Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 3884 alkalommal

4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal


4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal
Bátran bújj össze a pároddal, ugyanis ez komoly egészségügyi előnyökkel jár! Legközelebb, ha a párod az együttalvás előtt kifogásokkal hozakodna elő: melege van, szüksége van némi személyes térre, így nem érzi úgy, hogy teljesen el tudna lazulni, hozakodj elő az alábbi tudományos bizonyítékokkal.

A kutatások ugyanis igazolták, hogy az együttalvás komoly egészségügyi előnyökkel járhat, talán ezek meggyőzik a párodat, hogy érdemes összebújni elalvás előtt.

1. ok: Boldogsághormonokhoz juthatsz
Az összebújás (ahogy az intim együttlét is) oxitocint, azaz boldogsághormont szabadít fel az agyadban, így növelve az általános komfortérzetet és kiegyensúlyozottságot. Az ölelkezések során endorfin is felszabadulhat, ugyanaz a kémiai anyag, ami egy kiadós edzés után, vagy a csokievés során termelődik, amitől remekül érzed magad.

2. ok: Növeli a nemi vágyat
Az ölelkezés legnyilvánvalóbb előnye, hogy fizikailag közel kerülsz a partneredhez. Az összebújás így vezethet szexuális együttléthez, és kellemes, közös pihenéssel eltöltött időhöz, ezen kívül pedig ad egy kémiai pluszt is. Ilyenkor ugyanis a szervezetünk dopamint termel, egy olyan serkentő hormont, ami növeli a nemi vágyat. A tanulmányok kimutatták, hogy a szex egészségvédő hatása sem elhanyagolható: növeli ugyanis az állóképességet és a mentális egyensúlyhoz is nagyban hozzájárul.

3. ok: Csökkenti a stresszt és a vérnyomást
A fizikai kontaktus segíthet a stressz csökkentésében. Az ölelkezés, a csókolózás által nő a szervezetünkben az oxitocin szintje, ami "megkötő" hormonként ismert: hozzájárul ugyanis a vérnyomás csökkentéséhez, ezáltal redukálja a szívbetegségek kockázatát, de segít mérsékelni a stresszt és a szorongást is.

4. ok: Összeköt a gyerekekkel és a pároddal
Az ölelkezés az egyik legevidensebb jele az érzelmi kötődésnek. Az oxitocin egy olyan neuropeptid, ami szorosan kapcsolódik a szüléshez és a szoptatáshoz, és egy friss tanulmány kimutatta, hogy fontos biológiai szerepe van az anyuka és a kisbaba közötti kötődés kialakulásában. A kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akiket a szüleik nem öleltek meg, nagyobb valószínűséggel nehezebben mutatják ki az érzelmeiket a gyermekük (és a partnerük) felé is, ez pedig mentális nehézségeket okozhat.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A pettingben átélt orgazmus teljes értékű
Megtekintve 4266 alkalommal

A pettingben átélt orgazmus teljes értékű A nők többsége ki nem állhatja, ha a férfi előjáték nélkül kezdi meg a közösülést. Nekik hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy ráhangolódjanak a szexre. Míg az erekció néhány másodperces izgalomra is bekövetkezhet, a hüvely lassabban kerül izgalmi állapotba.

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók
Megtekintve 4195 alkalommal

A leggyakoribb párkapcsolati buktatók A párkapcsolatok sokszor apró dolgok felgyülemlése miatt jutnak válságba, pedig ha ezeket sorra vesszük, és igyekszünk változtatni rajtuk, akkor nagyobb bajtól kímélhetjük meg magunkat. Cikkünkben elolvashatod, mely problémák a leggyakoribbak a kapcsolatokban.

A G-pont nem is létezik?
Megtekintve 3917 alkalommal

A G-pont nem is létezik? Azt hihetnénk, hogy az idők kezdete óta már mindent megtudtunk a szexről, ami tudható, ez azonban közel sincs így. A kutatók egyre újabb és meglepőbb felfedezésekkel rukkolnak elő, nap mint nap, amelyek új színben tűntetik fel a szexualitást, és az emberek nemiséghez való viszonyát.

Miről mesél a száj?
Megtekintve 3904 alkalommal

Miről mesél a száj? Nagyobb felsőajak - mély érzelmi és lelki életről mesél. A markánsabb felsőajakkal megáldott emberek kiélik az érzelmeiket, különösen szenvedélyesnek és energikusnak számítanak.