Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5402 alkalommal

Beszélnünk kell, elkaptam valamit!


Beszélnünk kell, elkaptam valamit!
Sajnos bárkivel, még monogám kapcsolat esetén is előfordulhat, hogy valamilyen nemi fertőzést szerez be. A gyógyítás és a továbbfertőzés megelőzése érdekében azonban a partnerrel is közölni kell a tényeket, és mielőbbi kezelés alá kell vetni őt is. Ennek a közlése azonban nem mindig kellemes és könnyű...

Hiszek az őszinteségben – kezdi a 18 éves Anita - és hogy egy szerelmespár mindent meg tud beszélni egymással. Azonban a nőgyógyászati vizsgálat eredménye után sokkolt a tény: chlamydiám van, és valószínűleg a párom is beteg lett.

A lány nem élt kicsapongó életet, azonban elismerte, hogy pár alkalommal nem használt gumióvszert, a párja mellett pedig fogamzásgátló tablettát szed. Azonban a szájnyálkahártyán keresztül is terjedő baktérium elől nehéz védekezni, sőt, a nők 75 %-a tünetmentes fertőzöttség esetén is. A férfiak fele sem szerez érzékelhető tudomást arról, hogyha elkapja a chlamydiát. Így az alattomos betegség viszonylag gyorsan szedheti áldozatait.

Rémálom egy ilyen orvosi diagnózis még akkor is, ha tudjuk, hogy a betegségből van kiút és gyors, tünetmentes gyógyulás várható. Azonban azt közölni életünk párjával ( vagy netán az exünkkel ), hogy nemi betegségünk van, felvet jó pár kellemetlen gondolatot mindkét félben.

Bizalom.
Ez az első, ami felmerülhet: vajon ki kit fertőzött meg? A párom engem? Vagy én őt? Vagy esetleg a párom mégsem olyan monogám alkat, mint amilyennek mutatja magát? Kínzó kérdések és még kellemetlenebb válaszlehetőségek.

Önérzet.
Ez mindenképpen sérülhet, mert a megfertőzött illető piszkosnak, erkölcstelennek érezheti magát. Holott elképzelhető, hogy a tünetmentes párjától kapta el a betegséget. Ezt bizonyítani a partnerek között azonban értelmetlen, fontos az őszinte és vádaskodás nélküli légkör ennek megbeszélésére.

A múltban való vájkálás.
Kínos, de ilyenkor számba kell venni, ki kivel kerülhetett olyan szituációba, amikor átadhatták egymásnak a fertőzést. Ez a chlamydia esetében nemcsak a hüvelyi behatolást aktust jelentheti, ide tartozik az orális és az anális szexuális együttlét is.

Eltávolodás.
A kezelés alatt tartózkodni kell a szexuális élettől, és ezt a párod és te is távolságtartásként élhetitek meg. Illetve a gyógyulás után előfordulhat, hogy bizalmatlanabbak lesztek egymással a fentebb már részletezett kérdőjelek miatt.

Hogyan lehet mégis mindezt jól kezelni?
Tapintattal, és korrekt tájékoztatással. Az elhallgatás a legrosszabb, amit az illető ilyen esetben tehet, hiszen ezzel elősegíti azt, hogy a párja újra megfertőzze, vagy éppen az expartnere másoknak továbbadja a fertőzést. A chlamydia esetében a nőket meddőség, kismedence gyulladás és alhasi fájdalmak sújthatják, a férfiaknál heregyulladás és annak érzékenysége merülhet fel.

A hivatalos orvosi hozzáállás szerint ha valaki bármilyen szexuális úton terjedő betegségben szenved, azonnal értesíteni kell nemcsak a jelenlegi, hanem az összes partnert is. Fontos felhívni az ő figyelmüket is ennek a betegségnek a kockázatára, hogy indokolt esetben ők is megkaphassák a kezelést. Más kérdés, hogy ezt hogyan lehet megfelelően kommunikálni és az exeket pont egy ilyen témával újra megkeresni.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Mi zavar egy nőt szex közben?
Megtekintve 7990 alkalommal

Mi zavar egy nőt szex közben? Mi az, amitől rosszul vannak a csajok az ágyban, de tapintatból sosem szólnának érte? Néha épp a legbanálisabb dolgok teszik tönkre a szexet. Mondjuk, miért jár a férfiaknak piros lap!

A leggyakoribb nőtípusok
Megtekintve 6252 alkalommal

A leggyakoribb nőtípusok Hogy mik is a leggyakoribb nőtípusok? Egy picit foglalkoztunk a témával, gyere és olvass utána.

Megszagolni és megszeretni...
Megtekintve 5933 alkalommal

Megszagolni és megszeretni... Létezik-e szerelem első látásra, vagy csak a nyálas popslágerekért felelős dalszövegíró-lobbi aknamunkájának köszönhetően terjedt el széles körben ez a téveszme? És mit mond minderről a tudomány, pontosabban a biológia?

60 éve nem találják a G-pontot
Megtekintve 5606 alkalommal

60 éve nem találják a G-pontot Sok nő esküszik rá, hogy ő bizony megtalálta a saját G-pontját, de egy új izraeli-amerikai tanulmány feldolgozta az elmúlt 60 év szexuális témájú kutatásait, és arra a következtetésre jutott, hogy a tudomány még mindig nem találta meg egyértelműen a misztikus pontot.