Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5368 alkalommal

Mindent a HIV-szűrésről


Mindent a HIV-szűrésről
Nehéz meghozni egy ilyen döntést, de sajnos előfordulhat, hogy elkerülhetetlen. A ha nem tudunk róla, nem fáj taktika helyett azonban bölcsebb dolog a végére járni a dolognak. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit érdemes róla tudnod!

Ricsit még a főiskoláról ismertem, csoporttársam volt. Amikor 25 éves lett, elnyert egy ösztöndíjas egyetemi félévet Dél-Afrikában. Hatalmas lehetőség, idegen és izgalmas vidék, minden egyben volt, hogy jól érezze magát. Jól is telt a félév, talán túl "jól" is, vallotta be utólag.

Mi történt? Egy baráti társaságban alaposan besütizett nem tudván, hogy marihuánát rejt a kalács. Kis idő múlva forgott vele a világ. Olyat tett, amit józanul sosem: óvszer nélkül szeretkezett egy helyi lánnyal. Maga a tény elborzasztotta, és nem bírta kiverni a fejéből, hogy megfertőződhetett a HIV-vírussal. Nem kell hipochondernek lenni mindehhez, sajnos Afrikában ez a betegség elég gyakori.

Két hónap múlva, amikor hazatért Budapestre, az első dolga egy HIV-szűrés volt. Nagyfokú bátorság, hogy vállalta a felelősséget, és meg akart bizonyosodni, vajon elkapta-e a halálos kórt, vagy sem. Határozottságát nagy megkönnyebbülés követte, amikor közölték vele, nincs ok a félelemre.

Az Országos Epidemiológiai Központ szakemberei szerint a vírus terjedését csak tovább fokozza, hogy a fertőzöttek 90 %-a nem is tud betegségéről. Mivel a HIV fertőzés nem jelent egyet AIDS-szel, nem biztos, hogy bárki különösebb oknál fogva gyanút fogna. A legtöbb esetben a kór felismerése már az AIDS stádiumban történik, amikor a halálos lefolyásba nem igen lehet beavatkozni. Pedig az orvostudomány mai állása szerint lassítani lehetne a vírus szaporodását, így mérséklődne az immunrendszer károsodása, és a beteg fertőzőképessége is csökkenni tudna. Értelemszerűen minél korábban ismerik fel a betegséget, annál jobbak az eredmények.

Mikor érdemes egy HIV-tesztet elvégeztetni?
- védekezés nélküli szexuális aktusban vettél rész (akár orális, anális vagy vaginális volt)
- megtudtad, hogy partnered megcsalt, vagy előző kapcsolatában nem volt monogám
- megerőszakoltak
- közösülés közben elszakadt az óvszer
- közös tűt használtál másokkal drogozáshoz, piercing felrakásához, tetováláshoz
- több szexpartnered volt
- partnered közös tűt használt mással
- megtudtad, hogy partnered HIV pozitív

HIV tesztre 6-8 héttel az utolsó olyan kapcsolatod után menj, amitől úgy gondolod, hogy ki voltál téve a HIV fertőzés veszélyének. Ezalatt az idő alatt szervezetedben termelődik annyi ellenanyag, aminek segítségével biztosan kimutatható a vírus. Ha nem várod ki ezt az időszakot, előfordulhat, hogy negatív eredményt kapsz annak ellenére, hogy valóban megfertőződtél. Ha gyakran váltogatod partnereid, legalább félévente menj el HIV-szűrésre!

Ajánlatos, hogy kerüld azokat a kockázatos helyzeteket, ami növeli a vírussal való fertőzés veszélyét.

Az anonim szűrésre is lehetőséged van, melynél csak egy sorszámot és jelszót kell megadnod, még a nemedet sem rögzítik. Az eredményt azonban csak személyesen adják át a vérvétel után egy-két héttel, ezzel védik a te érdekeidet is. A vérvételhez beutaló nem szükséges, a vérvizsgálat előtt ehetsz-ihatsz, az eredményt mindez nem befolyásolja. Ha gyorsabb bizonyosságot szeretnél kapni, akkor térítés ellenében (kb. 3.000 Ft) akár 24 órán belül is kérheted a vizsgálat eredményét.

ITT találsz egy listát, ahol ingyenes teszteket végeznek.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Így szoktasd rá a csajodat a pornóra
Megtekintve 6539 alkalommal

Így szoktasd rá a csajodat a pornóra Sorozatunk első részében feltártuk azokat az elsődleges okokat, amelyek miatt a nők jelentős része elutasítja a pornót. Most megvizsgáljuk a dolgok gyakorlati oldalát, és segítünk a megfelelő módszer elsajátításában ahhoz, hogy mindenki megkapja, amire vágyik.

10 biztos jel, hogy kihűlt a szerelem
Megtekintve 5647 alkalommal

10 biztos jel, hogy kihűlt a szerelem Vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy a közöttetek lévő érzések már nem a régiek. Ha ezek közül többet is tapasztalsz, akkor érdemes elgondolkoznotok azon, hogy van-e még közös jövőtök.

Nő + nő – Nem számít, ha a barátnőd lánnyal csinálja?
Megtekintve 5871 alkalommal

Nő + nő – Nem számít, ha a barátnőd lánnyal csinálja? A kérdés pár évtizeddel ezelőtt még nem volt annyira napirenden úgy, mint napjainkban. Régebben elenyésző volt azoknak a nőknek a száma, akik nyíltan vonzódtak saját nemükhöz, és esetleg szexuális viszonyt is folytattak egy másik nővel. Manapság viszont már szinte minden második lány belekóstolt legalább egy csók erejéig a leszbikus kalandba.

10 tévhit a védekezésről
Megtekintve 6349 alkalommal

10 tévhit a védekezésről Elmélkedés a téves védekezésről. A védekezés kérdését körüllengő tévhitekről nem árt lerántani a leplet, és megfelelően tájékozódni a témát illetően.