Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5581 alkalommal

4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal


4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal
Bátran bújj össze a pároddal, ugyanis ez komoly egészségügyi előnyökkel jár! Legközelebb, ha a párod az együttalvás előtt kifogásokkal hozakodna elő: melege van, szüksége van némi személyes térre, így nem érzi úgy, hogy teljesen el tudna lazulni, hozakodj elő az alábbi tudományos bizonyítékokkal.

A kutatások ugyanis igazolták, hogy az együttalvás komoly egészségügyi előnyökkel járhat, talán ezek meggyőzik a párodat, hogy érdemes összebújni elalvás előtt.

1. ok: Boldogsághormonokhoz juthatsz
Az összebújás (ahogy az intim együttlét is) oxitocint, azaz boldogsághormont szabadít fel az agyadban, így növelve az általános komfortérzetet és kiegyensúlyozottságot. Az ölelkezések során endorfin is felszabadulhat, ugyanaz a kémiai anyag, ami egy kiadós edzés után, vagy a csokievés során termelődik, amitől remekül érzed magad.

2. ok: Növeli a nemi vágyat
Az ölelkezés legnyilvánvalóbb előnye, hogy fizikailag közel kerülsz a partneredhez. Az összebújás így vezethet szexuális együttléthez, és kellemes, közös pihenéssel eltöltött időhöz, ezen kívül pedig ad egy kémiai pluszt is. Ilyenkor ugyanis a szervezetünk dopamint termel, egy olyan serkentő hormont, ami növeli a nemi vágyat. A tanulmányok kimutatták, hogy a szex egészségvédő hatása sem elhanyagolható: növeli ugyanis az állóképességet és a mentális egyensúlyhoz is nagyban hozzájárul.

3. ok: Csökkenti a stresszt és a vérnyomást
A fizikai kontaktus segíthet a stressz csökkentésében. Az ölelkezés, a csókolózás által nő a szervezetünkben az oxitocin szintje, ami "megkötő" hormonként ismert: hozzájárul ugyanis a vérnyomás csökkentéséhez, ezáltal redukálja a szívbetegségek kockázatát, de segít mérsékelni a stresszt és a szorongást is.

4. ok: Összeköt a gyerekekkel és a pároddal
Az ölelkezés az egyik legevidensebb jele az érzelmi kötődésnek. Az oxitocin egy olyan neuropeptid, ami szorosan kapcsolódik a szüléshez és a szoptatáshoz, és egy friss tanulmány kimutatta, hogy fontos biológiai szerepe van az anyuka és a kisbaba közötti kötődés kialakulásában. A kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akiket a szüleik nem öleltek meg, nagyobb valószínűséggel nehezebben mutatják ki az érzelmeiket a gyermekük (és a partnerük) felé is, ez pedig mentális nehézségeket okozhat.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A randizás szabályai - Mit tegyél és mit ne
Megtekintve 8891 alkalommal

A randizás szabályai - Mit tegyél és mit ne Nem tudod miért nem jutsz tovább az első randinál? Annyi próbálkozás után még mindig nem lelted meg a neked való társat? Íme, néhány tanács, ami segíthet megtalálni a tökéletes párt!

SWINGER - hallottad már, de nem ismered, szeretnéd megismerni?
Megtekintve 15608 alkalommal

SWINGER - hallottad már, de nem ismered, szeretnéd megismerni? Segítünk, hogy informáltabb legyél swinger témában! Az alábbiakban a swinger témakörben mélyedünk el. Amennyiben érdekel a téma 5 perc alatt képbe kerülhetsz. Hasznos tudnivalók swinger partikról, swinger témáról a swinger klubokról. A swinger kifejezés a szexualitás témakörében párcserét jelent. A párcsere motivációja általában a kíváncsiság, az izgalom és a változatosság keresése. Bizonyos párok azt vallják, hogy az egymás előtt nyíltan felvállalt párcsere megerősíti a kapcsolatukat, de ez sokkal többről szól.

Ketrecbe zárva avagy kulcs a piszkos gyönyörhöz
Megtekintve 6131 alkalommal

Ketrecbe zárva avagy kulcs a piszkos gyönyörhöz Kevés olyan pillanata van az életünknek, mikor megélhetjük a tökéletes szabadságot. A kontroll nélküli határtalanságot. Azt az ősi teljességet, melyre mindannyian egyformán vágyunk. A szex során kiszabadulhatunk a magunk épített korlátok közül azzá a lénnyé válva, akik legbelül vagyunk. Korlátok nélkül, határok nélkül, a ketrec nélkül, melybe önmagunkat zárva élünk.

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz
Megtekintve 6012 alkalommal

A hűtlenség miatt eltörhet a pénisz Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét – nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.