Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5597 alkalommal

Amit nem tudsz a férfimaszturbációról!


Amit nem tudsz a férfimaszturbációról!
A maszturbáció fontos dolog - nem is hinnénk azonban, mi mindent nem tudunk még a férfiak önkielégítési szokásairól.

Nincs szükség szakértőre ahhoz, hogy megállapítsuk: a férfiak nagy többsége végez önkielégítést, és miért is ne tennék? Jól esik, oldja a stresszt, és segíti az elalvást. Számos előnye van, de vajon hátrányai is?

Nem is gondolnánk, hány férfi gondolkodik azon, vajon normális-e, ahogyan ő maszturbál. Legtöbbször azon aggódnak, technikájukba vagy az önkielégítés gyakoriságába bele lehet-e kötni.

"Normális ez?"
A szakemberek szerint az emberek hajlamosak meghatározni, mit tartanak normálisnak és abnormálisnak. Minden férfi a saját igényeinek megfelelően végez önkielégítést, senki sem szabja meg, hogy csak a kezét használja, vagy netán valamilyen szexuális segédeszközt is. Visel-e valamilyen speciális öltözetet, fantáziál közben, nézi magát a tükörben, vagy szexújságokat is segítségül hív. Ez teljesen személyfüggő, és egyik módszer sem elítélendő.

"A maszturbáció biztonságos"
A partnerrel történő közösüléssel szemben a maszturbáció közben nem kaphatunk el semmilyen betegséget, én nem áll fenn a veszélye, hogy teherbe ejtjük a hölgyet. Ilyen tekintetben valóban biztonságos, ugyanakkor nem teljesen.

A túlságosan gyakori vagy erőteljes dörzsöléssel történő önkielégítés hatására ugyanis könnyen sérülhet a pénisz bőrfelülete, ahogyan ezt a férfiak többsége tudja is.

Azt talán már kevésbé, hogy ha a művelet közben párnához, lepedőhöz, padlóhoz, valamilyen tárgyhoz dörgölőzve, vagy csak háton fekve, esetleg erős stimulációhoz szokva tud valaki elélvezni, az később problémát okoz, ha partnerrel bújik ágyba.

A szóló szex felpezsdíthet, de le is törheti a lelkesedést.
A maszturbáció természetesen sokat segít szex közben is, hiszen a férfi megtanulja, mire hogyan reagál, mi esik jól neki az ágyban, hogyan érintse meg őt a partnere, sőt azért is hasznos, mert az önkielégítések során az ejakuláció késleltetését is kiügyeskedheti. Ráadásul, ha a partner beteg vagy valami problémája van, és nem kerülhet sor a szexre, magának is „elintézi” a dolgot, ha kielégülésre vágyik.

Előfordulhat azonban az is: a férfi annyira megszokja a saját ritmusát, technikáját maszturbáció közben, hogy a partnerrel történő érintkezés már nem is olyan élvezetes számára. Az azonban nem egyértelmű, hogy problémát jelezne a kapcsolatban, ha egy férfi a párja mellett is rendszeresen önkielégítést végez. Bizonyos technikák szexuális diszfunkcióhoz vezetnek
A szakemberek arra figyelmeztetnek, egyes férfiak, akik gyakran izgatják magukat úgy, ahogy ezt a partnerük mellett nem teszik - például nagyon gyorsan, vagy erősen dörzsölve a hímtagjukat elégítik ki magukat -, meggátolják a normális ütemű ejakulációt. A férfiaknak meg kell tanulniuk, hogy megközelítőleg a partnerükkel egyszerre elégüljenek ki, mert különben ez hosszútávon gondokat okoz az ágyban.

Nagyobb a prosztatarák esélye?
Az összefüggés a maszturbáció és a prosztatarák között bizonytalan. A legutóbbi kutatások szerint a fiatal férfiaknál a gyakori önkielégítés emelte a prosztatarák kockázatát, az ugyanilyen gyakorisággal végzett maszturbáció is idősebbeknél azonban csökkentette a rizikóját.

A szakemberek szerint nem valószínű, hogy ez járul hozzá a betegség sűrűsödéséhez. Normális, hogy az fiatalabbakban pezsegnek a hormonok, és jobban igénylik az örömszerzést.


Top 10 - Tilos veszekedés közben!
Megtekintve 3662 alkalommal

Top 10 - Tilos veszekedés közben! Mindenki poharába beleesik egyszer az utolsó csepp, főleg ha valami olyasmit hall, ami ki is borítja a türelem bilit!

Titkok, hazugságok a házasságban
Megtekintve 3124 alkalommal

Titkok, hazugságok a házasságban Annak, aki úgy érzi, válságba jutott a házassága, még az is megfordulhat a fejében, hogy elmegy, otthagy mindent. Sajnos ma ez nagyon divatos megoldás. Sokkal egyszerűbb, mint időt és energiát áldozni a házasság megmentésére. Fontos tehát mindent elmondani a másiknak?

Ha gyerek van, nincs szabadság sem jó szex?
Megtekintve 2696 alkalommal

Ha gyerek van, nincs szabadság sem jó szex? Összeszedtük a leggyakoribb kifogásokat, amik a gyermekvállalás kapcsán folyton előkerülnek. Ha van gyerek, nincs szex? Oda a szabadság? Elmenekülnek a barátok? Mi az igazság?

Szexpóz haladóknak!
Megtekintve 3296 alkalommal

Szexpóz haladóknak! Ez a póz nem minden pár számára kényelmes, így kevésbé elterjedt a többi pozitúrához képest.