Blog • erotikus hírek és cikkek Megtekintve 5835 alkalommal

Szex után - A nő ölelne, a férfi enne


Szex után - A nő ölelne, a férfi enne
Pensylvániai tudósok szerint, amíg a nők szex után még ölelkezni és beszélgetni szeretnének, addig a férfiak ilyenkor egy cigarettára, kávéra vagy valami harapnivalóra vágynak inkább.

Abban az esetben viszont, ha a férfi szeretné a későbbiekben megismételni az éjszakát, sokkal nagyobb hajlandóságot mutat az összebújásra. Az utójáték ugyanúgy a szex része kellene legyen, mint a kedvet meghozó csókolózás, simogatás, vagy épp maga az aktus.

Nők és férfiak
A fenti tanulmány résztvevőit arra kérték, értékeljék a csók, az ölelés és a beszélgetés fontosságát. Az eredmény szerint a nők ezeknek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, még akkor is, ha nem terveznek hosszútávú kapcsolatot partnerükkel. A férfiak viszont a fenti dolgokhoz elsősorban az apaszerepet kapcsolják, így náluk csak akkor jut szerephez az effajta gyengédség, ha partnerüket majdani feleségükként is el tudják képzelni.

Szakértők szerint a tartós kapcsolatban élők szex után történő összebújása evolúciós folyamat eredménye: az aktus után az esetleg teherbe esett nő vágyik a meghittségre, a biztonságra, a férfi pedig ölelésével védelmezi asszonyát és talán utódját is. Stabil kapcsolatban tehát ők is vágynak az intimitásra, bár még mindig nem annyira, mint a "gyengébbik nem" képviselői. Egyetlen dologban azonban mindkét fél egyetértett: a "Szeretlek!" szó fontosságában.

Ha pusztán a biológiai folyamatokat nézzük, a - gyengéd érzelmek nélkül bonyolított - szex utáni különbség egyszerűen magyarázható: orgazmus közben szabadul fel az oxitocin nevű hormon, amiből a női test jóval többet termel, mint a férfi. Utóbbi szervezetéből ejakulációkor távozik az összes oxitocin, így a szexszel együtt járó intimitást is csak addig igényli. Amikor két ember egymásba szeret, mindkettejükben megnő ennek a hormonnak a mennyisége, így erősödik köztük a kötődés és ezzel együtt az összebújás iránti vágy.


Az Ország Boltja 2020 - Ferfialom.com

A Facebook hatása a párkapcsolatra
Megtekintve 5096 alkalommal

A Facebook hatása a párkapcsolatra A Facebook mára meghódította a világot, életünk minden területére beékelte magát, ami alól párkapcsolatunk sem képez kivételt. Úgy tűnik, a szerelmi élet egy új színteret nyert a közösségi portállal. De nem árt óvatosnak lenni!

10 árulkodó jel, hogy megcsal a kedvesem
Megtekintve 5480 alkalommal

10 árulkodó jel, hogy megcsal a kedvesem Tényleg megcsal a partnerem? Biztosan sosem lehet tudni, de azért vannak árulkodó jelek. Innen tudhatod, hogy partnered félrelép.

Beszélnünk kell, elkaptam valamit!
Megtekintve 5234 alkalommal

Beszélnünk kell, elkaptam valamit! Sajnos bárkivel, még monogám kapcsolat esetén is előfordulhat, hogy valamilyen nemi fertőzést szerez be. A gyógyítás és a továbbfertőzés megelőzése érdekében azonban a partnerrel is közölni kell a tényeket, és mielőbbi kezelés alá kell vetni őt is. Ennek a közlése azonban nem mindig kellemes és könnyű...

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz
Megtekintve 24404 alkalommal

Szex a terhesség alatt - 4 elavult szexmítosz Mítoszokat ledönteni – pláne a szex terén – nem könnyű feladat. Párat szétrombolnánk.