiú az ejakuláció pillanata előtt megszakítja a szexet, így a spermái nem ejthetik teherbe partnerét. A problémát az okozza, hogy ondó már az elélvezés pillanata előtt is megjelenhet, másrészt, ha az ejakuláció a hüvelyen kívül, de annak közelében történik, még mindig van rá esély, hogy sperma jut a nő testébe, ezzel megtermékenyítve őt.

2. Ne aggódj, ez az első!
Sokan hiszik, hogy a lányok nem eshetnek teherbe az első szeretkezéskor, erre azonban minden alkalommal ugyanannyi esélye van a nőknek. Tehát, mondjon bármit a másik fél, mindig védekezzünk szex közben!

3. Az óvszer gyártható házilag is
A kreativitás hasznos, de nem akkor, ha a hiányzó óvszert próbáljuk pótolni különböző tárgyakkal, például zacskóval, esetleg csoki papírral. Ezek semmilyen formában nem helyettesíthetik az óvszert, emellett egészségügyileg is károsak lehetnek, tehát ne használjuk őket!

4. A zuhanyzással megelőzhető a teherbe esés
Közvetlenül az aktust követő zuhanyzás sem zárja ki a terhesség esélyét, mivel a spermiumok gyorsan úsznak, így nem lehetünk biztosak abban, hogy nem késtünk-e el a tisztítással. Elegendő egyetlen sperma, hogy végül eljutva a petéhez, megtermékenyítse azt.

5. A fogamzásgátló tabletta rákot okoz
Ugyan tablettától függően jelentkezhetnek különböző mellékhatások a szedés során, vagy azt követően, azonban nincs összefüggés a mellrák, petefészekrák, vagy más daganatos megbetegedés kialakulása között - állítják a szakemberek, akik folyamatosan vizsgálják a rák kialakulásának tényezőit.

6. Ugrálással és köhögéssel a terhesség ellen
Elterjedt nézet, hogy a szex utáni ugrálással, folyamatos köhögéssel megakadályozható, hogy a sperma elérje a petét. Ez banális elgondolás, hiszen a hímivarsejt gyors mozgása és mérete nem befolyásolható ehhez hasonló viselkedéssel.

7. Menzesz közben nem eshetünk teherbe
Ugyancsak gyakori tévhit, hogy a menstruáció időszaka alatti szex során nem eshet teherbe a partner, mivel ilyenkor nem ovulál. Ha ez az eset áll fenn, akkor valóban nem kell aggódni, azonban a két dolog nem feltétlenül zárja ki egymást, mivel olykor rövidebb, szabálytalan ciklusuk van a nőknek, így nem biztos, hogy ovulál a ciklusa közepén. Védekezés nélkül akár 5 napig is életképes a sperma a testben, tehát a peteérés során képes megtermékenyíteni a nőt.

8. Védelmi pozíció
Sokan hiszik, ha állva szeretkeznek, nem eshetnek teherbe, ez azonban tévedés, mivel a pozitúraváltás nem akadályozza meg a spermák mozgását, vagy sebességét.

9. A szűkebb biztosabb
Általában biztonságosabbnak érik az emberek, ha az óvszer feszesen, szorosan simul partnerére, mivel így nem csúszhat le szex közben, illetve nem juthat ki spermium. Bár ennek van alapja, viszont a túl szoros, feszes gumi könnyebben repedhet meg, ezzel megsemmisítve a védelmi szerepét.

10. A fogkrém spermicid hatású
Szokatlan ajzószernek esetleg használhatjuk, ám fogamzásgátlónak semmiképpen sem ajánlott fogkrémet bevetni, hiába hiszik sokan, hogy életképtelenné teszi a spermákat. Erre alapozva ne számítsunk negatív teszteredményre!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex?
Megtekintve 5473 alkalommal

3 óra vagy 11 perc? Meddig tart a jó szex? Az elmúlt években a szex már nem számít tabutémának. Mégis ha a szeretkezések hosszúságáról faggatunk bárkit, pironkodó arcok válaszolnak.

A Facebook hatása a párkapcsolatra
Megtekintve 4210 alkalommal

A Facebook hatása a párkapcsolatra A Facebook mára meghódította a világot, életünk minden területére beékelte magát, ami alól párkapcsolatunk sem képez kivételt. Úgy tűnik, a szerelmi élet egy új színteret nyert a közösségi portállal. De nem árt óvatosnak lenni!

Tönkreteszi-e a szex a barátságot?
Megtekintve 4120 alkalommal

Tönkreteszi-e a szex a barátságot? Középiskola óta ismered őt – mindig kijöttetek, úgy tekintettél rá, mint a nővéredre. Ezek az évek rég elmúltak: azóta gyönyörű, érett nő lett belőle, de a kapcsolatotok továbbra is szoros, és természetesen a viszonyaitokról is mindent megosztotok egymással.

Mit akarnak a nők? Most kiderül!
Megtekintve 4421 alkalommal

Mit akarnak a nők? Most kiderül! Egy friss felmérés szerint a magyar nők közel fele szeretné, ha párja többet sportolna és aludna, valamint jobban törődne arcbőrének ápolásával.