Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 3558 alkalommal

Ha eltér a szexuális étvágy...


Ha eltér a szexuális étvágy...
Nem ott, nem úgy, és legfőképpen nem annyiszor. Gyakori nézeteltérés forrása lehet a párok különböző szexuális igényszintje. És nem mellékesen nehéz ezt úgy kezelni, hogy az ne sértődéshez és makacskodáshoz vehessen.

Cikkünkben az alacsony libidó fizikai és lelki okait mutatjuk be, mellyel ennek a kényes témának a mélyben rejtőző okaira is fény derülhet.

Eltérő libidószint.
Nem is gondolnád, hogy milyen gyakran vezet ez párkapcsolati kudarcokhoz. És itt most nem arra gondolunk, hogy a pasik minden percben "arra" gondolnak, a nők meg mondjuk csak naponta kétszer. Ettől jóval nagyobb szakadékra. A jó hír azonban az, hogy ha egy pár megérti a másik fél ilyen jellegű különbözőségét, akkor sokkal könnyebben eljuthatnak egy kompromisszumos megoldáshoz. Természetesen ehhez szükséges a türelem és a bizalom is az önző vádaskodás és egyéb büntető reakciók helyett.

Nézzük, milyen okok állhatnak az alacsony szexuális vágy hátterében!

Fizikai tényezők
- fáradtság és stressz
- depresszió
- legyengült immunrendszer
- krónikus betegség
- túlzott alkohol- és drogfogyasztás
- gyógyszerek mellékhatása
- diszkó drogok használata
- alacsony hormonszint
- biokémiai összeférhetetlenség a partnerrel

A fentiek mellett a nők esetében a menstruáció illetve a terhesség ideje alatt a szexuális vágyak intenzitása is változhat. Ez egyéntől függ, kinél mennyire esik vissza ilyenkor az érdeklődése. Az eltérő szexuális igényszinttel rendelkező párok mégis inkább a lelki tényezőktől várják, hátha kiderül valami olyan, amin ők maguk változtathatnának.

Nézzük, miket sorolunk ide!

Emocionális tényezők
- párkapcsolati problémák
- feldolgozatlan érzelmi feszültségek
- alacsony szexuális önértékelési szint
- hibás önkép
- önbizalomhiány
- hiányos szexuális nevelés
- korábbi szexuális traumák
- kielégüléshez nem vezető szexuális élmények
- szigorú vallásos neveltetés
- negatív attitűd a szexszel kapcsolatban
- kommunikációs problémák a szex terén
- bizalmatlanság

Ezekből a tényezőkből is látható, milyen fontos, hogy valaki kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkezzen és a pár között őszinte légkör teremtődjön meg. Azonban amíg az első feltételt nem mindenki kapja készen az élettől, a másodikkal sokat lehet javítani a felmerülő gondokon.

A legtöbb szerelmes ugyanis hajlamos abba a hibába esni, hogyha valami probléma adódik közöttük, az már eleve kikezdi a kapcsolatukat.

Tévedés! A kapcsolat csak akkor romlik meg, ha az aggasztó dolgokat nem tudják nyíltan megbeszélni a másikkal. Ekkor jönnek a műbalhék, a pótcselekvések, a felszínes reakciók. És nem kell bizonygatni, hogy ez mennyivel rosszabb választás, mintha egy őszinte beszélgetéssel tisztelik meg egymást!


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Lehet meztelenkedni a gyerek előtt?
Megtekintve 3548 alkalommal

Lehet meztelenkedni a gyerek előtt? A szülőket - sok egyéb mellett - igencsak megosztja a fenti kérdés, ezért jobbnak láttuk, ha a szakavatott gyermekpszichológus adja meg a választ.

Pénisz-kérdések: elég nagy-e?
Megtekintve 11899 alkalommal

Pénisz-kérdések: elég nagy-e? Örök kérdés a férfiak körében -„vajon elég nagy a péniszem?” De tudjuk-e, mi a „normális” nemiszerv-méret, vagy csak úgy hisszük?

A legbizarrabb szextörvények!
Megtekintve 3737 alkalommal

A legbizarrabb szextörvények! Az Amerikai Egyesült Államok: az ország, ahol valóra válnak álmaid, ahol gazdag lehetsz, és a sarki kávézó pincéréből filmsztárt csinálnak. Sikeres bankárok, divatőrültek, világmárkák, hírességek őshazája.

Szerelem korkülönbséggel - Működhet?
Megtekintve 3365 alkalommal

Szerelem korkülönbséggel - Működhet? A mai világban már kevés dolog megbotránkoztató, ám a párkapcsolatokban előforduló extrém korkülönbségekre még mindig felkapják a fejüket az emberek