Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5827 alkalommal

A szexbarátság előnyei és hátrányai


A szexbarátság előnyei és hátrányai
Míg régebben a szimpla szeretői viszonyok voltak a megszokottak, addig mára egy új típussal bővült a laza kapcsolatok tárháza. Ez nem más, mint a szexbarátság.

Mit is jelent ez pontosan?
Adott egy férfi és egy nő, akik jól ismerik egymást, mondhatjuk úgy is, hogy szorosabb baráti viszonyt ápolnak egymással. Komolyan elköteleződni egyikük sem akar, ám vannak bizonyos testi szükségleteik, így máris egyenes út vezet a szexbarátság kialakulásához. Ez a fajta kapcsolat több, mint egyszerű szeretői viszony, de kevesebb, mint egy hagyományos párkapcsolat.

A két fél rendszeres időközönként összejár egy kis szeretkezésre, néha az ágyon kívül is szerveznek közös programokat, mint mozizás vagy egy kisebb utazás vagy akár a közös baráti társasággal is eljárnak bulizni. A szexbarátság fő mozgatórúgója a felszabadult és felhőtlenül együtt töltött idő. Nem tartoznak egymásnak elszámolással, nem kell részletesen beszámolni arról, hogy ki hol, merre járt és mit csinált. Nincs elköteleződés, sem hűség. Abszolút egy kötöttségektől mentes viszony, ami általában addig tart, amíg az egyik fél nem kezd komoly kapcsolatba valaki mással.

Melyek az előnyök?
Talán ennek a szexen alapuló kapcsolatnak az a legnagyobb előnye, hogy meg lehet spórolni a sokszor idegölő randizást, a bizonytalanság érzését, ami egy ismerkedés korai szakaszában szokta hatalmába keríteni az ember lányát. Egyfajta érzelmi szabadságot és stresszmentességet ad egy ilyen viszony. Hiszen már ismerjük a másik jó és rossz tulajdonságait, tisztában vagyunk az összes személyiségvonásával. Sőt, ha ágyba bújunk vele, nem egy vadidegennel tesszük, aminek szintén számtalan előnye van, például kevesebb eséllyel kapunk el valami csúnya nemi betegséget.

Nem is csoda, ha ez a kapcsolati forma egyre népszerűbbé válik az egyéjszakás kalandokkal szemben. A felelősségvállalást nyugodtan lehet mellőzni, nem kell megdolgozni a kapcsolatért. Tényleg csak a maximális élvezetről szól az egész dolog. Nem mellesleg pedig ne felejtsük el azt a szintén hatalmas előnyt, hogy nemcsak szexelünk a másikkal, hanem egy jó barátot is kapunk, akivel tartalmasakat beszélgethetünk és nagyokat nevethetünk.

Na és mi a helyzet a hátrányokkal?
Egy szexbarátságban nagyon fontos bizonyos szabályokat felállítani, máskülönben rekordidő alatt kudarcba fulladhat a dolog. Tudni kell, hogy itt nincs helye a taktikázásnak, csak a lazaságnak és a felhőtlenül együtt tölött időnek van létjogosultsága. Gondolni kell arra is, hogy mi történik abban az esetben, ha két ember átlépi a barátság határát és egy teljesen más mezsgyére téved. Bármilyen viszonyban is álljon egymással férfi és nő, lehetetlen, hogy érzelmileg ne kötődjenek bizonyos mértékig egymáshoz. Innentől fogva pedig csak egy vékony hajszál választja el a dolgot a szerelemtől.

Előfordulhat, hogy az egyik fél jóval többet kezd érezni a másik iránt, a viszony megváltozik és pont a lényeg, az elvásárok nélküli kötetlenség szűnik meg. Ha másik nem viszonozza az érzéseket, akkor már nem tartható fenn tovább a kapcsolat, a szerelmes fél belekerül egy kilátástalan szenvedésbe, így általában bekövetkezik a kapcsolat lezárása. És itt jön képbe újra a barátság fogalma.

Működhet-e még ezek után a dolog? Sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk, ugyanis az esetek többségében egy ilyen törésnek a régebben jól működő barátság is áldozatul esik. A veszteség pedig megduplázódik: nemcsak a szeretőt, de a barátot is elveszítjük. Ezért is érdemes alaposan megfontolni, mielőtt belemegyünk egy ilyen viszonyba. A döntés mindenkinek a saját kezében van.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

15 tény, amit biztosan nem tudtál a szexről
Megtekintve 5881 alkalommal

15 tény, amit biztosan nem tudtál a szexről Sokan azt hiszik, hogy mindent tudnak a szerelemről és a szexről. A következő listából kiderítheted, hogy ez nálad is így van-e. Ha nem, az sem baj, hiszen most sok érdekességet megtudhatsz.

Anális titkok
Megtekintve 6229 alkalommal

Anális titkok Bár egyre kevésbé számít tabu témának, az anális szexszel kapcsolatban még mindig felmerülnek kérdések

Biszex a barátok között
Megtekintve 7377 alkalommal

Biszex a barátok között A heteroszexuálistól eltérő viselkedés megosztja az emberek nagy többségét. Van, aki öröklött, veleszületett hajlamot feltételez emögött, de egyre többen vannak, akik a környezeti hatásokat és a divatot is megemlítik. Vajon te mit tennél, ha a baráti körödben kiderülne valakiről, bizony volt már szexuális kapcsolata veled azonos neműekkel is?

Mi kell a nőnek?
Megtekintve 6022 alkalommal

Mi kell a nőnek? A legfrissebb internetes kutatás a szexuális együttlétek minőségéről