Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 3704 alkalommal

10 érdekes tény a csókról


10 érdekes tény a csókról
Csókolózni mindenki szeret - a megfelelő partnerrel, persze. Némi gyakorlat után úgy gondoljuk, mindent tudunk a csókról. Íme 10 kevésbé ismert tény, ami bizonyítja, hogy mindig van mit tanulni.

1. A csókolózás a fogyókúra szerves része lehet. Egy intenzív, szenvedélyes csókkal 10 perc alatt akár 100 kalóriát is elégethetünk. (Nem érdemes azonban itt megállni: a szex óránként átlagosan 250 kalóriát igényel, vérmérséklettől függően akár többet is.)

2. A Valentin-napot mindenki ismeri. De hányan vannak tisztában a világszerte hagyománnyá vált Csók Világnapjának dátumával? Bizony, ilyen is létezik, a vállalkozó kedvű párok minden év július 6-án nyilvános csókmaratonnal bizonyíthatják kitartásukat.

3. A csókolózás kifejezetten egészséges: megelőzi a fogszuvasodást, és boldogsághormonokat (endorfint) szabadít fel. Ettől elégedettnek érezzük magunkat, ráadásul segít megőrizni szellemi fiatalságunkat.

4. Hogy miért csókolózunk egyáltalán? Sok kutató próbált választ találni erre a kérdésre. Sigmund Freud meggyőződése szerint a szoptatás során alakult ki az inger, mások úgy vélik, az ősemberek - madarakhoz hasonló - szájból-szájba történő etetésével kapcsolatos ez a romantikus szokás.

5. Egy egyszerű puszinál arcunknak mindössze négy izmát használjuk. Egy szenvedélyes nyelves csók közben viszont már átlagosan 29 izmot mozgatunk meg, vagy technikától függően akár mind a 34-et is használhatjuk.

6. A Guiness Rekordok Könyve szerint az eddigi leghosszabb csók 46 óráig, 22 percig és 9 másodpercig tartott. Thaiföldön 2011 elején rendeztek Valentin-nap alkalmából csókmaratont, a győztes bangkoki pár 650 ezer forintnyi készpénzt és 320 ezer forintot érő gyémántgyűrűt kapott.

7. A csókolózás segít megtalálni a megfelelő társat is: ilyenkor az arcunk közel kerül partnerünk arcához, a feromonjaink pedig biológiai információt cserélnek arról, hogy megfelelő utódaink születhetnének-e.

8. Az ember 70 éves koráig átlagosan összesen 110 ezer percet tölt csókolózással.

9. Afrikában és Ázsiában léteznek olyan ősi kultúrák, ahol a csókolózás teljesen ismeretlen fogalom. Nem használják, sem üdvözlésre, sem romantikus érzelmek kimutatására - egyszerűen nem szokás az ajkak egymás közti összeérintése.

10. Egy kínai nő 2008-ban megsüketült egy különösen szenvedélyes csóktól: a barátja gyakorlatilag kiszívta az összes levegőt a szájából, és az így fellépő nyomáskülönbségtől a hölgynek beszakadt a dobhártyája.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

Miért nem szeretkezünk már hetek óta?
Megtekintve 3383 alkalommal

Miért nem szeretkezünk már hetek óta? Hogy miért ordítozunk egymással apró-cseprő dolgok miatt? Mert félünk megkérdezni, hogy miért nem szeretkezünk rég?...Mert ha szeretünk valakit, akkor a rossz szokásait is elnézzük neki.

Szex országról országra
Megtekintve 3415 alkalommal

Szex országról országra Kíváncsi vagy, melyik nemzetiség férfitagjait tüntették ki a legjobb szerető címmel? És arra, hogy miért nem érdemes a nőknek holland pasikkal kezdeni? Érdekel, mit gondolnak a német nők országuk hímneműiről, vagy hogy melyik országban nyúlik leghosszabbra az előjáték? A következőkben a különböző nemzetiségek szeretői kerülnek terítékre.

10 tévhit a védekezésről
Megtekintve 3978 alkalommal

10 tévhit a védekezésről Elmélkedés a téves védekezésről. A védekezés kérdését körüllengő tévhitekről nem árt lerántani a leplet, és megfelelően tájékozódni a témát illetően.

Irány meztelenföld!
Megtekintve 3651 alkalommal

Irány meztelenföld! Szafari, golf, hegyi túra, strandolás: a nyári vakációt mindenki másképp képzeli, olyannyira, hogy vannak, akik tökéletesen meztelenül. Olyan utazási ajánlatok között keresgéltünk, ahova kimondottan pucérkodni érkeznek a turisták.