Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5608 alkalommal

Mértéktelen, vagy csak túl érzéki? Ki a nimfomániás?


Mértéktelen, vagy csak túl érzéki? Ki a nimfomániás?
Vajon létezik nimfománia vagy mértéktelen vágy? És mégis kicsoda a nimfomániás? Ezt a meghatározást gyakran használják, mert sokan összetévesztik a nimfomániást az érzéki, temperamentumos nővel.

A szexuális vágynak legalább annyi változata van, mint a táplálkozási étvágynak, és mindegyik magatartás normálisnak tekinthető, ameddig nem esik túlzásokba. A nimfomániának három jól elkülöníthető jellegzetességét dr. Gilbert Tordjman fogalmazta meg:

1. Elfojthatatlan és tomboló szexuális aktivitás, mely minden bevezetés nélkül készen áll minden kalandra.

2. A kifosztottság és a tehetetlenség érzete hajszolja mindig újabb kalandokba, mert az élvezetek habzsolás ellenére mindig kielégületlen marad. Ez a jelenség a frigiditás egy különleges fajtájával határos.

3. Egyfajta bűntudat, ömaga leértékelés, a depresszió kilátásai várnak azokra a nőkre, akik szerelmi étvágyuk és eleven érzékiségük ellenére sohasem érik el az orgazmust. Megsokszorozzák kalandjaikat, de ugyanakkor tele vannak bizonytalansággal és kifosztva érzik magukat.

Az orvosi okok ritkák, s ha előfordulnak, androgén férfihormon többlettel. vagy petefészek-, mellékvese- és agydaganattal kapcsolatosak. A nimfománia sokkal gyakrabban jelentkezik kábítószer élvező, heves indulatú, romboló és reményét vesztett személyeknél. A valóságban az a nő, aki csak egy férfi megkívánásán keresztül tudja értékelni saját magát, mindenekelőtt gyengédségre, szeretetre és szerelemre vágyik.

Csak egy jó pszichiáter segíthet ezekben az esetekben úgy, hogy megváltoztatja a viselkedésüket és az önmagukról kialakított képet.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

66 kényes szexuális kérdés, 66 világos válasz!
Megtekintve 15071 alkalommal

66 kényes szexuális kérdés, 66 világos válasz! Íme a válaszok minden olyan szexuális problémára, amit ciki volt megkérdezni.

5 út az őrületes női orgazmushoz
Megtekintve 7483 alkalommal

5 út az őrületes női orgazmushoz Multiorgazmus a cél, ha ezt elérted a Nő, akkor már valóban a csúcson van. De ha nem, akkor most segítünk!

A 3 legdurvább nemi betegség, amit óvszerrel kivédhetsz
Megtekintve 17185 alkalommal

A 3 legdurvább nemi betegség, amit óvszerrel kivédhetsz Használj óvszert, és nem kell a nemibeteg-gondozóban ücsörögnöd...

10 tévhit a védekezésről
Megtekintve 6457 alkalommal

10 tévhit a védekezésről Elmélkedés a téves védekezésről. A védekezés kérdését körüllengő tévhitekről nem árt lerántani a leplet, és megfelelően tájékozódni a témát illetően.