Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5133 alkalommal

4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal


4 egészségügyi ok, amiért érdemes összebújva aludnod a pároddal
Bátran bújj össze a pároddal, ugyanis ez komoly egészségügyi előnyökkel jár! Legközelebb, ha a párod az együttalvás előtt kifogásokkal hozakodna elő: melege van, szüksége van némi személyes térre, így nem érzi úgy, hogy teljesen el tudna lazulni, hozakodj elő az alábbi tudományos bizonyítékokkal.

A kutatások ugyanis igazolták, hogy az együttalvás komoly egészségügyi előnyökkel járhat, talán ezek meggyőzik a párodat, hogy érdemes összebújni elalvás előtt.

1. ok: Boldogsághormonokhoz juthatsz
Az összebújás (ahogy az intim együttlét is) oxitocint, azaz boldogsághormont szabadít fel az agyadban, így növelve az általános komfortérzetet és kiegyensúlyozottságot. Az ölelkezések során endorfin is felszabadulhat, ugyanaz a kémiai anyag, ami egy kiadós edzés után, vagy a csokievés során termelődik, amitől remekül érzed magad.

2. ok: Növeli a nemi vágyat
Az ölelkezés legnyilvánvalóbb előnye, hogy fizikailag közel kerülsz a partneredhez. Az összebújás így vezethet szexuális együttléthez, és kellemes, közös pihenéssel eltöltött időhöz, ezen kívül pedig ad egy kémiai pluszt is. Ilyenkor ugyanis a szervezetünk dopamint termel, egy olyan serkentő hormont, ami növeli a nemi vágyat. A tanulmányok kimutatták, hogy a szex egészségvédő hatása sem elhanyagolható: növeli ugyanis az állóképességet és a mentális egyensúlyhoz is nagyban hozzájárul.

3. ok: Csökkenti a stresszt és a vérnyomást
A fizikai kontaktus segíthet a stressz csökkentésében. Az ölelkezés, a csókolózás által nő a szervezetünkben az oxitocin szintje, ami "megkötő" hormonként ismert: hozzájárul ugyanis a vérnyomás csökkentéséhez, ezáltal redukálja a szívbetegségek kockázatát, de segít mérsékelni a stresszt és a szorongást is.

4. ok: Összeköt a gyerekekkel és a pároddal
Az ölelkezés az egyik legevidensebb jele az érzelmi kötődésnek. Az oxitocin egy olyan neuropeptid, ami szorosan kapcsolódik a szüléshez és a szoptatáshoz, és egy friss tanulmány kimutatta, hogy fontos biológiai szerepe van az anyuka és a kisbaba közötti kötődés kialakulásában. A kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akiket a szüleik nem öleltek meg, nagyobb valószínűséggel nehezebben mutatják ki az érzelmeiket a gyermekük (és a partnerük) felé is, ez pedig mentális nehézségeket okozhat.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A szexuális kapcsolatok formái 10 pontban
Megtekintve 6206 alkalommal

A szexuális kapcsolatok formái 10 pontban A szexuális kapcsolat formái, módjai kultúránként igen eltérnek, de tájainkon mind a szakemberek, mind pedig a laikusok megegyeznek egy tíz pontból összeállított sémában:

A pasiknak kell a fanszőrzet, a leszbikusoknak nem
Megtekintve 7604 alkalommal

A pasiknak kell a fanszőrzet, a leszbikusoknak nem A csajokat nem érdekli, hogy mi az aktuális fanszőr-divat, a pasik többsége a leszállópálya fazont bírja, a leszbikusok pedig a totál szőrtelenre esküsznek.

Lassú nyelvcsapásokkal
Megtekintve 9055 alkalommal

Lassú nyelvcsapásokkal Általános közvélekedés szerint a férfiak nem igazán szeretnek nyalni, vagy legalábbis kisebbséget alkotnak azok, akik lelkesen űzik a szex ezen fajtáját. Még kevesebben vannak elvileg azok, akik igazán értik a dolgukat, és tartják mindezt olyan fontosnak, hogy fejlődjenek is benne. Hogy mindez igaz-e, nem tudjuk. Jó, ha tudod azonban, a nők többsége erre vágyik igazán, összefoglaltuk tehát a tuti tippeket.

TOP 9 vágyölő tényező
Megtekintve 5304 alkalommal

TOP 9 vágyölő tényező Graham Masterton szexológus felméréséből megismerhetjük, melyek azok a legnagyobb bakik, amelyeket a férfiak elkövethetnek a nők meghódítása és megtartása során. Kíváncsi vagy, mi lehet az, ami megöli a szenvedélyt, a pillanat varázsát, és amitől a nők libidója rohamos csökkenésnek indul?