Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 8222 alkalommal

Az orális szex egészséges a nők számára


Az orális szex egészséges a nők számára
...és csökkenti a depressziót. Az orális szex jót tesz a nők egészségének és boldogabbá teszi őket egy tanulmány szerint, mely az ondó hangulatmódosító összetevőit vizsgálta.

A New Yorki Állami Egyetem kérdőívekkel hasonlította össze 293 nő szexuális életét a mentális egészségével. Ez a kísérlet azt követően történt, hogy egy másik vizsgálat rámutatott, hogy az ondófolyadék olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek javítják a hangulatot, növelik a kötődést a partnerhez, altató hatásúak és emellett még legalább háromféle antidepresszáns is kimutatható.

A kutatók azt is megállapították, hogy a rendszeresen gumióvszer nélküli szexet folytató nők kevésbé depressziósak és jobban teljesítenek a kognitív teszteken. Az ondót spermiumokon kívül más vegyületeket is alkotják, például kortizol, ami növeli a kötődést a partnerhez, valamint ösztron és oxitocin, amelyek hangulatjavítók.

Tartalmaz még tirotropin-felszabadító hormont (egy másik antidepresszáns), melatonin (egy alvást elősegítő anyag) és még szerotonint is (ami talán a legismertebb antidepresszáns nurotranszmitter).

Ezeket az összetevőket tekintetbe véve – és ezek is csak egy részét képezik az ondóban található, elmére hatással lévő anyagoknak – a Gallup és Burch kutatói és a pszichológus Steven Palek azt a hipotézist állították fel, hogy az óvszerrel nem védekező nők kevésbé depressziósak, mint a megfelelő kontrollcsoport tagjai.

Annak vizsgálatára, hogy az ondónak valóban van-e antidepresszáns hatása a kutatók 293 önkéntes, egyetemista hölgyet kerestek az egyetem Albany campusáról, akik beleegyeztek, hogy kitöltenek egy anonim kérdőívet a szexuális életük különböző részleteiről. A közelmúltban történt védekezés nélküli szexet indirekt utalásként tekintették a nők testébe jutó ondóplazmára.

Minden résztvevő kitöltötte a Beck Depresszió Kérdőívet is, ami egy elterjedt klinikai módszer a depressziós tünetek felismerésére.

A legfigyelemreméltóbb eredmény ebből a tanulmányból – melyet az Archives of Sexual Behavior-ban (A szexuális viselkedés folyóirata) publikáltak – az, hogy még ha egymáshoz is igazítjuk a szexuális aktusok számát, azok a nők, akik soha nem használnak óvszert sokkal kevesebb depresszív tünetet mutattak, mint akik néha vagy mindig óvszert használtak.

Ami talán még fontosabb, ezek az óvszer egyáltalán nem használó, szexuálisan aktív nők szintén jóval kevesebb depressziós tünetet mutattak, mint a nemi életet teljesen nélkülözők.

Ez a kutatás arra enged következtetni, hogy nem egyszerűen a szexet rendszeresen folytató nők a boldogabbak, hanem ez a boldogság a testbe jutó ondófolyadék következménye.

Az ondó előnyei
Más Gallup laboratóriumi kutatások azt mutatják, hogy az ondóval kapcsolatba kerülő nők jobban teljesítenek a koncentrációs és kognitív teszteken, valamint hogy a nők teste képes felismerni az „idegen” ondót, ami eltér a tartós kapcsolatbeli vagy visszatérő párjuk sajátjától.

Úgy tűnik ez az idegen forrás felismerése egy olyan evolúciós képesség, amely gyakran sikertelen teherbeeséshez vezet, mert azt jelzi, hogy egy el nem kötelezett férfi partnerről van szó, aki valószínűleg nem fogja fogja gondozni az utódot.

Ezek a kutatások arra is utalnak, hogy azok a nők, akik gyakran óvszer nélküli szexet folytatnak párjukkal - így gyakori kapcsolatba kerülnek a spermájával - a szakításnál nagyobb depressziót élnek át, mint akik nem olyan sűrűn érintkeztek az exük ondójával, valamint hamarabb is keresnek új szexuális partnert.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Szexpóz haladóknak!
Megtekintve 4365 alkalommal

Szexpóz haladóknak! Ez a póz nem minden pár számára kényelmes, így kevésbé elterjedt a többi pozitúrához képest.

SZEX és a nők!
Megtekintve 4269 alkalommal

SZEX és a nők! Megfejteni, mint gondol a nő az ágyban, olykor nehezebb, mint megoldani egy matematikai feladványt. Egy tanulmány szerint a hölgyek gyakran küzdenek azzal, hogy kifejezzék, mit szeretnének. A férfi pedig sokszor félreérti!

Fogamzásgátló implantátum: Mi ez?
Megtekintve 4661 alkalommal

Fogamzásgátló implantátum: Mi ez? A nem kívánatos terhesség kivédését szolgáló módszerek már több mint 3000 éve léteznek, ahogy a folyamatos kísérletezések is egy még megbízhatóbb, még kényelmesebb eljárás után. Úgy tűnik, az implantátum sok olyan előnyt egyesít magában, amit a korábbi módszerek külön-külön nem! Tudj meg mindent róla!

Miért olyan fontos a melltartó?
Megtekintve 4118 alkalommal

Miért olyan fontos a melltartó? A legtöbb nő önbizalma egyenesen arányos a mellméretével. Sajnos. Legalább is sokkal többen vannak ezen a véleményen, mint kellene. De vajon miért ilyen fontos ez a testrész? És ha már így van, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle? Utánajártunk!