Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 6143 alkalommal

Ha eltér a szexuális étvágy...


Ha eltér a szexuális étvágy...
Nem ott, nem úgy, és legfőképpen nem annyiszor. Gyakori nézeteltérés forrása lehet a párok különböző szexuális igényszintje. És nem mellékesen nehéz ezt úgy kezelni, hogy az ne sértődéshez és makacskodáshoz vehessen.

Cikkünkben az alacsony libidó fizikai és lelki okait mutatjuk be, mellyel ennek a kényes témának a mélyben rejtőző okaira is fény derülhet.

Eltérő libidószint.
Nem is gondolnád, hogy milyen gyakran vezet ez párkapcsolati kudarcokhoz. És itt most nem arra gondolunk, hogy a pasik minden percben "arra" gondolnak, a nők meg mondjuk csak naponta kétszer. Ettől jóval nagyobb szakadékra. A jó hír azonban az, hogy ha egy pár megérti a másik fél ilyen jellegű különbözőségét, akkor sokkal könnyebben eljuthatnak egy kompromisszumos megoldáshoz. Természetesen ehhez szükséges a türelem és a bizalom is az önző vádaskodás és egyéb büntető reakciók helyett.

Nézzük, milyen okok állhatnak az alacsony szexuális vágy hátterében!

Fizikai tényezők
- fáradtság és stressz
- depresszió
- legyengült immunrendszer
- krónikus betegség
- túlzott alkohol- és drogfogyasztás
- gyógyszerek mellékhatása
- diszkó drogok használata
- alacsony hormonszint
- biokémiai összeférhetetlenség a partnerrel

A fentiek mellett a nők esetében a menstruáció illetve a terhesség ideje alatt a szexuális vágyak intenzitása is változhat. Ez egyéntől függ, kinél mennyire esik vissza ilyenkor az érdeklődése. Az eltérő szexuális igényszinttel rendelkező párok mégis inkább a lelki tényezőktől várják, hátha kiderül valami olyan, amin ők maguk változtathatnának.

Nézzük, miket sorolunk ide!

Emocionális tényezők
- párkapcsolati problémák
- feldolgozatlan érzelmi feszültségek
- alacsony szexuális önértékelési szint
- hibás önkép
- önbizalomhiány
- hiányos szexuális nevelés
- korábbi szexuális traumák
- kielégüléshez nem vezető szexuális élmények
- szigorú vallásos neveltetés
- negatív attitűd a szexszel kapcsolatban
- kommunikációs problémák a szex terén
- bizalmatlanság

Ezekből a tényezőkből is látható, milyen fontos, hogy valaki kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkezzen és a pár között őszinte légkör teremtődjön meg. Azonban amíg az első feltételt nem mindenki kapja készen az élettől, a másodikkal sokat lehet javítani a felmerülő gondokon.

A legtöbb szerelmes ugyanis hajlamos abba a hibába esni, hogyha valami probléma adódik közöttük, az már eleve kikezdi a kapcsolatukat.

Tévedés! A kapcsolat csak akkor romlik meg, ha az aggasztó dolgokat nem tudják nyíltan megbeszélni a másikkal. Ekkor jönnek a műbalhék, a pótcselekvések, a felszínes reakciók. És nem kell bizonygatni, hogy ez mennyivel rosszabb választás, mintha egy őszinte beszélgetéssel tisztelik meg egymást!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

TOP 10 - amit a nők elvárnak az ágyban
Megtekintve 9311 alkalommal

TOP 10 - amit a nők elvárnak az ágyban Sokszor felmerül a kérdés a fiúkban: vajon mit vár el tőle barátnője az ágyban? Az biztos, hogy nem csak két milliliter spermát. De a női kívánságlisták gyakran ellentmondásosak és kiismerhetetlenek lehetnek. Ismerj meg egy részletes felmérést, melyből kiderül, melyek a toplistás tényezők, hogy elsőosztályú szerető lehess!

Pénisz-kérdések: elég nagy-e?
Megtekintve 20313 alkalommal

Pénisz-kérdések: elég nagy-e? Örök kérdés a férfiak körében -„vajon elég nagy a péniszem?” De tudjuk-e, mi a „normális” nemiszerv-méret, vagy csak úgy hisszük?

Két út között - biszexualitás
Megtekintve 12647 alkalommal

Két út között - biszexualitás Lehet férfit és nőt egyaránt kívánni? A biszexualitás a szexuális hovatartozás olyan megfoghatatlan kategóriája, ami zavarbaejtő átmenetet kínál az egymástól elhatárolódó heteroszexuális és homoszexuális közösségek számára.

Kínos mondatok szex után...
Megtekintve 6788 alkalommal

Kínos mondatok szex után... A szex lehetett nagyon kellemes, mégis elkövethetünk számos hibát utána - elkezdünk a teljesítmény miatt magyarázkodni, nem beszélünk a szexről nyíltan, vagy nem közöljük a másikkal, hogy ő bizony csak egy éjszakás...